Foto van een Case IH JX 100 U Na ijsregen, sneeuw en kou, alles zit muurvast, we laten hem maar even staan.

Frozen

+4
Grazy
Foto van een Case IH JX 100 U Na ijsregen, sneeuw en kou, alles zit muurvast, we laten hem maar even staan.

Reacties

+2
steyrlanzboy
Let it go, let it go
+1
deufi
Als het tegenzit staat hij de hele winter zo?
Grazy
@deufi Als het goed is wordt het boven nul deze week.
JD 6110
Checken jullie de weervoorspelling niet ? Of is er geen ruimte binnen ?
+2
Grazy
@JD 6110 Geen ruimte meer binnen, we hebben dit jaar een huis met schuur verkocht. Normaal geen probleem maar zoveel ijsregen hebben we nog niet eerder gehad.
deufi
@Grazy ga je nu een nieuwe schuur bouwen om weer ruimte genoeg te hebben?
+3
Massey 2705
Wel een mooie foto zo , als herinnering aan deze winter...!
Is de power bij jullie gewoon er op gebleven , Of zit ook zonder stroom ?
+2
Grazy
@Massey 2705 De ijsregen was 2 weken terug, toen was de stroom 6 keer voor een paar seconden uitgevallen, dus 6 keer de robots opnieuw opstarten 😕 met de winter storm deze week was ik er ook bang voor omdat het ijs nog allemaal aan de bomen zat maar gelukkig niet gebeurd 👍
fordt5110
De boerderij verkocht las ik op Facebook?
deufi
@fordt5110 Ja dat zag ik ook voorbij komen, door immigratie regels. Ze zullen het daar waarschijnlijk ook niet makkelijker maken.
+3
Grazy
@deufi Inderdaad, ze maken het alleen maar moeilijker, we waren hier op een E2 investering visum, die was altijd goed voor 5 jaar, nu is dat 3 jaar, ophalen in Amsterdam zonder zekerheid dat je hem echt krijgt. Sinds de corona duren aanvragen erg lang, afspraken maken in Amsterdam is erg lastig en wordt vaak verzet. We hebben al 2 keer een 2 jarige verlenging aangevraagd waarvoor je niet naar Amsterdam hoeft maar daarmee kan je niet het land uit en weer in.
Daarbij hadden we alles bereikt wat we wilden bereiken, geen opvolger, hoop werk, veel geld verdienen en geen tijd om het op te maken, en wel veel belasting betalen.
Het leek mij een goede tijd om te verkopen, er staan hier geen bedrijven te koop en wat er te koop komt wordt meteen verkocht, hier heeft een mennonieten buurman het gekocht.
casejxu
@Grazy had het gelezen! Lastige beslissing lijkt me. Je had t mooi voor elkaar!
+1
Grazy
@casejxu Inderdaad geen makkelijke beslissing maar nu blij dat we doorgezet hebben, melkprijs is laag nu, volgend jaar zal het een stuk moeilijker worden om te verkopen denk ik.
Ruben-Wind
@Grazy en hoe nu verder? Terug naar Nederland of ander land? Door als eeuwige vakantie man?
+1
Grazy
@Ruben-Wind Zeker niet terug naar NL, waar wel weten we nog niet, eerst een tijdje vakantie houden en kijken waar we heen willen.
Ruben-Wind
@Grazy ah dat valt goed te begrijpen ja! Wel jammer vond je het toch mooi om te zien hoe je toch wel Nederlandse manier van boeren daar goed af ging! Wat is de melkprijs op dit moment in Wisconsin?
Grazy
@Ruben-Wind Ongeveer 43 dollarcent per liter, daarbovenop nog iets van 8 cent uitbetaling van de lage melkprijs verzekering.
+2
CaseCS130
@Grazy Jammer dat jullie stoppen, mocht je foto's en verhalen altijd graag lezen.
+4
Grazy
@CaseCS130 Ga de komende tijd meer tijd hebben om foto's te plaatsen.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Grazy:
hier heeft een mennonieten buurman het gekocht.

En gaat het bedrijf nu weer terug gebouwd worden naar paard en wagen en hand melken of blijven de robots en trekkers op het bedrijf?

Heb je het going concern verkocht?
Jij s morgens nog melken en zij s avonds??
+2
Grazy
@Fendt926Driver Bedrijf verkocht met koeien, jongvee en een paar machines, ze hebben al een 2de hands melkput gekocht omdat ze geen internet mogen hebben, ze wisten niet dat de robots ook wel werken zonder internet. Ze mogen wel trekkers en mobiele flip phones hebben.
deufi
@Grazy Als ik dit zo hoor een goede beslissing. Ga je de rest van de machines veilen? Veilingen lopen goed in de USA volgens mij.
+1
Grazy
@deufi We hadden te weinig tijd voor een veiling dat moet je op tijd adverteren, voor het kleine spul vrijdag een veiling, machines ben ik zo aan het verkopen en loopt lekker.
casejxu
@Grazy hoorde dat Mario alles geveild had? Enkelt de wc pot in huis niet zo ongeveer.... gaat nu in vleesvee
Grazy
@casejxu ja, een paar weken terug heeft die alles geveild.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH JX 100 U ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!