Foto van een Deutz-Fahr Agrotron TTV 620 Special. uit den oude doos, puin rijden.. Foto is geplaatst door Deutz 8006spezial op 06-12-2022 om 11:01:23, met 11 reacties.

Deutz-Fahr Agrotron TTV 620 Special

363 foto's van @Deutz 8006spezial

+3
Foto van een Deutz-Fahr Agrotron TTV 620 Special. uit den oude doos, puin rijden.

Reacties

+2
deufi
Zo oud is die doos nog niet zo te zien. Puin weg en zand terug?
+2
@deufi ja onderhand 2 jaar terug, betonpad eruit gerooid, puin afgevoerd naar de dichtstbijzijnde puinbreker en daar idd weer zand mee terug genomen. Mooi in 1 rit. Zelf rijden met gehuurde kipper of een vrachtauto zit weinig verschil tussen. Maar met een trekker en dumper ben je op deze veensmots wel veel flexibeler. Een vrachtauto hoef je niet op onverharde grond ergens heen te sturen.

(klik om te vergroten)

Geruite Platen, 3,25 x 2,50 0,16dik, dubbel net en 20 ton aslast.
deufi
@Deutz 8006spezial Dat zijn prachtige platen! Zit er nog wel een laag gebroken puin onder het zand?
@deufi nee, een bewuste keus ook. Ken wel een paar in de buurt die het wel gedaan hebben. Maar Zakt allemaal even hard en je hebt die puin rommel wel in de grond.

Het grasland zakt hier volgens de laser ook maar 0,2cm per jaar. Gemeten vanuit de geheide boerderij die net geen 70 jaar staat. Deze stond op de opgeleverde foto in 1953 gelijk met het maai veld. En er nu ietsje boven.

Waar beton of kuilbulden staan gaat het zakken veel harder vanwege de druk in tonnages die erop komen.

Het vreemde is wel. Als je onder deze platen door de jaren heen ongeveer een 80/100cm zand opgehoogd hebt dan is de druk in de grond in balans oid. Want dan is het zakken aardig gebeurd. Of iig gelijk met hoe het grasland zakt
deufi
@Deutz 8006spezial dat zijn goede afwegingen. In dat geval snap ik de keuze. Hoe dik is de veenlaag bij jullie?
+1
@deufi zit tussen de 30 tot 65cm teeltaarde met een knipklei laag erdoor heen. Daar onder 3,5 / 3m zeggeveen.

De dikte van de knipklei varieert op onze kavel nogal. Heeft als voordeel dat de hoeken die minder knipklei bevatten ietsje eerder droog zijn en iets eerder de grasgroei starten in het voorjaar, ik denk door het sneller opwarmen van de grond. Dus je hebt gelijk maai/weidetrappen voor de rest van het gras seizoen
+1
deufi
@Deutz 8006spezial Met zo'n veenpakket snap ik goed de keuzes. Alles wat je erop gooit aan materiaal zakt toch weer weg, dan wordt het onnodig kostbaar en kan je beter in een bepaalde frequentie wat ophalen.
+1
leonardvdm
Mooje trekker
jan-reitsma
Dit was bij de oudijzer boer? Heb je het hele zwikje daar maar achter gelaten?

ps dikke Deutz
@jan-reitsma ik dump het binnenkort ergens in de buurt van een riet schone boerderij, die moeten zich er maar mee redden😜

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron TTV 620 Special ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!