3 december 2022 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 6.15Een screenshot gemaakt van een gedeelte van een doorgestuurde foto.Bezig met de najaarsschoonmaak was vandaag de Mullié T-14 kipper aan de beurt.H

Deutz-Fahr Agrotron 6.15

+6
PieterA
3 december 2022 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 6.15

Een screenshot gemaakt van een gedeelte van een doorgestuurde foto.

Bezig met de najaarsschoonmaak was vandaag de Mullié T-14 kipper aan de beurt.

Het afspuiten gaat nog niet zo hard. We geven het weinig prioriteit en dan komt er natuurlijk steeds wat tussendoor: Plannen voor het volgende jaar, nog eens een partijtje aardappelen uit kisten leveren, bijeenkomsten over aardappelen bewaren, glb, 7e actirprogramma, en robots in de onkruidbestrijding in cichorei, bemestingsplan maken, rekeningen maken, naar de voetbal bij de kinderen.

Komende week er weer eens een beetje feller op gaan zitten denk ik😬

Vandaag maar met warm water gewerkt. Het was kort bij het vriespunt.

Het witte wat je op het dak ziet is een papieren zak. Een tijdelijke niet goed werkende oplossing voor een lekkend dakluik.

Voor de rest heeft de trekker her goed gedaan en de kar had het behoorlijk rustig dit jaar
deufi
Quote Reactie van @PieterA:
de kar had het behoorlijk rustig dit jaar
te weinig kilos geoogst dit jaar?
PieterA
@deufi Aardappelen dicht bij de bewaarschuur, weinig grond meegekomen bij het liatrisrooien, tulpen gaan tegenwoordig in kisten, suikerbieten dichtbij het erf.

Alleen het grond rijden in de zomer was nog een uitspatting.
deufi
@PieterA oh, maar dat is het eigenlijk alleen maar gunstig geweest dat hij een rustig jaar had.
+2
PieterA
@deufi Ja, de kosten zaten dit jaar niet in de trekkerchauffeurs.
+1
deufi
@PieterA Dan zullen er genoeg andere kosten voor in de plaats zijn gekomen vermoed ik.
PieterA
@deufi Ja, eigenlijk is het geld gewoon minder waard geworden. Alle kosten en opbrengsten zijn hoger geworden. De bollen en bloemen zijn afgelopen jaar niet speciaal goed aan de prijs geweest, maar alle akkerbouwgewassen lopen als een trein. En de melkveehouders onder ons hebben helemaal niet te klagen dit jaar.

Het meest van deze hogere prijzen hebben de boeren met eigen grond en grote leningen geprofiteerd. Grond is extreem veel duurder geworden en het geleende geld wordt steeds minder waard.
deufi
@PieterA dat ben ik grotendeels met je eens. Prijzen van akkerbouw gewassen zijn weliswaar gestegen, maar de kosten navenant. Misschien dat de marges in euros per ha ongeveer gelijk zijn met twee jaar terug, maar in percentages loopt je marge terug en loopt daarmee het risicoprofiel profiel op. Las zojuist in de mail dat de gemiddelde kostprijs van een hectare aardappels op 10k ligt. Dat wordt toch pittig.
+1
PieterA
@deufi Ik denk dat de percentages nog wel kloppen hoor. Alleen als er wat mis gaat zit je nu met grotere financiële brokken.
+1
@PieterA
Quote:
Plannen voor het volgende jaar, nog eens een partijtje aardappelen uit kisten leveren, bijeenkomsten over aardappelen bewaren, glb, 7e actirprogramma, en robots in de onkruidbestrijding in cichorei, bemestingsplan maken, rekeningen maken, naar de voetbal bij de kinderen.

En ik maar denken dat akkerbouwers het in het voorjaar 3 week, en in het najaar 3 week druk hebben 🤪
Heb je deze tijd geen personeel/hulp meer lopen, om en om een dagje schoonspuiten ?
+2
@ronald-deutz-fahr koning koffiedrinken die akkerbouwers... kan ik ze in Dronten ook altijd lekker mee plagen in de vriendengroep🤣
+2
PieterA
@Deutz-Fahr-Rijder koffiedrinken. Ja, dat doen we gewoon elke dag 3x. Gaat inderdaad best wat tijd in zitten. Er zijn ook akkerbouwers die nemen alleen koffiepauze als de loonwerker of personeel er niet zijn. Ik vraag me af of dat handig is...

