Ik heb nog wel dromen, zoals deze vrachtwagen. Poah!Gezien bij een akkerbouwer.. Foto is geplaatst door GerbertXL op 20-12-2022 om 17:56:48, met 26 reacties.

GINAF Vrachtwagen

+5
GerbertXL
Ik heb nog wel dromen, zoals deze vrachtwagen. Poah!
Gezien bij een akkerbouwer.

Reacties

+2
CoenNijenhuis
@GerbertXL als je hier eenmaal mee gereden hebt wil je nooit meer een kar achter de trekker hebben.
+1
guus hiddink
@CoenNijenhuis alleen is het genuifelijke er wel vanaf als hij terug gekeurd is als trekker,dat is mij enorm tegengevallen toen .
CoenNijenhuis
@guus hiddink Klopt, ik heb destijds met de C versie gereden., manoeuvreren gaat perfect in een woonwijk en lekker terreinvaardig met de dikke banden die er op lagen.
+1
caseboy
Is inderdaad heel mooi zo'n ding
+2
hooidonk
Lijkt mij ook ideaal, alle wielen aangedreven en ook bij de kuil veel handiger. Ooit ook eens serieus mee bezig geweest, toen ik de carrier wilde verkopen. Uiteindelijk voor de koop van een huis alles opgeruimd en is de vrachtwagen er niet meer gekomen.

Al hoorde ik wel eens van een loonwerker dat die behoorlijk trammelant had met een Ginaf.
+1
worteljcb
@hooidonk Ze zijn beresterk, kan geen trekker tegenop. Brult zo tegen de kuil op met een volle bak mais. Maar als je er wat mee hebt, dan liegen de kosten er niet om inderdaad. Dat loopt gauw in de papieren
hooidonk
@worteljcb
Zo'n ding heeft me ook een liters in de motor zitten, daar wordt zo'n beetje elke trekker stil van.
+1
worteljcb
@hooidonk Klopt, je hoeft er maar een paar rondjes mee te doen en dan weet je al wel dat een trekker kansloos is qua transport tegen een truck. Het loopt heerlijk, maar ik ben meer een trekkerman. Zat nooit zo graag op de ginaf thuis, maar had stiekem wel ontzag voor em. Wij hadden gewoon standaard truckbanden eronder, maar zelfs dat ging prima in de mais. Je moest gewoon niet stil gaan staan als het iets natter was. Gewoon gang houden, desnoods een rondje rijden voor noppes, en dan kwam je vaak nog verder dan de trekkers.
hooidonk
@worteljcb
Een mooi eerlijk verhaal!
In Brabant zie je ze best wel, maar zeker hier in de buurt zie je ze nagenoeg niet. De inzetbaarheid is natuurlijk niet zo groot als die van een trekker, maar denk ook wel dat een trekker een stukje duurder is.
+2
worteljcb
@hooidonk Klopt, maar als ik loonwerker was had ik zeker enkele trucks gehad. Voor mais, mest en zandtransport. Zo’n truck kun je dan volgens mij prima benutten. Onderaan de streep is die veel voordeliger dan een trekker, maar een dikke trekker ‘heeft’ gewoon meer.
hooidonk
@worteljcb
Ja, dat lijkt mij ook.
Maar blijkbaar rekenen de loonwerkers hier toch anders.
En zelf lijkt me een truck ook qua comfort en brandstofverbruik best heel interessant.
+1
GerbertXL
@hooidonk er rijden hier in de buurt best wel een paar teruggekeurde vrachtwagens maar alleen mesttransport zover ik weet.
hooidonk
@GerbertXL
Ik weet er eentje in putten, met zo'n 5-asser Ginaf.
Had die niet een keer in de sloot gelegen?
+1
GerbertXL
@hooidonk Dat kan maar zo. Mulder?
hooidonk
@GerbertXL
Zou maar zo kunnen.
Ik kan er niks meer van vinden, dus waarschijnlijk heb ik de foto's bij iemand op de telefoon gezien.
RVM
@hooidonk er lopen er niet veel meer hier in de buurt hoor. Zijn er al veel opgeruimd of staan in een hoekje en komen te voorschijn als de eerste snee gras op een hoop komt en je alle bakken nodig hebt. Hier in de buurt is nog 1 rosekalverenhouder die ze wel in ere houdt.
hooidonk
@RVM
Okee, dat is wel jammer.
Het verbaasd me eigenlijk ook wel, want ze hebben best voordelen.
J asper
@worteljcb Hoezo loopt dat sneller in de papieren dan met een trekker? "Dacht" veel grotere aantallen = meer en goedkopere onderdelen.
+1
worteljcb
@J asper Dat valt voor ginaf onderdelen tegen hoor. Als je wat met de besturing of vering hebt, dan kost het wel wat vaak.
J asper
@worteljcb 👍 Ik heb er geen verstand van vandaar de vraag was wel benieuwd waar dat in zat.
KlaasM
Vooral met een haakarm ideaal, met een platte bodem erop kun je van alles vervoeren. Al zullen deze banden wel wat duur zijn om veel kilometers mee te maken
+1
deufi
Ze zullen vast wel zeldzamer gaan worden nu terug keuren niet meer mag.
+7
MulderDeutz1
En of dat wat is 👌🏻

(klik om te vergroten)

+1
hooidonk
@MulderDeutz1
Dikke machine!
Mist die nou de kapjes op de hoeken van de cabine?
caseboy
@worteljcb bij de concurrent Terberg vind ik de kosten van de onderdelen meevallen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de GINAF Vrachtwagen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!