Vanmiddag mijn nieuwe moestuin gespit. Heb ik voor komend jaar genomen, zodat mijn koters (oudste is 5) ook kunnen leren waar alles vandaan kom en snappen dat aardappels niet bij de Albert Heijn groei

Iseki 1910ts

+5
yoohan
Vanmiddag mijn nieuwe moestuin gespit. Heb ik voor komend jaar genomen, zodat mijn koters (oudste is 5) ook kunnen leren waar alles vandaan kom en snappen dat aardappels niet bij de Albert Heijn groeien.
Is best een aardig lapje en was beetje verwaarloosd, pad er naar toe was max 1.20m breed. Dus ik mijn oude werkgever lief aangekeken, die had deze Iseki nog in de hoek staan. Dubbellucht eraf, andere accu en spitten maar. Paste precies door het toegangshekje, mooi werk zo.

Reacties

+5
arnold-arentze
Lekkere vette bende zo🙈. Mooi gespit net voor de vorst😅 Zal de grond wel van opknappen 👌
+4
yoohan
@arnold-arentze
Voor de vorst spitten wilde ik graag, tis lichte klei, maar kan het mooi ff doorvriezen. Dus moest vandaag maar gebeuren ja haha.
Is wel leuk, staat nog een schuurtje op, grasveldje en een (kapot) kasje. Kasje heb ik al kaal gehaald, daar maak ik een tunnelkas van.
+5
Martinsame
Beter als met de hand😅😅
+3
yoohan
@Martinsame
Dat ken je wel zeggen Martin. Ik vind werken niet erg, maar dit vond ik toch makkelijker als met het handje haha
+3
a3vandiejen
Mooi werk zo Johan.👌👌
+3
yoohan
@a3vandiejen
Ging best, Gijs vond het prachtig, die mocht sturen 😁
+1
a3vandiejen
@yoohan Ja maar is toch prachtig met je zoon.😃👌
+3
Towaberg
Prachtig 👍
+3
yoohan
@Towaberg
Bedankt, liep prima zo
+3
wim-same
@yoohan mooie tuin Johan. en de kinderen kunnen er veel van leren. Voedsel komt nou eenmaal niet uit een Foodhub.
+3
yoohan
@wim-same
Precies, ze kunnen er zeker veel van leren. Wij vinden het ook belangrijk dat ze veel buiten zijn, dat het niet alleen maar van die Nintendo-kindertjes worden. Hoe lastig dat ook is in de huidige tijd, waarbij je op elke straathoek een spelcomputer kan krijgen 😂
+2
Wimariete
Geweldig mooi yohan. Prachtig dat je je kinderen dit gaat leren. Volgens mij ontbreekt het hieraan bij heel veel burgers van Nederland. Ze weten niet meer door wie, en waar hun groente en eten groeit en verbouwd wordt. Daarbij is de waardering voor onze telers en boeren voor een groot gedeelte verloren gegaan. De andere kant van deze grote moestuin is dat we je waarschijnlijk niet zoveel meer op same bijeenkomsten zullen zien. Deze tuin vraagt veel aandacht. 😉😉😮
+3
yoohan
@Wimariete
Ja ik vind het belangrijk om dat enigszins bij te brengen. Daarbij vind ik het zelf ook leuk om te doen. Heb eerder in mijn carriere een volkstuin gehad van mijn 16e tot mijn 24e ongeveer. Was een hobby samen met mijn moeder. Nu 11 jaar later pak ik het weer uit de kast haha.
Ik weet dat het wel serieus tijd kost hoor, maar wil er ook een soort familieuitje van maken soms. Er zit een soort dagrecreatie bestemming op, dus je mag er ook bbqen bijvoorbeeld. Zaai nog wat gras bij van het voorjaar, gooi er een glijbaan en een zandbak neer, dan redden de jongens zich ook aardig. Gijs wil al heel graag helpen met alles, die heeft vanmiddag ook gestuurd met de Iseki.

Ik ben zeker nog wel op Same bijeenkomsten te vinden hoor Wim, dat komt wel goed 😁
+2
wim-same
@yoohan met een dag recreatie bestemming kan je er helemaal een paradijsje van maken Johan. Heerlijk met het hele gezin daar heen, lekker tuinieren, en ook lekker recreëren. en vooral ook BBQ-en.
+1
Wimariete
@yoohan Goed bekeken Johan
+2
wim-same
@Wimariete Dat is zo Wim. zo is er al jaren lang een verkeerd beeld gemaakt over boeren en tuinders. Nu zijn zelfs vissers aan de beurt. Diep droevig, dat zo onze voedsel voorziening naar de kloten word gebracht.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Iseki 1910ts ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!