Foto van een Ropa Euromaus 4 van firma Szałach.Omdat bij de suikerfabriek mijn omgeving aan de beurt is om bieten op te halen mocht dit muisje een paar nachtjes bij mij logeren. Gisteren stond de mac

Foto van een Ropa Euromaus 4

+2
ronald73
Foto van een Ropa Euromaus 4 van firma Szałach.
Omdat bij de suikerfabriek mijn omgeving aan de beurt is om bieten op te halen mocht dit muisje een paar nachtjes bij mij logeren. Gisteren stond de machine de hele dag stil door een storing in de suikerfabriek. Najaar 2022.

Reacties

leonardvdm
T zijn mooie machines
steyrlanzboy
Mooi
valmet6400power
Hoe kijken de opbrengsten daar bij je? Ook fluitend boven de 18 ton suiker per ha?
+1
ronald73
@valmet6400power Nee, was dat maar zo. Ten opzichte van nederlandse omstandigheden wil ik een later voorjaar noemen en regelmatig voorjaardroogtes. Bodemprofiel is bij mij ook niet ideaal. Op veel plekken zit ondiep zand waardoor geen capilaire werking.
MaxxuM4ever
Worden de bieten bij jullie bevroren geladen en verwerkt?
ronald73
@MaxxuM4ever Daar wordt gelukkig nog geen woord over gezegd. "Ze ontdooien wel in de wastrommel" en "Liever bevroren bieten als rotte bieten", zeggen ze op de suikerfabriek.
Ze stellen het wel op prijs als je een vliesdoek over de hoop trekt, maar dat is niet verplicht.

Ik moest alleen met de voorlader het begin van de bevroren hoop loswroeten, anders kon de muis niet de hoop in komen. Een kant van de hoop maakten we ook los zodat er niet te grote brokken bevroren biet de machine in gingen. De kant tussen hoop en vrachtwagen konden we niet los maken, want die zat tegen de sloot aan gestort.
+1
MaxxuM4ever
@ronald73 aha, volgens mij worden de bieten in Amerika en Canada ook bevroren verwerkt. Dat is opzich geen probleem blijkbaar, rotte bieten verstoppen het proces volgens mij.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ropa Euromaus IV ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!