Zijn er hier ook mensen met ervaring in dit type shovel?Goede, slechte punten?. Foto is geplaatst door stryder op 23-12-2022 om 06:26:29, met 24 reacties.

Ervaringen

+2
stryder
Zijn er hier ook mensen met ervaring in dit type shovel?
Goede, slechte punten?

Reacties

+3
Baltus_steyr
Ben ik ook wel benieuwd naar. Lijken mij wel robuuste shovels die zeker heel wat uren zou kunnen maken zonder grote problemen..
+1
GerbertXL
Het is toch een quappen? Kaweco zal de ervaring nog niet zo groot zijn maar de blauwe versie is wel aardig wat verkocht denk ik.
+1
stryder
@GerbertXL kaweco heeft quappen overgenomen.
De kw 37 is de oude quappen in andere kleuren.
Maar geen idee hoe die shovels technisch zijn
+1
leonardvdm
Mooie shoveltjes van Kaweco
huub
Het kan gezichtsbedrog zijn maar ze lijken een vrij korte wielbasis te hebben. Daardoor zijn ze misschien wat minder stabiel?
+1
ford8630power
@huub Door die korte wielbasis heb je ook een traptrede waar je amper een voet op kwijt kunt.
GerbertXL
@ford8630power hij is ook wel knap hoog, lijkt me onhandig op het erf. Je wilt er toch makkelijk op en af springen.
stryder
@GerbertXL hij is 2,60m hoog
GerbertXL
@stryder Ik bedoel de hoogte van het platform, waar je voeten staan. Daar moet je elke keer naar heen klimmen. Hoger is fijner als je er de hele dag op zit, als je constant op en af stapt niet.
casejxu
@GerbertXL hoogte valt wel mee voor dit formaat minishovel. Eerder die uitstekende joystick rechts lijkt me onhandig kwa op en afstap
huub
@casejxu ik stap eigenlijk nooit rechts op of af.

Standaard euro snelwissel is wel een goed principe. Schäffer heeft eigen snelwissel maar daar ben je dan ook mee getrouwd.
@ford8630power of doordat hij zo scherp stuurt heb je een korte traptrede….net hoe je het wil zien hè 🫢
CaseCS130
Ik heb een slagje kleiner eens een weekje op demo gehad. Q27 uit m'n hoofd. Op en afstap was niet geweldig door dat kleine treetje idd. En ding had met iets van 1100 uren al heel veel speling op de giek, dat viel me toen echt tegen. Voor de rest niet veel mis mee, en de euro koppeling voorop is handig als je ook een voorlader hebt.
+1
huub
@CaseCS130 Ook zonder voorlader. Met euro snelwissel is er veel meer aanbod van aanbouwdelen, zijn de aanbouwdelen goedkoper en kan je ook nog een keer een ander merk shovel kopen.
+1
bartjuh
@huub moet die natuurlijk ook van euro voorzien zijn...
+1
huub
@bartjuh ja, maar dat kan ieder merk leveren. Een Schäffer met Giant snelwissel krijg je niet. Alle aanbouwdelen ombouwen of inruilen en nieuw kopen loont zich ook niet.
+1
GerbertXL
@huub Een beetje mechanisatiebedrijf kan elke snelwissel aan elke minishovel maken, stelt allemaal niet heel veel voor.
Nadeel van euro snelwissel is dat je minimaal 110 cm breed bent. Ik heb bij m'n mustang een adapter naar euro gekocht, nadeel daarvan is dat je zo 15 cm naar voren komt.
+1
casejxu
Quote Reactie van @GerbertXL:
Nadeel van euro snelwissel is dat je minimaal 110 cm breed bent

Eerder dat je shovel arm niet zo breed is. Daardoor willen die euro framepjes wel eens krom gaan bij een iets grotere minishovel.
@casejxu ervaringsdeskundige?😅
+1
casejxu
@ronald-deutz-fahr nee bij ons gaat t goed. Ook met kuilhapper maar heb t al wel een paar x gezien @newholland6640 1200 uur 0 speling👌
+1
newholland6640
@CaseCS130

Onze gehl ook al een vracht speling op de giek. Valt mij ook tegen. Bijna 900 uur.
NH-Ford
@newholland6640 wat voor vet gebruik je voor de pennen en bussen? Merk daar nogal is vershil in bij machines die ik tegen kom, sommige druipt het vet domweg tussenweg.
newholland6640
@NH-Ford

Blauw vet

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kaweco KW 37 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!