Mijn nieuwe Same Tiger 100 in 1979, op de tentoonstelling

Same Tiger 100

+12
wim-same
Mijn nieuwe Same Tiger 100 in 1979, op de tentoonstelling "Westervee" in Delft. Deze trekker was toen een paar maanden oud.
+3
yoohan
@wim-same
Wel een hele mooie trekker. Alweer 43 jaar gelede Wim.

Reacties

+6
a3vandiejen
Dat is gaaf Wim , prachtig.
+5
wim-same
@a3vandiejen Dit was de eerste trekker die ik nieuw kocht. Daarvoor had ik al en Leone 70 DT.
+3
a3vandiejen
@wim-same Mooie aanvulling op de Leone kwa PK. Mooi hoor.
+4
Massey 2705
Wester V Delft , daar heb ik als jochie nog met 2 biggen op de vee keuring gestaan , en me zus met haar pony . Dat was altijd een leuk uitje op een zaterdag in de na zomer , als ik me goed herinner. Was deze Same van jouw Wim , of door Herman daar neer gezet voor de achteruit rij wedstrijd met een boere wagen....?
+6
wim-same
Deze Same Tiger was van mij, maar werd door Herman van der Helm daar neergezet. Ik had hem ook van Herman gekocht, en Herman zat hier maar een paar 100 meter vandaan.
+3
Massey 2705
@wim-same ja , Herman zat gelijk op de hoek . Aan dat weggetje voor het park. Volgens mij had zijn vader toen nog met Chiel zelfs een koppeltje melk koeien ook.
Wester V was een echte boeren gelegen heid. Frank Poot stond er met wat MF,s , DIGO schipluiden met Deutz en fa de Toekomst uit de lier met David Brown's .
En verder veel koeien , en andere vee voor keuring...
+3
wim-same
@Massey 2705 Klopt, Herman zat toen bij zijn vader op de boerderij, en Chiel had daar ook zijn loonbedrijf. Frank Poot en Digo stonden er ook.
+5
arnold-arentze
En @yoohan is er ook al bij met zijn Iseki😜
+5
a3vandiejen
@arnold-arentze Hij kijkt vol bewondering naar de Same.😅
+5
arnold-arentze
@a3vandiejen Het zat er al vroeg in Maar 1979 ik was toen 3…….. dus Johan🤔
+3
a3vandiejen
@arnold-arentze Hahaha, nee dat klopt niet.
+4
wim-same
@arnold-arentze Toen zat Johan nog in de rode kool denk ik. Dat was een zoontje van een zwager van mij.
+6
yoohan
@arnold-arentze
Hahaha, ik was nog vloeibaar toen 😁
+6
Wimariete
Prachtige foto Wim. Mooie nostalgische foto. In 79 was ik 14. Toen ging nog niet zoveel naar dit soort beurzen of tentoon stellingen . Mijn pa ging hier nooit naar toe.
+3
wim-same
@Wimariete Herman van der Helm, de leverancier van deze trekker had gevraagd of deze trekker op deze tentoonstelling mocht staan. Herman van der Helm was sub dealer van Coöperatie "Ons Belang" uit Stolwijk. En er reden toen nog niet zo veel van zulke grote trekkers in de veehouderij. Coöperatie in Stolwijk had wel een keer een Buffalo 120 verkocht, maar daarna nooit meer zo'n grote tot dat moment.
+6
Albert Peters
@wim-same 79 was voor mij een heel slecht jaar 13 weken thuis geweest van de vorst
2 weken al voor kerst al stil toen dooi In de vakantie langer gewerkt om de cabine aan te passen en daarna tot 16 maart inde schuur met 6 man die niks wilden en konden
De rest zat in de vorst ww
Dan is er een hele deuk in de centen
Later zat ik te klagen tegen iemand die anwoorde je heb af en toe een klap voor je kop nodig anders ga je denken dat je alles kan
Heb ik altijd onthouden
+3
1046
@wim-same reden er wel een paar op lekkerkerk. Volgens mij ook rond de 90 /100 pk
+2
wim-same
@1046 Bij Gerrtit Hoek, maar die waren denk ik 90 pk. Later kocht Gerrit Hoek een Antaris 100, maar dat is al weer een nieuwer type.
+3
1046
@wim-same zat ook een boer op de tiendweg, is ergens rond 87 naar groningen verhuisd. Die had ook wat oudere grote same's
+2
wim-same
@1046 zou kunnen dat weet ik niet meer. maar dat is ook al weer bijna 10 jaar later. in die tijd zijn er heel snel ook zwaardere trekkers verkocht.
+1
Wimariete
@wim-same Er is nu nog een van der Helm die in Same onderdelen handeld. Is dat nog familie van van der Helm waar jij de Same van had?
+3
yoohan
@Wimariete
Dat is Herman van de Helm zelf. Die heeft een loods bij knooppunt den haag/delft/ypenburg.
Heb hem een jaar terug nog eens gebeld, maar toen had hij zo'n beetje alles verkocht.
Kan nog wel aan veel dingen komen overigens.
+2
Wimariete
@yoohan oké. Dankje Johan
+3
wim-same
@Wimariete Dat is Herman van der Helm, maar die is inmiddels ook 65 of 66. Hij doet niet veel meer.
+5
arjanvw
Best een flinke trekker voor die tijd!
+2
wim-same
@arjanvw Klopt, en dit was toen ook de eerste SAME met zijschakeling in deze klasse.
+3
arjanvw
@wim-same hele stap vooruit! Wij kregen pas in 1998 een trekker van 110pk. Daarvoor was de Fendt 306 met 70pk onze hoofdtrekker.
+1
J asper
@arjanvw Kregen zelfs ja?😎😜 Wij moesten altijd betalen.
+1
PieterA
@arjanvw Hier pas in 2004. Een Agrotron 6.15. Daarvoor de mf 6160 van 95 pk.
+2
arjanvw
@PieterA de MF toen ook nieuw gekocht? Wij kochten in 98 ook een MF maar dan een jong gebruikte 6170
+1
PieterA
@arjanvw Ja; de nieuw gekochte MF 3065 ging bij de aardappeloogst in 1998 kapot. De 6160 stond bij Motrac nieuw op voorraad. Dealer Klok kon hem direct leveren. We hadden hem ook hard nodig in dat najaar.
+1
arjanvw
@PieterA mooi dat je dan zo doorkon. Hebben jullie er een goede trekker aan gehad?
+1
PieterA
@arjanvw Ik vond het altijd een fijne trekker om mee te werken. Hij moest bij ons zijn pk's ook wel leveren. Aan de motor is behalve dynamo's en startmotoren nooit een sleutel geweest.

