Foto van een John Deere 6610 en beco 1600. Andere dag ander paard. Stukken prettiger zo als gister💪

John Deere 6610

+3
casejxu
Foto van een John Deere 6610 en beco 1600. Andere dag ander paard. Stukken prettiger zo als gister💪
+1
valmet6400power
@casejxu
Dit is dan wel Autopower neem ik aan? Want anders kun je niet spreken van een prettige trekker 😂
+1
casejxu
@valmet6400power nee zeker niet. Schakeld behoorlijk soepel en voorasveerring
valmet6400power
@casejxu
Hmm, dan denk ik dat wij andere ideeën hebben van wat prettig is. Doe mij maar een Autopower zonder voorasvering (als die er zijn?) dan een schakelbak met voorasvering.
casejxu
@valmet6400power normaal deel ik dat maar bij deze echt niet!
Johny power
@valmet6400power Ik vind dat erg mee vallen. Hier rijden we ook met een 10 serie. Over de weg met volle giertank, maar het rijd zeker voor deze leeftijd super is mijn ervaring. Zonder voorasvering, schakelbak.
+1
valmet6400power
@Johny power
Dat is mooi!

Reacties

+1
Heel mooi💪💪
+2
GerbertXL
Jij maakt stappen paul 😬
+2
casejxu
@GerbertXL dit is gewoon lekker werk. Verstand op niet heel hoog. Radio aan en genieten van de dag!
+8
zettelmeyer
Quote Reactie van @casejxu:
Verstand op niet heel hoog

Op niveau van een stakkerbouwer hoeft het nie hoog te zijn idd
+2
newholland6640
@zettelmeyer

Precies, hele jaar hun best doen en zuinig zijn op de grond en met de oogst maakt het allemaal niet meer uit 😀😀
+2
2850Johndeere6R
Die baas van jou heeft wel spullen 👌💪🏼💪🏼
+1
casejxu
@2850Johndeere6R meerdere werkgevers dus dan lijkt dat zo🤣 deze afvoer combi is van de loonwerk akkerbouwer die hier de knollen en bieten weer rooie
2850Johndeere6R
@casejxu Geeft niet het blijft toch een baas, misschien niet de baas maar een baas snap je 😉
+1
MaxxuM4ever
Grote verbetering met de nieuwe rooier ten opzichte van het 2 fase systeem van voorheen?
casejxu
@MaxxuM4ever gaat stukken rapper!
+2
Fendt614LS
@MaxxuM4ever Gaat inderdaad als een speer!

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

casejxu
@Fendt614LS verkeerde kieper gefotografeerd 😝😝
Fendt614LS
@casejxu vindt wel een dapper trekkertje😆
+1
casejxu
@Fendt614LS dat zeker. Vandaag ging t wel. Gisteren was ie te klein🤣
+5
casejxu
Eentje toe

(klik om te vergroten)

De geladen variant
+1
valmet6400power
@casejxu
Geladen, half vol 😂 😂
Zo zie je maar @zettelmeyer akkerbouwer word je niet zomaar hahaha
+3
casejxu
@valmet6400power nee gelukkig niet! Als de volgende kieper der toch is rijden. Iets minder gewicht in de bak spaart toch de grond weer wat👌
valmet6400power
@casejxu
Klopt, dat doen wij met de aardappels ook altijd. Dan ga je nog moeite doen om hem helemaal vol te rammen en vervolgens rijdt die andere wagen er dan een beetje leeg achteraan. Dan kun je hem beter drie kwart vol doen en dan weg. Ben je met lossen ook weer sneller klaar!
+9
cb6520
@valmet6400power vind t wel grappig, die akkerbouwers altyd maar druk met banden druk, brede banden, halve vrachten, maar als er gerooid kan worden zijn ze bijna altyd aan het baggeren in de regen.
PieterA
@cb6520 Wanneer had je dan knolselderij moeten rooien?

Ik zie sommige veehouders de eerste snee ook wel eens uitstellen tot na de vele regen in het voorjaar (2021), terwijl degenen die vroeg voor de regen gekuild hadden allemaal zeiden: De opbrengst valt toch mee.
+1
cb6520
@PieterA bedoel er meer mee te zeggen, waarom alle maal dure banden en druk wissel systemene als je vervolgens toch de hele grond kapot rijd.
+1
casejxu
@cb6520 omdat t eerst te warm was voor de bewaring. Toen 2 weken regen en aankomend weekend nachtvorst. En ze hebben al vorstschade wat ook het lof kapot maakt waardoor ze nog vorstgevoeliger worden. Dus eigenlijk geen andere opties
+5
PieterA
@cb6520 Ik bedoel er maar mee te zeggen: vanaf de zijlijn is het vaak makkelijk commentaar op de werkwijze van een ander te leveren.
+1
PieterA
@cb6520 Je moet niet onderschatten hoe planningen bij akkerbouwers soms lopen. Het valt nog niet mee om altijd op het goede moment de goede spullen en goede mensen op de juiste plek te hebben.

Plannen is één van de lastigste dingen.
+1
newholland6640
@PieterA

Ja zeker met veel gewassen we ingewikkeld.
Maar sommigen snappen het ook gewoon echt niet. 1 keer meegereden bij een akkerbouwer die perse absurd veel grond wilde mee rooien. Ik snap dat je grond wil mee rooien, maar die rooie zoveel mee dat de laatste 20 meter nooit op de kieper pastte, tja. Dan heb je het volgens mij niet begrepen.
+2
dx11
Quote Reactie van @PieterA:
gekuild hadden allemaal zeiden: De opbrengst valt toch mee.