Ik heb de lange (koffiep)pauze ook in Dronten geleerd. Van de veehouders....
@PieterA hahahah wij drinken 2x per dag koffie. En of er nu personeel of loonwerker aanwezig is maakt niet uit. Er wordt gewoon koffie gedronken. Of in de kantine of op het land. Kweek je een hoop goodwil mee, op zijn tijd ff koffie en een koek.
Ohhjaa johh zijn die veehouders daar ook zulke koffieleuten, is me nooit opgevallen😜
+1
bart99
@Deutz-Fahr-Rijder Kun je beter in Dronten zitten, daar kom je met 2x koffie de dag niet door
+1
@bart99 nee de buren hebben gelukkig een koffie automaat staan. Zodra er iemand wakker is wordt er geappt of er al koffie loopt😜
+1
bart99
@Deutz-Fahr-Rijder Ja dat studentenleven is zo gek nog niet hè😜👌
new holland koen
@Deutz-Fahr-Rijder Wat primitief, zelf koffie zetten!
Wij lopen altijd ff langs de usra en klaar😜
+1
@new holland koen daar ben ik geen lid van🙈
+2
zettelmeyer
@Deutz-Fahr-Rijder in mijn tijd was de koffie gratis in dronten op school👌🏻
+1
new holland koen
@zettelmeyer In de school zelf is het nu 75 cent dacht ik maar als je usra-lid bent kun je het daar in de koffietoren ook gratis halen👌🏻
+1
zettelmeyer
@new holland koen ben nooit geen lid geweest van de usra zag daar geen toegevoegde waarde in als thuis wonende en altijd aant werk🙈
new holland koen
@zettelmeyer Haha nee dan niet inderdaad!
Ik ben ook halverwege het 1e jaar pas aspirant lid geworden. Ik zit dan wel op kamers en al mn vrienden waren al lid, ja dan moet je wel🙈
PieterA
@Deutz-Fahr-Rijder 2x? 's-avonds geen koffie? Thee dan? Of gelijk aan het bier?
@PieterA nee savonds eigenlijk nooit, pak meestal wat fris bij het avondeten en op de bank ook, hoef dan zelf geen koffie meer. Bier drinken we alleen in het weekend natuurlijk😜😜
PieterA
@Deutz-Fahr-Rijder Hier zitten we 's-avonds door de week niet op de bank hoor. In de winter gewoon 's-avonds van 18:30 tot 20:00 werken,dan koffie in de schuur en daarna nog door tot 21:30 - 21:45 op een dag dat er niks bijzonders is.

Andere dagen vaak vergaderingen of lezingen met daarna sociale contacten bijwerken met fris (bob) of bier en bitterballen.

'S-ochtends vaak rond 8 uur pas in de schuur.
@PieterA wij proberen winterdag (vanaf nu tot half feb ongeveer) om 20:00 klaar te zijn met het werk. Het is ook een keer goed. In de zomer is het altijd wel een stuk later voor we klaar zijn en beginnen we ook wat vroeger.
+1
PieterA
@ronald-deutz-fahr Jazeker. Afgelopen maandag en dinsdag de laatste bollen gelezen. Stagiairs gaan gewoon mee met de uitjes. Ik heb donderdag en vrijdag 2 stagiairs. Die hebben misschien 3 uurtjes afgespoten. De zaterdaghulp heeft vandaag een hele dag schoongespoten en mijn zoon ook nog een uurtje of 3 (we hebben 3🙈 hogedrukreinigers). Donderdagavond heb ik nog met 6 jongens onderhoud gedaan aan bollenpelmachines.
@PieterA goeie zaak dat de stagiairs betrokken worden bij zulke dingen, Kunnen velen nog wat van leren. Luxe, 3 hd spuiten, dan gebeurt er tenminste wat als je de mensen heb..

Ook mooi dat je nog iets van veeboeren hebt geleerd waar je nu nog elke dag gebruik van maakt 😎🤪
+1
PieterA
@ronald-deutz-fahr Zeker, ik ben blij met de koeienboeren. Meeste zijn niet te flauw en vaak wel goed nuchter. Ook ben ik blij dat zij het vaak mooi werk vinden om tweemaal daags in de melkput te staan. Voor mij hoeft dat elke dag terugkerende werk niet.
PieterA
@ronald-deutz-fahr zo luxe is dat niet met die spuiten hoor. Ze gaan te vaak stuk, dus er kan er steeds 1 in reparatie zijn. Altijd armoede met die dingen.
@PieterA als ze vaak stuk gaan zullen het wel stoomreinigers zijn?
Hier gewoon nog koud water, is in, ik schat een jaar of 15, nog weinig storing mee geweest
+1
PieterA
@ronald-deutz-fahr 2 koudwater en 1 warmwaterreiniger. Machine maakt misschien bij ons meer uren dan bij een ander. (Veel machines en graag schone machines)
Dennis_dB
@PieterA Mijn ervaring is dat het ene merk meer problemen geeft dan het andere. De duurdere zijn niet perse beter.
jehan
@Dennis_dB ja dat is met alle machines zo
@Dennis_dB de duurdere zijn niet beter misschjen, maar de echt goedkope is grote rommel. Budget Kärcher en nilfisk, allebei meerdere gehad, binnen de garantie vaak 2x een nieuwe. Werden we wat zat van, (evenals de bouwmarkt😅) dus nu het kleinste model van de professionele (grijze) Kärcher, dat gaat prima.
Wij gebruiken m 2x daags 5 om de melkrobot schoon te spuiten, de grote spuiten geven allemaal teveel druk, daardoor kwamen we bij budget spuitjes uit.
+1
casejxu
@ronald-deutz-fahr wij hebben Bobby bij de melkput. Bevalt heel erg goed. Eerst een 2x zi dure karcher gehad van zelfde formaat maar was gevoelig voor ligte spanningsdippen dus om de haverklap problemen.
waterkracht.nl/hogedrukreinigers/bobby-160-9-m/

Voor grote schoonmaak een betrouwbare nilfisk alto. Op kleine vorstschade na nog nooit gezeur gehad
+1
@casejxu mooi contact die Bobby 😅

Hier voor grotere werk ook een nilfisk, zo’n ding met haspel erop voor de slang, ideaal.
+1
casejxu
@ronald-deutz-fahr ja die hebben wij der ook op💪
PieterA
@Dennis_dB Ik heb nu 4 merken gehad, de karcher is weg.De rest is er nog.
+1
Valtra man
@PieterA wij spuiten dagelijks 100 tal toestellen af die uit verhuur komen. De pomp en groep staan gewoon droog en warm binnen en de leidingen zijn netjes weggewerkt tot aan de spuitplaats. Is wat duurder, maar veel duurzamer. En ook onderhoud aan de HDpomp is nu makkelijk op een droge plaats.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 6.15 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!