Foto van een Schuitemaker Amigo 30 S, stukje verjonging in het machinepark. De oude wagen had een flink gat in de bodem en is voor de rest ook flink gaar.

Schuitemaker Amigo 30 S

+2
MulderDeutz1
Foto van een Schuitemaker Amigo 30 S, stukje verjonging in het machinepark. De oude wagen had een flink gat in de bodem en is voor de rest ook flink gaar.

Reacties

+2
MulderDeutz1
Preventief de bak verstevigd op de bekende zwakke plekken.

(klik om te vergroten)

Nieuw bakmes en slijtstrippen op de klep

(klik om te vergroten)

100x3 strippen over de bodem gelast
+3
2850Johndeere6R
@MulderDeutz1 Nu is alleen de vraag wat slijt er eerder de strippen of de meenemers? Verder prachtige aanwinst en veer probleemloze uuren mee gewenst
+1
MulderDeutz1
@2850Johndeere6R Ik denk dat we ze beide niet aan eind krijgen. Dit doen we bij alle amigo’s die we gehad hebben en het scheelt gigantisch. Bodemketting loopt ook lichter
2850Johndeere6R
@MulderDeutz1 Wij hadden ook slijt strippen in onze oude Feedo maar daar hadden de meenemers op de plekken van de slijt strippen flink te lijden. Nu is het natuurlijk wel zo dat er in de Feedo flink meer gewicht op de bodemketting rust.

Heb je ook nog een slijtrand onder de kettingen zelf gelast of alleen die 2 die je ziet zitten?
MulderDeutz1
@2850Johndeere6R Ja denk dat het meevalt, je gooit een klap meer voer in een feedo. Ja 4 strips, twee op de buitenkant onder het ketting
hobbyboer
Quote Reactie van @2850Johndeere6R:
Nu is alleen de vraag wat slijt er eerder de strippen of de meenemers?

Ook slijtstrippen op de meenemers maken?
Of was het mooier geweest als de slijtstrippen op de bodem diagonaal zouden zitten?
MulderDeutz1
@hobbyboer @2850Johndeere6R Als de meenemers af zijn is het ketting ook wel op denk ik. Kont er achterweg en nieuw bodemketting met meenemers en we kunnen weer.
+1
Corne S
Bodem van hout of staal?
+1
MulderDeutz1
@Corne S staal
+1
Corne S
@MulderDeutz1

Sorry niet goed gelezen. Leek door de strip een combinatie.
+1
rommert14
Leuke bakjes, mn vader heeft van Zoeen wel eens feedo gemaakt, onderstel eraf en de bak achterst voren op een oude meststrooier gelast, om de boxen mee in te strooien.
Terwisscha
Bevalt de koepel stal een beetje?
Wat zijn de voordelen/nadelen t.o.v. een zadeldak? En waarom hebben jullie hiervoor gekozen?
MulderDeutz1
@Terwisscha Zeker, onder garantie wel al het dak vernieuwd. Is van een andere kunststof en moet nu beter zijn. Was toen in 2010 de eerste dus dat was gunstig. Verder heerlijk fris klimaat en de vrije overspanning maakt dat we binnenin alles kunnen indelen zoals we zelf willen.
Terwisscha
@MulderDeutz1 En veel licht in de stal natuurlijk👌👌 hoe gaat de ventilatie nu dan? Want er zit geen nok op het dak waar de lucht weg kan. Of heb je ventilatoren jn de stal hangen? Je moet een beetje trek in de stal hebben om het fris te houden.
+1
MulderDeutz1
@Terwisscha open nok van 25cm recht boven de roosters

(klik om te vergroten)

+1
2850Johndeere6R
@MulderDeutz1 Wij zijn bij jullie op de opendag wezen kijken dat de stal nieuw was.
+1
Mooie voorruitgang 👌
JohnDeere5720
Hebben jullie die ruif/tanden voorin altijd omhoog staan met voeren?

Hier loopt het blok kuil er telkens tegen aan als deze naar beneden is, maar als we de tanden omhoog doen dan wil het blok er nog wel eens over schieten
MulderDeutz1
@JohnDeere5720 Alleen naar beneden als we er een baal in doen. Maar die baal snijden we tegenwoordig eerst een keer in twee stukken. Staat hier praktisch altijd omhoog, ik heb er ook wel eens aan gedacht om hem eruit te pakken en op zolder te leggen. Blok erover heen hier ook wel eens, maar dan staat simpelweg het bodemketting te snel. Je moet de wals te tijd geven om het blok kapot te maken. Heb je messen op de wals?
T6020 power
@MulderDeutz1 Ik heb thuis nog nooit met de ruif gevoerd die ligt nog zonder krasjes op zolder. Overmorgen mag die er weer in en dan mag de wagen weg als er een koper is 😜
casejxu
@T6020 power pa had alles der afgeslepen en alleen de pijp laten zitten bij onze 20s😅
JohnDeere5720
@MulderDeutz1 Hele vaste (Natte) blokken die onder uit de bult komen, heeft daar wel een klein beetje moeite mee.

Geen messen er in, had al gevraagd maar dat zijn 15 stuks a 54euro ex btw per mes. Net even te gek om dat te proberen, maakt dat een groot verschil?
MulderDeutz1
@JohnDeere5720 Wij hadden ze nooit, maar nieuwe (jonggebruikte) wagen had ze toevallig. Heb wel het gevoel dat het iets verschil maakt, anders pak je zeg maar die plakken in een keer over de wals en nu snijdt het die in de dwarsrichting nog een keer. Maar dat is nog wel een dure optie zo ja

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schuitemaker Amigo 30 S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!