Heldere kraan tussen de grauwe gebouwen, ik vond het een foto waardig plaatje.Het laatste slootafval opruimen.

Liebherr 312 Litronic

+4
GerbertXL
Heldere kraan tussen de grauwe gebouwen, ik vond het een foto waardig plaatje.
Het laatste slootafval opruimen.

Reacties

+1
Baltus_steyr
Pinken links, koeien rechts?
+2
GerbertXL
@Baltus_steyr koeien links, varkens rechts
+2
Massey 2705
@GerbertXL je heb van die varkens hokken met buiten loop ...?
Nu de nederlandse regering jullie in de uit verkoop gooit...! komen er op het ogenblik veel gebruikte , maar bijna nieuwe hok inrichting, en voer systems uit de Nederlandse varkens houderij ,naar Canada in containers. Wat me verteld word voor 20 cent on the Dollar....

Mooi kraantje trouwens....😉😅
+2
Baltus_steyr
@Massey 2705 ja we zijn tegenwoordig niet meer zo welkom in Nederland......
+2
GerbertXL
@Massey 2705 Het zijn bio knorretjes, die moeten uitloop hebben.
Die hokinrichting komt meestal niet bij bedrijven vandaan waar je medelijden hoeft te hebben. Juist de bedrijven die bij de tijd zijn worden met uitkoopregelingen heel goed betaalt, en die boeren kunnen meestal ook bovengemiddeld goed rekenen, dus die goedkope inrichting hebben wij met z'n allen betaalt.
Er staan rijendik varkensboeren klaar om te stoppen, als het maar goed betaalt word. Er zijn nu bedrijven die allang gestopt waren als de overheid zicht er niet mee zou bemoeien, maar nu wachten ze op een leuke regeling.
+2
dx11
Quote Reactie van @GerbertXL:
Er zijn nu bedrijven die allang gestopt waren als de overheid zicht er niet mee zou bemoeien, maar nu wachten ze op een leuke regeling.

Bij de koeien niets anders
+3
GerbertXL
@dx11 bij koeienboeren ligt het iets anders. Varkensboeren hebben over het algemeen amper land en de schuren zijn vaak nergens anders voor te gebruiken, dus als ze stoppen is er weinig te verkopen.
Als je land hebt en bruikbare schuren hebt is het als koeienboer veel minder interessant om te stoppen want als je de agrarische bestemming kwijt bent kun je bijna niks meer.
+3
Massey 2705
@GerbertXL het laat ook zien dat het zogenaamde stikstof probleem , gewoon verschuift naar een ander gedeelte in de wereld....! Het western Canada business model in de varkens houderij, is nu een copie van de American varkens houderij.
DWZ alles is op contract uit besteed aan varkens boeren met een varkens stal. Maar de big corporations zijn eigenaar van de varkens. In America heb je bv Smitfield met een million zeugen . Cargill het zelfde verhaal. Waar ik nu voor voert , die hebben 120 duizend zeugen.
En laast vertelde 1 van de managers, dat ze in Brazilie 2 stallen van 5000 zeugen willen gaan bouwen. Ze overwegen ook om in Nederland gebruikte stal inrichting op te kopen. En daar blijven ze aan de gang om regen woud om te kappen voor grond gebruik. Terwijl jullie regering een padden vijver wil beschermen....!
Ik heb nog wat vrienden in Nederland, in de agrarische sector, die delen wel is wat met mij. Verder ben ik er niet zo veel mee op de hoogte. Maar het is toch te gek voor woorden wat er bij jullie gaande is....Maar ik wens je sterkte in de strijd.....

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Liebherr 312 Litronic ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!