Gebruiken veel mensen dit? In de landbouw mechanisatie staat dit als beste manier om draden te verbinden.

Kabelverbinder

+1
MaxxuM4ever
Gebruiken veel mensen dit? In de landbouw mechanisatie staat dit als beste manier om draden te verbinden.

Reacties

+5
Welten
Werkt voor mij super. Ik doe er wel altijd een extra krimpkous omheen
+1
Welten
Maar je moet wel een goed merk kopen.
+1
Kevin_dexta
Ik gebruikt dit ook altijd, al is het soms wel even prullen als je met een dikke en dunne draad met mekaar verbinden. Voor de rest super!
+1
arnold-arentze
Werkt prima. Ik doe er ook altijd een extra krimpkous omheen. Het merk zijn veel discussies over, daar heb ik geen ervaring mee. Ik heb een doos van Alie in de kast staan, die zijn prima voor mij👍
+2
JD 6110
Gebruik dit al jaren... zo'n draad verbinder schuif ik over de kabel, dan de 2 kabels met de koper draadjes aan elkaar draaien. En de kabel verbinder dan precies op de 2 verbinde stukken vast fönen. Dat de tin om de knoop zit en hij er al niet meer los schiet. Wij gebruiken verbrander föhn.

Als laatste nog een zwarte passende krimpkous over de lengte van de blote kabel en wat je weer over de eerdere geplaatste kabel verbinder schuift. Weer iets warm fönen en hij krimpt en is water dicht. Wel in de gaten houden dat als je 2 kabel verbinder gebruikt op de Zelfde plaats en je hem verwarmd dan smelt de verbinder iets maar dan kan de tin of kabel bloot komen te liggen. Gevolg kortsluiting. Daar moet dus meteen een krimpkous in verwerkt worden als mantel.

Je kunt zelfs nog weer een krimp kous over de 2 kousen maken. Zo heb je 1 geheel. Wij hebben dat in een doosje zitten met 5 verschillende diktes dus alles is 100% vast en waterdicht te krijgen
+2
unipower
@JD 6110 Als je de dura-seal variant hebt zou dit volgens de geleerde al waterdicht moeten zijn omdat daar een soort van lijm in verwerkt zit die smelt als je hem warm fühnt 😉
+1
geertyb0y
@JD 6110 eerst de draden zelf goed verbinden en dan deze erover heen word zelfs in de luchtvaart goedgekeurd in bepaalde situaties. Wel zijn deze dan van iets andere kwaliteit dan wat regulier te krijgen is. Maar het principe is hetzelfde
+2
erik9831
Bij Renault was dit zelfs verplicht om te gebruiken enkele jaren terug, vooral bij de Clio II, om onder de voorzetels de stekker van de airbags door te verbinden. Best mogelijke verbinding dit.

Ik gebruik die van wurth, wel een kostelijke zaak, maar het waard.
+1
Jan mf6465
Als je goede kwaliteit verhinderd hebt werkt dit fantastisch. Er zit inderdaad lijm in wat zich vastsmelt aan de kabel. Dat is 100% waterdicht. Als je de goedkope slechte kwaliteit hebt is het waardeloos. Heel vaak smelt de plastiek eer de tin smelt en kan je van vooraf aan beginnen.
+1
mdoornekamp
@Jan mf6465 ik gebruik ze ook. Zit wel verschil in kwaliteit. Maar welk merk zijn goed? Je betaalt soms bijna 1 euro per stk
+1
Jan mf6465
@mdoornekamp
De verkoper van Novatio had jaren geleden een buisje gevuld met zoutwater bij waar een goedkope en de duurdere inzaten waar een kabel mee aan elkaar gemaakt was. Bij de slechte kwaliteit zag je duidelijk dat het koper gecorrodeerd was en de andere helemaal niet. Op het oog zagen je weinig tot geen verschil eraan. En ja, ik vind ze ook duur voor wat het eigenlijk is, maar zoeken naar een slecht contact bij een aan elkaar gemaakte kabel binnen enkele jaren is ook een rot werk.
dx11
Ik gebruik altijd de goedkope uit China, bevalt mij super!
+1
Wij gebruiken deze ook opt werk. Merk moet je mij niet vragen. Best tevreden over. Of dit de beste manier is weet ik niet, wel de snelste.
Alles begint bij het goed uitvoeren.
O N
Gebruik meestal krimpkous en soldeerbout ipv deze dingetjes .

Ook soms degene die je moet klemmen met een tang of mannetje vrouwtje connectie (met eventueel krimpkous)
MaxxuM4ever
Dank allen, weer wat geleerd. Een verbrandde trekker is duurder dus maar eens een doosje van deze kopen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Onderdelen Verlichting ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!