Op de foto: de vernieuwde Torion - werd ongeveer tegelijkertijd met de Trion gelanceerd.Claas verrast met een nieuwe maaidorser-serie: de Trion. Onder het motto ‘Fits your Farm’ begeeft het lichtg

Claas Trion – De allemans-maaidorser

160 foto's van @AgriTrader

AgriTrader
Op de foto: de vernieuwde Torion - werd ongeveer tegelijkertijd met de Trion gelanceerd.

Claas verrast met een nieuwe maaidorser-serie: de Trion. Onder het motto ‘Fits your Farm’ begeeft het lichtgroene merk zich hiermee in het middensegment.

Of deze modelserie werkelijk voor iedereen geschikt is, hebben we op het veld uitgeprobeerd.

Meer informatie over de Claas Trion staat hier: agritrader.org/test-rapport/…

Reacties

+1
GerbertXL
Loonwerker hier had een torion op proef, ze waren niet echt enthousiast. Er lopen wel wat kleinere torions, bij boeren maar bij loonwerkers heb ik nog geen een gezien. De jongens in het grondverzet rijden vooral volvo en wat caterpillar en de pure loonwerkers die hun werklust inruilen kiezen veel jcb.
+3
Mario-fransen
@GerbertXL zover ik weet en begrepen heb, is dit gewoon een liebherr met een lik groene verf. En zoals je al zegt de meeste willen een Volvo of cat enkele wat andere merken. Bij ons in het bedrijf het zelfde. Op 1 machinist na werkt met een 580 liebherr shovel en die is hem heilig.
+1
Fast Eddy
@GerbertXL

Het zal wel per streek zijn. Als er hier in de buurt een Werklust weggaat komt er meestal een Case of Ljungby voor terug. Ondanks dat de JCB dealer vlakbij is rijden er hier geen grote JCB shovels in de buurt. Net over de grens in Friesland zit loonbedrijf Kok die hebben alleen maar Liebherr shovels en een Volvo L60. Verder zie bijna geen Liebherr shovels hier.
+2
GerbertXL
@Fast Eddy zeker weten, hier rijd dan weer niks van case rond en ljungby heb ik ook nog niet gezien ondanks dat het oude werklust ze nu importeert.
+2
Mario-fransen
@Fast Eddy je bedoeld zeker Kok Bakkeveen, die ook in het grondverzet zitten?
+1
Fast Eddy
@Mario-fransen

Ja die bedoel ik.
+2
Mario-fransen
@Fast Eddy ja die staan bekend om het Liebherr bloed, geloof niet daar snel iets anders op de stoep komt.
+1
Fast Eddy
@Mario-fransen

Jawel hoor inmiddels loopt er een Volvo L 60 en een New Holland grader.
+2
Mario-fransen
@Fast Eddy ja ik zei al niet heel snel, ik heb wel eens gehoord dat ze nog een paar kranen en een bulldozer van cat hadden. Met die Volvo en NH, kan het nog niet tegen de aantallen Liebherr’s
+1
Fast Eddy
@Mario-fransen

Klopt hoor. De Liebherr kleuren zijn ook hun bedrijfskleuren. Als Liebherr iets niet in het assortiment heeft wijken ze uit naar andere merken.
+2
zettelmeyer
@Fast Eddy denk het ook wel dat het per streek anders is. Hier alleen maar Volvo en paar verdwaalde namaak shovels op 2 ljungby na
+2
Fast Eddy
@zettelmeyer

Namaak shovels???
+2
zettelmeyer
@Fast Eddy Hitachi, doosan, nh en een jcb rest allemaal Volvo👌🏻
+5
Fast Eddy
@zettelmeyer

