De oudste hakselaar op de show van Groenoord in Goor was deze John Deere 5400.. Foto is geplaatst door jordi 1455 op 07-12-2022 om 20:51:52, met 17 reacties.

John Deere 5400

+1
jordi 1455
De oudste hakselaar op de show van Groenoord in Goor was deze John Deere 5400.

Reacties

+1
radium45
Met dit type zijn wij ooit het JD haksel tijdperk begonnen. Toen een nieuwe 5460, een nieuwe 5820, 5830 en vervolgens zagen wij het licht.. 😂 Een nieuwe Jaguar 840.
mdoornekamp
@radium45 was Claas toen zoveel beter? Een oudere claas 600 serie was misschien ook niet zo goed
radium45
@mdoornekamp De basismachine weet ik niet maar die bekken met die roterende maaischijven en automatische kettingspanners was een genot om mee te werken ten opzichte van die usa maisbekken van JD. Hadden knipmessen waar gigantisch veel onderhoud aan zat. En de veel te lange stoppel voor die tijd. Tegenwoordig is dat weer geen probleem.
mdoornekamp
@radium45 ok. Maisbekken is zelfs nu nog gecompliceerde materie. Je ziet claas met Krone bekken, en Krone's met kemper bekken. Collega hier heeft paar jaar geleden nog een nieuwe "old fasion" Kemper bek gekocht. Met 2 grote trommels buiten. Die bek pakt gewoon het best de liggende mais.

De 6 rijige claas bekken met 3 schijven vielen gewoon tegen
radium45
Quote Reactie van @mdoornekamp:
De 6 rijige claas bekken met 3 schijven vielen gewoon tegen

De RU450... Heb ik jaren mee gemaaid evenals de Kemper 4500. Beide hadden hun voor- en nadelen.
De RU was vrij zwaar en hing vrij ver voor de machine door de nog aanwezige vijzel. Maar, maaide altijd. De Kemper begon altijd kuren te vertonen als de zaagmessen minder werden maar had weer een veel mooiere invoer.
mdoornekamp
@radium45 de RU 450 voert toch altijd wat asymetrisch in🤔
radium45
@mdoornekamp de verdeling over de breedte van de kooi is niet helemaal perfect nee. dat zie je ook terug aan het slijtagebeeld van messen maar ook van de slijtdelen rondom de kooi.
mdoornekamp
@radium45 ja. En dat wil je niet.
+1
radium45
@mdoornekamp Ik heb daar nooit echt problemen van ondervonden behalve dat slijpen van de kooimessen soms iets meer tijd nam. het duurde altijd even voordat de steen de hele kooi goed raakte. Nu was ik daar altijd vrij secuur aan. Minimaal 2 x per dag tegen mes afstellen en soms ook als we in de avond nog bij een andere klant begonnen, even een paar keer met de steen heen en weer en vaste mes er weer strak opzetten.
Rokus
@radium45 klinkt niet als een probleem nee, maar wel zonde van je messen als je ze elke keer bij moet slijpen!
mdoornekamp
@Rokus claas heeft altijd gezegd dat de invoer wel recht zou zijn. Maar de slijtage van de messen verraadde het tegendeel
radium45
@Rokus Slijpen moet je met elk merk hakselaar, heb wek het idee dat dit te weinig gebeurd. Ook al is het niet zozeer om de boel scherp te houden, dan is het wel om de kooi mooi rond te houden, je kunt het tegenmes er dan veel mooier op zetten.
Rokus
@radium45 jah dat snap ik maar als je een ongelijke slijtage hebt moet je dus van sommige messen veel meer afslijpen als eigenlijk nodig is om alles weer strak te krijgen! En dat is zonde van de messen en van de slijpsteen! Wij poetsen de messen paar keer per dag slijpsteen zakt dan niet en dat werkt super en is zo gebeurd! Einde van de dag keer goed slijpen
radium45
Voor het plaatje vind ik het jammer dat er een Claas maisbek voor zit. Die waren dan ook wel stukken beter als dat spul wat JD zelf leverde maar dit terzijde.
rommert14
@radium45 maar toch de moeite genomen om hem geel te spuiten 😅
+1
radium45
@rommert14 Werden af Claas in JD Geel of NH geel gespoten.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 5400 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!