Niet iedereen, ik zei 'blij dat ik maar een kwart van het areaal heb gemaaid. Wat een rommeltje' toen het gras weg was
J asper
@dx11 En ook net als dat weer voorspelt was zo lang regen…
+2
newholland6640
@PieterA

Boeren praten toch altijd naar hun toe. Net als vorig jaar. Degene die een natte kuil hadden is niks, en een eerste snee in juni is ook niks. En toch zegt (bijna) iedereen dat het meevalt.
Nou ik kan je vertellen, gemiddeld genomen zijn beide kuilen knap waardeloos
J asper
@newholland6640 Zelfde kwaliteit als dit jaar, over opbrengst laten we het maar niet hebben🙈
ronald-deutz-fahr
@newholland6640
Quote:
gemiddeld genomen zijn beide kuilen knap waardeloos

Gemiddeld zijn die 2 samen juist wel een mooi kuiltje denk ik 😅
newholland6640
@ronald-deutz-fahr

Samen wel redelijk. Apart is het helemaal niks
+1
valmet6400power
@PieterA
Ja soms word je door de (weers)omstandigheden gedwongen dingen onder verre van ideale omstandigheden te doen. En soms is dat achteraf beter dan wachten. Maar dat is altijd achteraf en er zijn er maar weinig die durven toe te geven als ze een minder goede beslissing hebben genomen.
@cb6520 tja je moet wat als je bijvoorbeeld leveringsplicht hebt 🤷‍♂️
+1
valmet6400power
@cb6520
Zoals hieronder vermeld, knolselderij rooien kan nooit onder knappe omstandigheden lijkt wel. Wij hebben het zelf ook niet, niet zonder reden. Gemiddeld worden akkerbouw rooi producten wel gerooid onder knappe omstandigheden. Maarja soms ben je wel is aardappels aan het rooien na een periode van regen en een nieuwe aankomende periode met regen. Dan kun je of wachten tot het nog natter wordt of proberen alles of een deel er evengoed uit te krijgen.

Knolselderij is denk ik hetzelfde als mais hakselen lijkt wel, hele najaar droog en dan heeft het 50 mm geregend en dan opeens moet de mais gehakseld worden. En hoe meer trekkers voor de wagen hoe leuker lijkt het wel.
+3
casejxu
Quote Reactie van @valmet6400power:
Knolselderij is denk ik hetzelfde als mais hakselen lijkt wel, hele najaar droog en dan heeft het 50 mm geregend en dan opeens moet de mais gehakseld worden. En hoe meer trekkers voor de wagen hoe leuker lijkt het wel.

Wel een beetje typische perfectionistische akkerbouwer uitspraak trouwens.... en Je zeg dat je bewust geen knollen teel maar vervolgens weet je niet waarom ze wachten🤣🤣
+1
valmet6400power
@casejxu
Ho ho, ik help wel eens met knolselderij rooien en dan ben ik blij dat ze niet op mijn land staan.
Deutz-Fahr-Rijder
@valmet6400power is al heel wat jaren geleden dat er bij ons thuis mais gehakseld is waar een ketting aan te pas is gekomen😆
+1
valmet6400power
@Deutz-Fahr-Rijder
Dat is wat mij betreft alleen maar beter dan de situatie die ik schetste 😄
+1
Deutz-Fahr-Rijder
@valmet6400power klopt is zeker zo. Wij zijn helemaal niet van die brede zachte banden boertjes... maar gewoon knappe banden onder de trekkers en kijken naar de omstandigheden scheeld al heel veel.
+1
PieterA
@valmet6400power Als het te droog of te warm is wachten op koud en of nat, gaat helemaal tegen je gevoel in. Dan zit je bij mooi weer in de schuur en bij regen op het land.
valmet6400power
@PieterA
Klopt. Soms is niks doen wel de beste beslissing maar dat moet je dan wel kunnen en willen..
+2
zettelmeyer
@valmet6400power en dat is verrekte lastig om niks te doen. Soms moet je ook wel eens door pakken en dan is het je gevoel volgen volgens mij de enigste goede oplossing
PieterA
@zettelmeyer Ervaring speelt ook wel mee. Soms kun je beter op het gevoel van iemand anders vertrouwen. Ik heb dit jaar besloten het uienland klaar te leggen toen de buurman onze grond goed genoeg vond. Ik vond het zelf nog te nat; maar het heeft prima uitgepakt.

Een andere buurman gaf me het advies om te wachten met verkopen van de uien. Ik sloeg het advies in de wind, maar dat was de verkeerde beslissing....
+1
zettelmeyer
@PieterA ja klopt. Met bekende sparren helpt ook veel om tot juiste keus te komen. Nu de wereld op de kop staat is er in de handel ook geen peil op te trekken....
+3
ronald-deutz-fahr
@PieterA goede buren heb je 👌🏻😎
+2
PieterA
@ronald-deutz-fahr Ja! Vind ik ook😀
+1
JD 6110
@casejxu jammer van die halve spatborden. Dat dat sowieso toen een optie was en geen standaard ding. nu een Opper grond er boven op liggen 😂

Oh is hier onder ook al genoemd 😬👋
MaxxuM4ever
@JD 6110 ik vind die grote flappen van tegenwoordig ook niet altijd handig. Met klepelen zit je de hele tijd tegen dat spatbord aan te kijken ipv dat je je klepelmaaier kunt zien.
bart99
Die achterspatborden zijn normaal toch wel wat langer bij deze John Deere’s? Zou deze winter snel een setje spatlappen in elkaar knutselen, daar wil je niet meer zonder als je die hebt 😁
@bart99 deze serie heeft orgineel ook wel spatbord verbreders en velengers maar hier niet gemonteerd
+1
casejxu
@bart99 ach mijn trekker niet.... en voor die paar dagen🤷‍♂️

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6610 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!