Foto van een Case 621 F (shovel) laatste dagje mest strooien bij -25. Dit kippen bedrijf moest laatst omdat we eerder in het najaar bij een kippenboer zijn geweest die achteraf vogelgriep had. Gelukki

Case 621 F

+3
catfan55
Foto van een Case 621 F (shovel) laatste dagje mest strooien bij -25. Dit kippen bedrijf moest laatst omdat we eerder in het najaar bij een kippenboer zijn geweest die achteraf vogelgriep had. Gelukkig had de klant begrip voor de situatie en had geen probleem met wachten
+1
mdoornekamp
@catfan55
Quote:
bij -25

Dan zak je tenminste niet weg. Haha

Heb je geen technische problemen met deze temperaturen?
+1
catfan55
@mdoornekamp nee eigenlijk niet, maar we zijn het ook wel gewend 😅

Reacties

+3
catfan55
Het mag dan koud zijn, maar het is een prachtig gezicht over de bevroren toendra

(klik om te vergroten)

+1
maikwolsink
Wat zijn daar de gang van zaken en regels met betrekking op de vogelgriep?
Mest mag dus gewoon uitgereden worden.
Word het bedrijf dan ook geruimd en worden de vogels afgevoerd voor destructie of gaan ze daar de mesthoop of de grond in?
Eite62
@maikwolsink ja daar ben ik ook benieuwd naar.
+1
catfan55
@maikwolsink het betreffende bedrijf word geruimd. Pluimvee bedrijven binnen 3km mogen geen nieuwe vogels plaatsen en binnen 10km staan pluimveehouders onder toezicht. Ieder dag 3 vogels uit elke stal in een bak voor aan de weg en die worden opgehaald en getest. Deze maatregelen gelden voor 14 dagen.
Er is hier geen destructie. Vogels gaan of een gat in, en wordt bedekt, of ze laten ze composteren in de stal na vergassen.

In de regel komt het niet voor dat er binnen 3km nog een pluimvee bedrijf zit, en vaak zelfs binnen 10km niet.

Hoe het met de mest zit weet ik eigenlijk niet, wij hadden de mest al gestrooid voordat het bedrijf positief was. De mest zou schoon moeten zijn. Maar bij deze koude temperaturen overleeft dat virus ook niet. Het bedrijf waar we hier zijn is nooit positief getest, maar aangezien wij binnen 3 dagen voor een positieve test op een ander bedrijf waren eerder deze herfst stonden we onder toezicht en moest ik melding maken bij de overheidsinstantie die er over gaat voordat ik naar een ander pluimvee bedrijf ging.

Ons grootste probleem hier is de wilde vogel trek in het najaar, het gevaar voor vogel griep is er ieder jaar wel.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case 621 F ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!