Het stuur ging wel steeds meer speling vertonen. Uiteindelijk is de handrem een keer in de achterbrug gevallen. Dit was het begin van problemen met oliepompen, filters en vuile olie. Hij is onder andere 2x gespoeld. De dealer had er geen vertrouwen meer in. Elke week een nieuwe tandwielpomp raak je ook beu. Uiteindelijk in 2014 met 6.000 uur verkocht voor 6.000 euro.
+1
arjanvw
@PieterA jammer dat er dan zulke problemen ontstaan. Dan beter één keer je verlies nemen en afscheid nemen. Je krijgt er dan niet veel meer voor. Daarna overgegaan op Deutz, of reden jullie dat altijd al?
+4
PieterA
@arjanvw Op het hoogtepunt hadden we 5 mf's. De eerste Deutz kwam ongeveer in 2004 en de 6160 was onze laatste MF.

Als mijn zusje niet met een Deutz-dealer getrouwd was reden we misschien nog wél MF, maar ik ben blij dat zij de juiste beslissing heeft gemaakt.😉
+2
1046
@arjanvw in 1992 was mijn 1046, toen nog van mijn maat, de grootste in de buurt onder de boeren
+4
arjanvw
@1046 dat geloof ik graag! Wij zijn in 1995 verhuisd van een echt weide gebied naar een akkerbouw gebied. Waar we vandaan kwamen zag je alleen bij de loonwerker zulke 'dikke ' trekkers. Waar we nu wonen was dat destijds heel normaal. Stond toen een Fiat 180-90 hier in de schuur. Keek me ogen uit als 13 jarig jochie!😂
+3
1046
@arjanvw dan noem je ook een beest op, 180-90💪🏻👊🏻
+3
Rondeutz06
Altijd mooi, die oude foto's van nieuwe trekkers 👍
+4
wim-same
@Rondeutz06 Dank je Ron. Ik kwam deze foto tegen, du maar even delen.
+3
Towaberg
@Rondeutz06 en wat een geluksgevoel moet dat geweest zijn, een d de gloednieuwe trekker kopen!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Tiger 100 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!