Brutus, bezig met bieten voeren. Twas op zijn minst gezegd nat... Maar de bieten moesten van het land, dus moet je wat 😅.

Schlüter Super 1250 VL Special

+12
Schluterfan
Brutus, bezig met bieten voeren. Twas op zijn minst gezegd nat... Maar de bieten moesten van het land, dus moet je wat 😅.

Reacties

+4
schluterman
Heeft hij mooi kunnen doen waarvoor hij vroeger gemaakt voor was sleuren
+3
gaituuth
Brutus in zijn element. Lekker worstelen
Schluterfan
@gaituuth

Dat kan je wel zeggen, twas soms goed opletten omdat ik dicht tegen de bietenlader moest rijden.
+3
Rondeutz06
Geweldige trekker 👍
+4
roscho
Volgens mij hangt daar minstens de helft van het aanhangergewicht op de trekhaak (ook nog de meeste vracht voorop). Met die serie frontgewichten zal het haast onmogelijk zijn om je daar nog mee vast te rijden.
+3
Schluterfan
@roscho

Aan de frontgewichten kan je zien hoe diep ik met momenten gezeten heb. Op het moment dat Brutus bleef zitten stopte ik en legde ik hem in achteruit. Zo kreeg de combinatie weer in beweging en reed tot ik weer op het droge was (dat duurde soms wel even). Ik stond er eigenlijk zelf van versteld hoe ver ik kon rijden/kruipen. Die kar is echt een sleepding zo met die brede banden, en de steunpoot zit op het laagste punt dus die trok ik ook nog eens door de modder heen. Maar door in een lage versnelling te rijden en met niet teveel toeren (rond de 1200) kroop hij wel door het meeste heen. Op het moment dat zowel ik als de bietenlader niet meer verder konden hielden we ermee op en begonnen aan de andere kant opnieuw. Zo kregen we toch nog de meeste bieten mee.
O N
@Schluterfan Zal wel dat je er ver mee kruipt , zit er geen tractie op die wagen ?
Schluterfan
@O N

Nee, de aandrijfas is gedemonteerd.
O N
@Schluterfan Ah vandaar , dacht al deze reeks records hebben meestal wel een tractieas 😀
+2
roscho
Quote Reactie van @Schluterfan:
Aan de frontgewichten kan je zien hoe diep ik met momenten gezeten heb.

Geen last dat je witte grond boven krijgt? Als het zo woest ging, wou dat hier wel eens lukken. Maar 3 jaar later waren dat nog steeds de plaatsen waar het water bleef staan en waar je absoluut niet moest komen als het nat was. Op een bepaald moment was het zo'n feest dat we zo'n grote Schlúter Trac hebben gehuurd om met onze Kemper door de mais te komen. Hij staat nog wel ergens bij mijn foto's.
+1
schluterman
@roscho ij weet ook niet meer waar die schlüter gebleven is?
+3
Schluterfan
@schluterman
Ik wel. Zit bij een verzamelaar die ook de Compact 750V4 en een PT2500VL heeft.
+2
roscho
Quote Reactie van @Schluterfan:
Zit bij een verzamelaar

Klopt, maar daarvoor had die prachtige trekker al aardig geleden. Nadat wij hem gehuurd hebben, is hij nog naar een loonbedrijf in de polder gegaan. Daar is het voordifferentieel stuk gelopen, misschien omdat niemand zich om de olie bekommerd heeft. En daarna heeft hij jaren onder de struiken gestaan bij het bedrijf dat hem verhuurde, reparatie was te duur en zou minstens 30.000 gulden kosten. Voor huidige begrippen is dat een schijntje, maar toen kennelijk "te" veel.
+1
Schluterfan
@roscho

De Kam uit Rottum heeft hem in der tijd naar Duitsland geleverd, bij de man waar hij nu zit. De trekker liep ooit bij Boer Anloo, die hadden ook een gewone 2000. Daar heb ik het spoor redelijk van kunnen volgen, maar waar die nu zit, weet ik niet.
schluterman
@Schluterfan dan is het er een met frontaftakas Simon
schluterman

(klik om te vergroten)

Dan is het deze en dit is een profi-trac 2200tvl
+1
roscho
Quote Reactie van @schluterman:
profi-trac 2200tvl

Klopt helemaal.
schluterman
@roscho staat hier ook op tractorfan en de super 2000tvl ook dat ze allebei bij boer in anloo staan
Fendt_favorit
Mooi werk zo! Voederbieten, of suikerbieten?
Schluterfan
@Fendt_favorit
Voederbieten.
Towaberg
Baren stark!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super 1250 VL Special ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!