2 December 2022, bietenland ploegen om de laatste wintertarwe te zaaien.  Prachtige omstandigheden nog.

Massey Ferguson 6615

+5
2 December 2022, bietenland ploegen om de laatste wintertarwe te zaaien. Prachtige omstandigheden nog.
+2
wim-same
@MaartenMandemaker Zeker, nu nog hele mooie omstandigheden. en mooi op tijd met je winter tarwe.
@wim-same Ja nu kan het nog wel, de eerste tarwe heb ik begin oktober al gezaaid.

Reacties

+2
reinder-mf
Mooi plaatje 🤩
+3
a3vandiejen
Prachtige foto.
+2
mdoornekamp
Mooi werk. Heb je eerst de culti erdoor getrokken.
+1
@mdoornekamp Ja mooi werk met deze omstandigheden. Klopt een dag van tevoren even los getrokken. Dat ploegt mooier
+1

(klik om te vergroten)

mdoornekamp
@MaartenMandemaker mooi zaaibed. En dat zonder kopeg
+3
@mdoornekamp Grond valt prachtig, stof kwam nog boven met ploegen.

(klik om te vergroten)

PieterA
@MaartenMandemaker ongelofelijk.
+3
@PieterA De grond is toch niet zo dood als sommige politici ons willen laten geloven

(klik om te vergroten)

+1
Fast Eddy
@MaartenMandemaker

Laat er maar eens een jaar lelies op verbouwen. Dan zijn de meeste wormen wel vertrokken.
+1
cyrus-van-gelder
@Fast Eddy Dan maar geen lelies
  • 😉😉😉😉😉😉
+1
@Fast Eddy Daar heb ik geen behoefte aan, we verbouwen behoorlijk intensief graan, en daar krijg je mooie grond van. Daar heb je in de vervolgteelt ook weer profijt van. Van lelies word de grond niet beter.
Fast Eddy
@MaartenMandemaker

Dat snap ik. Als je zuinig op je grond bent moet je er geen lelies op verbouwen. Of het nou nat of droog is, de lelies gaan altijd van het land. Ik denk dat er straks zoveel regels komen met betrekking tot de lelieteelt, dat er in sommige gebieden geen lelie geteeld kan worden.
+1
reinder-mf
@MaartenMandemaker @Fast Eddy lelies lijkt idd een slechte vrucht voor je grond. Wat ik wel eens hoor uit de NOP en misschien is er iemand die dit kan bevestigen, dat mensen heel graag pootgoed telen na de lelies. Ondanks slechte oogstomstandigheden groeit er een bijzonder goed gewas aardappelen.
+1
zettelmeyer
@reinder-mf klopt pootgoedtelers op de lichtere gronden hebben graag lelies in het bouwplan. Aardappels doen het er goed op en geen last van aaltjes
+1
reinder-mf
@zettelmeyer @MaartenMandemaker ja precies. Dat houdt de teelt dan extra lang in de benen. Financieel een mooi gewas om te verhuren lijkt me en goede voorvrucht. Al wordt ondergrondverdichting wel een steeds groter probleem
+1
zettelmeyer
@reinder-mf voor korte termijn is het een mooi gewas. 3750 huur betalen ze er voor meende ik. Denk dat granen en over het algemeen gerst beter is voor de lange termijn. Ik wil ook geen lelies opt land. Word mij te veel zwaar ingespoten in vergelijking met de rest.
reinder-mf
@zettelmeyer ja zeker ik snap je punt. Hier houden we ook altijd 33% granen in het bouwplan. Waarom jouw voorkeur voor gerst? Vind de beworteling en organische stoflevering van tarwe veel mooier dan gerst. Gerst zit je ook altijd met opslag die de groei van de groenbemester pittig onder de duim houdt. Enige voordeel van zomergerst is dat je je kavel overdwars kan ploegen maar dat is een polderprobleem 🤣
+1
zettelmeyer
@reinder-mf gerst is resistenter tegen aaltjes waardoor die zich niet vermenigvuldigen maar af nemen zoals bij chitwoody
reinder-mf
@zettelmeyer oja vanuit dat opzicht. Hebben we hier geen last van 🤭
hobbyboer
Quote Reactie van @reinder-mf:
Al wordt ondergrondverdichting wel een steeds groter probleem

Gewoon rooien als het zo nat mogelijk is.
Verdichten (de lucht tussen de gronddeeltjes wegdrukken) is simpelweg onmogelijk als de grond geheel verzadigd is met water.
reinder-mf
@hobbyboer haha ja dat is wel een mooie redenatie. Vaak is dan de draagkracht een dingetje maar daar zijn vast oplossingen voor bedacht 🙈
+1
@reinder-mf Dat hoor ik inderdaad ook wel, bieten schijnen het ook goed te doen na lelies. Lelieboeren bemesten ook ruim, vooral kali schijnt.
+1
J asper
@reinder-mf Na lelies groeit er ook altijd beste mais.
+1
cyrus-van-gelder
@MaartenMandemaker kan me anders nog wel herinneren dat het niet alleen wormen zijn , die meeuwen vangen ook heel wat muizen en mollen tijdens het ploegen. Ook wel gezien dat reigers ook ijverig mee doen. Dan zitten er toch wel beestjes in de grond.
  • 😉😉😉😉😉
+2
@cyrus-van-gelder De rest van de familie werd ook geroepen 😅

(klik om te vergroten)

+2
cyrus-van-gelder
@MaartenMandemaker Dan valt er wel wat te halen, anders komen ze niet. Net als met sloot schoonmaken, ze weten het precies die meeuwen en reigers.
  • 😉😉😉😉😉

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6615 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!