Foto van een Massey Ferguson 3085 in een speciale zelfbouw uitvoering.😜 Trekker is grotendeels ontdaan van zijn verrotte cabine en van zijn verrotte elektrische systeem, zo ook de Autotronic is era

Massey Ferguson 3085

+13
RobVolvo
Foto van een Massey Ferguson 3085 in een speciale zelfbouw uitvoering.😜 Trekker is grotendeels ontdaan van zijn verrotte cabine en van zijn verrotte elektrische systeem, zo ook de Autotronic is eraf. Zelf opnieuw een kabelboom en een nieuwe bedieningsconsole gemaakt waar de schakelaars in zitten. Basisvorm van het dak laten zetten en hier zelf de voor- en achterkant in gemaakt. Rotte delen in het plaatwerk zijn aangepakt en hersteld en daarna laten spuiten.
Ook is er technisch het een en ander aangepakt, remmen gereviseerd, hydrauliekpompen vervangen, handrem pakket vervangen en ook enkele tandwielen. En nog wel veel meer dingetjes. Momenteel zit alles in de verf en ben ik hem weer aan het opbouwen, hier zal ik ook nog wat foto’s van plaatsen in de reacties. Hopelijk kan hij dan binnenkort na zo’n 15 jaar de werkplaats weer uitπŸ˜…πŸ˜‚

Reacties

+9
RobVolvo
Vervolg:

(klik om te vergroten)

De nieuwe bedieningsconsole zonder computer.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

En zo staat hij er momenteel bij en wordt het weer meer trekker!πŸ‘Œ
+5
RVM
Wat een project na 15 jaar πŸ˜…
+2
RobVolvo
@RVM Haha waarvan een dikke 13 jaar er niks aan gedaan is denk ik...😂 Trekker is ooit eens aan begonnen en die man is er nooit weer mee bezig geweest wegens geen tijd, moest in de loze uurtjes. Daarna nog paar keer wat stagelopers die er mee bezig waren geweest, zat ook deels weer kabels op, maar dat was me verre van het zin dus heb ik alles er weer af gehaald en opnieuw begonnen. In die jaren is hij ook als donor gaan dienen, dus heb van alles weer bij elkaar moeten zoeken en weer opbouwen. En ook ik ben er alleen mee bezig geweest als er tijd was, soms een paar dagen achter elkaar en dan weer weken/maanden niet. 😅 Toen was er ook geen haast mee omdat ie van niemand was, sinds een tijdje is hij verkocht dus moet er nu wat meer gang achter. 😉
+7
Massey 2705
Absoluut knap gedaan...! πŸ‘ ik heb zelf een 3085 gehad begin negentiger jaren, en was er dik te vreden over. Maar op het laast werden de electronics te onbetrouwbaar. Maar dat heb jij allemaal veranderd zo als je schrijft.
Ik ben benieuwd naar je volgende fotos.
+2
cyrus-van-gelder
@Massey 2705 ik denk dat het niet alleen bij trekkers een probleem is dat die Electronic onbetrouwbaar is. Is ook niet merkgebonden want het zit tegenwoordig overal in.
  • 😞😞😞😞😞
+3
steyrlanzboy
Mooi
+3
husky
Mooi gedaan πŸ‘ŒπŸ‘Œ
+3
wilbertkw
Dat gaat een hele mooie wordenπŸ‘ŒπŸ˜ in die 15 jaar de plannen bij gesteld hoe hij worden moet of was het van te voren ook het plan de autorronic te vervangen door schakelaars? Ook omdat het cabrio wordt.
+2
RobVolvo
@wilbertkw Ja dat was direct al het plan, is al eens eerder gebeurd met een 3065 en ook een 6150. En die draaien nog, dus is wel bevallen haha. Kabelboom was ook slecht van wat er nog van over was, dus vandaar deze aanpak.
+2
arjanvw
Mooi project! Bedieningspaneel ook mooi gemaakt. Niet bang dat er water in blijft in het 'bakje' blijft staan? Wordt wel een unieke trekker straks!
+3
RobVolvo
@arjanvw Dat zit in principe redelijk onder dak, alleen met inregenen zou dat kunnen misschien ja. Even kijken hoe het komt.
+5
a3vandiejen
Heel knap allemaal. Prachtig.
+4
Hannesman
Boh, dat is pas een project. πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ
+3
mf 35x
Wat een project zeg. Heel gaaf
+3
manus
Poahh das mien merrkk....

Wordt een mooie trekker
+3
RobVolvo
@manus Daar gaan we wel voor! 😁 Ik zal wel wat foto's blijven posten van de vorderingen!
+1
Schluterfan
Machtig mooi werk dit! Hoe doe je dit nu met de dieptecontrole van de elektrische lift? Of moet die nu nog enkel op en neer kunnen? Ik zie wel een wipschakelaar die ik denk daarvoor is maar geen draaiknoppen om de snelheid en/of trekkracht te regelen.
+1
RobVolvo
@Schluterfan Nee de verdere instellingen van de hef komen hierbij te vervallen ja. Dat is wel jammer opzich, maar niet heel hinderlijk. Hij zal voornamelijk voor de mengwagen komen en met mooi weer voor de schudder en hark denk ik.πŸ˜‰
+2
DANOONTJE POWERR
Gaaf!
Hier ook een 3085 gehad maar toen er 25 ha land opgeknapt moest worden kreeg ik een nieuwe 6460.
Brute trekker die 3085 maar ik klaagde niet over de nieuwe. πŸ™ƒ
+2
105ls78
Dat wordt netjes.. knap werk.
mfrijder
X
+8
RobVolvo
Hier weer een update:

Ben inmiddels al verder als op de foto’s, maar dat komt nog welπŸ˜…

(klik om te vergroten)

Het bedieningspaneeltje gespoten (zelfde kleur als chassis) en weer in elkaar gezet. Met onder het rode kapje de schakelaar voor de schietstoelπŸ€ͺ

(klik om te vergroten)

Nieuwe stickers op de kappen geplakt, kappen gepoetst en gemonteerd. Ook de binnenzijdes van de spatborden dik in de tectyl gespoten zodat ie hopelijk nog jarenlang hard blijftπŸ˜œπŸ‘Œ
RVM
@RobVolvo dikke 650/700 op de achtergrond
+1
RobVolvo
@RVM Haha ja klopt! Een 650, motor wordt gereviseerd in de rustigere uurtjes. 😉
+2
RVM
@RobVolvo kan wel 15 jaar gaan duren dus 🀣🍺
RobVolvo
@RVM Hahaha neee, deze is van een klant. Dus dat lijkt me niet zo handig.😅
+2
Hannesman
@RobVolvo wordt echt wel wat moois πŸ‘Œ
+2
a3vandiejen
@RobVolvo Dat wordt schitterend, πŸ‘ŒπŸ‘Œ
+2
Henk 1120
Prachtig project! Wordt een bijzondere trekker 👌🏼
+1
RobVolvo
@Henk 1120 Bedankt! Hij is inmiddels klaar Henk, zie: tractorfan.nl/picture/1503987/ 😉

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 3085 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!