Ploegen bij akkerbouwbedrijf Willemsens in Biddinghuizen met een Fendt 933 vario en KUHN Vari-Master L ''Smart Plough'' met sectie control

Kuhn Ploeg

+1
Martijn380
Ploegen bij akkerbouwbedrijf Willemsens in Biddinghuizen met een Fendt 933 vario en KUHN Vari-Master L ''Smart Plough'' met sectie control

Reacties

Martijn380
Kort video:
MaxxuM4ever
Je hebt iedere ploeg in zuidelijk Flevoland er wel bijna op staan zeker onderhand?
Martijn380
@MaxxuM4ever haha, ja 8 stuks dit jaar. Maar heb er nog een aantal op het lijstje staan dus volgend jaar ook nog genoeg te filmen
+3
valmet6400power
Misschien ben ik te conservatief maar dit is een beetje als het wiel opnieuw uitvinden. Hoe meer scharen je aan je ploeg schroeft hoe groter de in- en uitzetten worden op de kopakker. Maar is dat erg? Ik ben benieuwd hoe dit systeem zich houdt na 1000 hectare ploegen want hoe meer bewegende delen erop zitten hoe meer slijtage er mogelijk is. En dan over de potmeters nog maar te zwijgen..
+3
JD3010
Quote Reactie van @valmet6400power:
Ik ben benieuwd hoe dit systeem zich houdt na 1000 hectare ploegen

.. of hoe de eerste ha's gingen. 😂
+2
valmet6400power
@JD3010
Haha ik denk zet maar een beetje hoog in anders ben ik misschien wel weer heel sceptisch..
+1
Martijn380
@valmet6400power Opzich ging het niet verkeerd. Het is een beetje uitvinden hoeveel druk er op de scharen moet staan. Als de grond erg hard is of bij sporen willen ze nog weleens omhoog komen maar op de kopakker moeten ze weer juist vlot omhoog. Er zijn nog maar twee van deze ploegen gebouwd dus ondersteuning van de fabriek en dealer zal er zeker zijn, als je goed kijkt in het filmpje zie de monteur van Weevers in de cabine zitten. Helaas waren de omstandigheden slecht om te filmen, dus volgend jaar zal ik proberen nog eens langs te gaan.
+1
2850Johndeere6R
Deze ploeg zal wel flink onderhoud vragen denk ik zo met al die draaiende delen. Wel een mooie combinatie verder 👌🏽
+1
wotan2
@2850Johndeere6R Zal ook wel meevallen. Dit is de zelfde techniek als met de hydraulische obstakelbeveiliging, als je ziet wat ze daar mee naar boven halen vraag je je af hoe zo'n ploeg recht blijft.
Mauritsdb
Voor een geer uit te ploegen kan het misschien nuttig zijn de ene kant op. maar als ik de beelden zo bekijk liggen de in en uitzetten niet bepaald vlakker als op de "goedkope" manier..
Valtra man
@Mauritsdb om een geer uit te ploegen heb je met een gewone varial en gps op de tractor genoeg zeg ik. Wij hebben niets anders dan percelen met geren, als je dan de contour van de schuine (of ronde) kant een paar keer uitzet met het bandenspoor vd trekker en je begint er vroeg genoeg aan dan komt het wel goed.
PieterA
@Valtra man Kost net wat meer tijd en zorgt te veel voor kromme voren vind ik. Wij geren met de 4-schaar vaak vrij vroeg uit, halen dan een keer extra af en ploegen dan recht verder.
+1
Mauritsdb
@PieterA Met een 4 schaar en elektrische overrug stellen heb ik weleens goede resultaten gehaald op een ploegwedstrijd. Je kan dan niet extra afhalen natuurlijk

(klik om te vergroten)

Bedoelde met uitgeren op sectieregeling dat je zo'n resultaat zou kunnen halen.(2 schaar waarvan de laatste hydraulisch opklapt).
PieterA
@Mauritsdb Dat ziet er zeker netjes uit💪😀. Ik had in m'n beginjaren van het wedstrijdploegen een 3-schaar tot mijn beschikking en door de hydraulische breedtestelling kon ik het ook ongeveer wel zo vlak krijgen.
Valtra man
@PieterA dat is juist, de ploeg gaat dan over de volledige geer van breedst naar smalst. En dan omgekeerd. De kunst is om dat gespreid mogelijk te doen. Dus over de volledige lengte van het perceel. Ik kan van 55cm nr 30cm ofwel 125cm per gang geren. Dan schiet het wel op. Op de meeste percelen raak ik zo klaar in 4-5 keer.
jmos
@Valtra man lukt dat op al jouw percelen? Hier maar op een enkel perceel.
+2
Valtra man
@jmos op de meeste wel zolang er niet té veel hoeken aan zijn. Belangrijk is wel dat je een aantal keer ‘markeringssporen’ maakt zodat je niet blind geerdt.

(klik om te vergroten)

Dit was het ingewikkelst perceel vh jaar. Was van een klant en heb ik enkel gezaaid maar hier zou ik er niet aan beginnen bvb.
roscho
Quote Reactie van @Valtra man:
ingewikkelst perceel vh jaar

Da's inderdaad een hele puzzel om dat netjes te ploegen. Hopen dat de inrit nog op een gunstige plek zit...
mdoornekamp
@Mauritsdb
Quote:
in en uit zetten niet vlak

Dat viel mij ook al op. Bij de uitzet heb je gewoon teveel grond.
+3
T60401
@mdoornekamp Met ploegen leg je de grond niet alleen opzij maar neem je de grond ook een stukje mee vooruit. Het kan dus nooit vlak zijn aan het eind. waar je wegrijd heb je grond tekort en waar je stopt heb je grond over.
caseboy
Is een prachtig stukje techniek maar zit er ook echt een voordeel in? Is het beter voor de grond nu je geen of nauwlijks overlap meer hebt op de kopakker? Is dit zware grond omdat ze 330pk voor een 6 schaar gebruiken?
+1
Mauritsdb
@caseboy ik denk ook omdat een 724 behoorlijk ambitieus is voor zon ploeg en dat de achteras dat gewicht niet mag hebben. En een 828 werd de laatste jaren liever niet meer verkocht als ik het goed begreep.
+4
Valtra man
Film je dit zelf? Heel mooi gemonteerd en zalig om eens geen symfonisch orkest het tractor geluid te horen overstemmen.
Rond 3.40 zie je de Fendt gps wel erg ijverig bijsturen om mooi rechtdoor te gaan. Allicht staat de treshhold voor ingrijpen wat te agressief ingesteld.
+1
Martijn380
@Valtra man Ja, probeer in m’n filmpjes altijd zoveel mogelijk het motorgeluid te laten horen, maar valt niet altijd mee met dronebeelden.
+2
Valtra man
@Martijn380 awel, mijn complimenten want dit filmpje toont echt alles wat ik wil zien. Je bent hier erg goed in 👍
roscho
Een prachtige ploeg, die de kopakker recht maakt en daarmee voorkomt dat de einden dubbel geploegd worden, zodat het gewas toch weer boven komt.
Het ding zal vast niet goedkoop zijn en je moet je afvragen of dat voordeel opweegt tegen de meerkosten. Of kun je voor ploegen met deze ploeg de loonwerkprijs wat hoger zetten?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kuhn Ploeg ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!