Om dat nou namaak shovels te noemen. B en C keuze is meer op zijn plaats denk ik. Volvo is wel een top merk, maar is aan de dure kant en met de importeur hebben veel bedrijven een haat/liefde verhouding net zoals met Caterpillar.
+2
zettelmeyer
@Fast Eddy denk dat er meer Volvo's uit de buurt in wolvega in onderhoud zijn dan Emmeloord
+1
Fast Eddy
@zettelmeyer

Dat weet ik bijna wel zeker.
+1
caseboy
@Fast Eddy de importeur van Volvo CE is SMT toch? Volgens mij is dat de enige tak van Volvo waar het importeurschap niet in Beesd zit
+1
Fast Eddy
@caseboy

SMT is het vroegere Kuiken Emmeloord. De hoge heren daar zien je alleen staan als je meer dan 3 grote Volvo machines hebt.
+1
caseboy
@Fast Eddy en wat is dan groot in hun ogen, is een bandenkraan of een L90 al groot of moet ik meer denken aan een l150 en groter?
+2
Fast Eddy
@caseboy

Alles wat onder gewone grondverzetmachines valt. De compact range niet mee gerekend.
+1
zettelmeyer
@Fast Eddy dat valt mee hoor is geen pon
+1
Fast Eddy
@zettelmeyer

Bij Pon ligt het aan de vestiging. Dat is soms hun manco maar door het aantal vestigingen weten ze wel wat er in de buurt speelt.
+1
Mario-fransen
@Fast Eddy nou hebben we beide merken en in meervoud, maar als je in Emmeloord en Almere het bekijkt tegen de kleinere vestigingen is er wel verschil. In ons geval nieuwkuijk en Valkenswaard.
+2
Fast Eddy
@Mario-fransen

Dat is met Pon in Beilen net zo. Ons kent ons en een iets minder zakelijke klantvriendelijkheid.
+1
trekkerfan16a
Dit jaar ook een paar dagen met een claas torion 1511 mogen werken tijden de stro- en maisoogst. In de stro viel hij mij tegen. De Z-giek cilinder is te licht en de giekvering reageert niet soepel. Tijdens de maisoogst wel zeer goed bevallen. Door de nieuwe aandrijving en hoge bodemvrijheid de sterkste machine in deze klasse op de markt. Het gaat hierbij dan wel om het nieuwe model met de grote 6 cilinder motor en de soort vario aandrijving. Verder moet ik wel zeggen dat de cabine veelste klein is en je te veel in kunt stellen waardoor de belangrijke zaken niet makkelijk en overzichtelijk te bedienen zijn.
+1
TurboTurbo
@trekkerfan16a Klopt ligt een ZF cvt in, op zich bijzonder ten opzichte van de andere merken in deze klasse
+2
Deutz fahr 5206
Dit is toch een shovel ?
+3
Jalvingh
@Deutz fahr 5206 Het artikel van @AgriTrader klopt niet helemaal. De Torion is inderdaad de shovel en de Trion de dorser. Ik vermoed dat iemand een foutje heeft gemaakt
+1
hobbyboer
Quote Reactie van @Jalvingh:
Ik vermoed dat iemand een foutje heeft gemaakt

Best wel erg, zulke foutjes, dat zou een blinde nog kunnen 'zien'.
Ik heb dan altijd zoiets van: wat moet ik nog geloven van de rest van dit artikel/'vakblad'/krantje.
+4
GerbertXL
@hobbyboer haha heb je die artikelen van agritrader weleens gelezen? Ik zou het omschrijven als zelfgemaakte persberichten. beetje niveau trekkerweb.
+2
AgriTrader
@Jalvingh Klopt - Er is een blunder gemaakt bij het plaatsen van dit artikel. Sorry!!
Inmiddels aangepast.
(In het Test Jaarboek zelf stond het wel goed - fout zat hem in het gebruik van de 'vind & vervang' functie)
+1
mf 35x
Mooie liebherr

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Dorsmachine en hebben de trefwoorden maaibalk , maaidorser , Agri Trader Test Jaarboek , Claas Trion en Fits Your Farm geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!