Foto van een Agrifac Exxact OptiTraxx (oogstmachines). Foto is geplaatst door remcod op 13-12-2022 om 18:57:00, met 24 reacties.

Bieten

remcod
Foto van een Agrifac Exxact OptiTraxx (oogstmachines)

Reacties

MaxxuM4ever
Is deze van jullie zelf?
+1
remcod
@MaxxuM4ever Nee hoor ! De bieten rooier is van G.j. hut Zeewolde
+2
O N
Das nog een bietenrooier die je graag in het land ziet komen !
PieterA
@O N Hier rijdt er ook 1, maar de capaciteit is maar de helft van de Vervaet.
+1
hobbyboer
@PieterA dan laat je er toch 2 komen
PieterA
@hobbyboer Het voordeel is dat je hem met 1 overlaadwagen bij kan houden; anders moet je toch al snel met 2 aan de slag, als je de maximale capaciteit van de rooier wil benutten. Ook heb je bij deze minder of kleinere kiepers nodig.
stannetje96
@PieterA hij is niet de helft goedkoper zeker? Hier reed er ook eentje een paar jaar rond maar is 3 jaar terug ofzo vertrokken en vervangen voor een big six omdat ie de schuur niet meer uit kwam
PieterA
@stannetje96 De loonwerker kan per hectare niets meer rekenen en vangt dus maar de helft per uur. De boer is er bij gebaat, want de afvoer gaat tenminste een beetje fatsoenlijk.
stannetje96
@PieterA dure rooier dan voor hem
@PieterA hebben boeren geen meerprijs over voor een rupsrooier?
+1
PieterA
@ronald-deutz-fahr Ik niet. Misschien anderen wel.
+1
zettelmeyer
@PieterA goede banden met weinig lucht er in is beter als zo'n rups denk ik. Kon ook als het droog was precies merken waar de aardappelrooier op rups had gereden of niet. Kieper sporen merkte je weinig van met schuinover woelen
PieterA
@zettelmeyer Ik heb ook wel eens gele banen in de suikerbieten gezien; de rupsen van de tectron het jaar er voor.
+2
zettelmeyer
@PieterA oja ook een zware machine. Hier in de buurt word vaak over dwars geploegd. Ook wel banen terug te zien met banden en de gene die er naast zat boven over niks te zien. Was trouwens in de uien
MaxxuM4ever
@stannetje96 welke is nu het meeste weg, de 6 rijer of de 12 rijer? Ik vond vroeger de 12 rijer ook wel mooi rooien maar dat Loonbedrijf stopte ermee.
stannetje96
@MaxxuM4ever volgens mij doet de 12 rijer ondertussen wel het meest. Weet niet of ie ook meer doet dan beide 6 rijers. Wordt ook wel gestimuleerd met de bijna gratis kiepwagen die je er bij krijgt.
Het rooit ook prachtig inderdaad maar je raakt wel met je wagen het land in.
MaxxuM4ever
@stannetje96 jij had ook de 12 rijer?
+1
stannetje96
@MaxxuM4ever nee de 6 rijer, dan kan ik op de kopakker blijven staan
+1
O N
@PieterA Alles ligt aan de streek waarschijnlijk ook , hier zijn veel kleine kavels en (bijna) enkel voederbieten .
Als je zo een big six moet gaan bijhouden is voor veel boeren onbegonnen werk .

Bij ons komt er momenteel een WKM 9000 , wendbare machine compacte machine geen overdreven gewicht en een capaciteit die te volgen is .

(klik om te vergroten)

Martijndroogers
@PieterA rijden er twee hé op het eiland.
+1
PieterA
@Martijndroogers Ja klopt, de andere rooier die o.a. van mijn buurman bij het andere bedrijf is zie ik niet zo vaak aan het werk. Daar kan ik niet echt iets zinnigs van zeggen.
+1
Fendt412vip
@PieterA Scheelt de capaciteit echt zo veel tov van een Vervaet ja? Deze rooier komt bij ons ook en rooit onder mooie omstandigheden ruim 1 hectare per uur. Als het echt natter wordt mis je de extra reinigingsrollen en zakt de capaciteit wel wat terug. Daarnaast is een nadeel voor ons (en ook weer een voordeel) de relatief kleine bunker van +/- 14 ton. Hij kan vaak niet in 1 keer doorsteken op 500m kavels en je moet met de kiepper vlot weer terug zijn bij de rooier omdat de bunker snel vol zit. We moesten met de 2 Beco's en 700 meter kavelpad nog aardig door rijden om hem aan het werk te houden.
+1
PieterA
@Fendt412vip Met de Vervaet doen we, als het mooi gaat ongeveer 1,15 hectare per uur. Dan weet ik ook niet wat er met de rupsrooier hier aan de hand is.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Agrifac Exxact OptiTraxx ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!