Kalverkeuken/stro opslag begint ook vorm in te komen.. Foto is geplaatst door rommert14 op 15-12-2022 om 16:02:38, met 15 reacties.

Manitou verreiker

rommert14
Kalverkeuken/stro opslag begint ook vorm in te komen.

Reacties

+4
BEboer
Ooh ik dacht dat dit de opslag ging worden van het zwart geld 😂
2850Johndeere6R
@BEboer Mixer met wat sop in de put en blinken dat die munten dan doen😜👌🏽
rommert14
@2850Johndeere6R wij onderkelderen niet 👌
2850Johndeere6R
@rommert14 Dan lukt het met een bietenbak aan de shovel met een pompje sop waarschijnlijk ook wel😉
Terwisscha
@rommert14 Dat lijkt mij het grootste nadeel van zand in de boxen. Een dichte vloer. Wel super comfort voor de koeien, maar of het ook goed js voor de boer daar ben ik nog niet van overtuigd.
+1
casejxu
@Terwisscha Zand heeft vooral een nadelige werking voor het machinale gedeelte.... mestpompen. Schuiven... maar ook draaiende en bewegende delen in melkinstallatie tonen iets eerder slijtage
Terwisscha
@casejxu klopt heb eens gemolken bij een boer met zand in de boxen. Nou het zand zat nog net niet in het melkfilter. Ben ik maar wat blij met de koematrassen hier in de stal.
maar ieder z'n ding natuurlijk. Laten we dat voorop stellen.
+1
rommert14
@Terwisscha nou wij willen absoluut nier terug, en we kunnen eigenlik niet terug naar iets anders. Het is inderdaad wat jxu zegt, al vallen de pompen hier tot nu toe wel mee.
Terwisscha
@rommert14 Gescheiden mest is misschien nog een optie dan, maar dan kan het celgetal en de scheider nog wel eens een dingetje zijn.
rommert14
@Terwisscha ja, en we hebben nu een zandscheider, dat scheelt echt al een bult hoor, maar we zijn op dit moment de drijfgang naar de melkput aan het leegrijden en die is wel onderkelderd en dat zit gewoon 4 meter diep tot boven toe vol met zand...
+1
casejxu
@Terwisscha thuis ook een prima mat met wat gemalen stro 2x daags. Werkt goed en koop. Als het praktisch haal baar zou zijn zou volgende keuze zand zijn. Het is in Nederland nogal bewerkelijk omdat je alles met mest moet afsluiten met daken oig waar een makkelijk toegankelijk bezinkput niet echt haalbaar is
+1
rommert14
@casejxu is ook prima toch, ik zou ook niet gaan slopen om diepstrooisel te creëren denk ik, wij hadden overal al diepstrooisel alleen de vorige eigenaar had ze vol gegooid met puur kalk... dat wordt echt als beton op den duur, daar bovenop stro/kalk maar dat was een bende, daarna houtsnippers geprobeerd maar voldeed ook niet. En nu al 5 jaar zand en een bult werk 🤪
+3
@2850Johndeere6R ik dacht met die dikke Volvo dat geld 2x/week omspitten anders gaat het broeien 🤪
Terwisscha
@ronald-deutz-fahr En dat ook nog eens met het geld over de balk smijten😜 kan niet op daar🤣🤣

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!