Gisteravond op N314 bij Toldijk is deze DX vanachter aangereden en op z'n dak beland. Geen gewonden, maar wel erg zonde van deze DX. Meer op www.112achterhoek-nieuws.nl

aanrijding

+9
WaterDeutzer
Gisteravond op N314 bij Toldijk is deze DX vanachter aangereden en op z'n dak beland. Geen gewonden, maar wel erg zonde van deze DX. Meer op www.112achterhoek-nieuws.nl

Reacties

+10
RVM
Dat is dan toch een wonder, geen gewonden
+5
2850Johndeere6R
Zonde! Al lijkt de uitlaat nog intact 💪🏼💪🏼 best afgelopen dan dat de bestuurder niks mankeert.
+5
WaterDeutzer
Quote Reactie van @2850Johndeere6R:
Al lijkt de uitlaat nog intact

Wel door de schrik het motortje laten draaien. Zal wel een Deutz voor onderdelen worden denk ik.
+4
2850Johndeere6R
@WaterDeutzer Dan komt die Deutz evengoed nog tot zijn recht Nico, al had hij beter in staat kunnen blijven die hij was.
+2
@WaterDeutzer
Quote:
schrik het motortje laten draaien.

Dat Was iets waar ik mij niet druk om had gemaakt zou hebben, Pff wat een geluk als je hier ongedeerd uit kan kruipen…
+2
WaterDeutzer
Quote Reactie van @ronald-deutz-fahr:
Dat Was iets waar ik mij niet druk om had gemaakt zou hebben

Klopt, niemand denk ik in die stress.
+4
Jzandbergen
Brrr dat is een beste klap geweest. Idd een wonder dat iedereen ongeschonden is. Wel een sterke cabine dat de graszoden erin zijn geschoven.
+4
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Jzandbergen:
dat is een beste klap geweest.

Als je de andere foto's ziet, schat ik zo in dat de (kleine) auto het linker achterwiel van de DX heeft geschept en die is daarmee om z'n as op z'n dak beland. Die moet flink geschrokken zijn! En op z'n minst wart blauwe plekken.
+12
Wimariete
@WaterDeutzer Dit moet na draaipiet en jou geen gewoonte worden om trekkers op de kop te fotograferen 😇
+3
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Wimariete:
trekkers op de kop

Is toch een minder belichte zijde van de meeste trekkers.😋
+3
wim-same
@Wimariete Same Deutz - Fahr.
+5
Rondeutz06
Ik zag het gisteren avond al, inderdaad een flinke klap geweest. De auto stond in de sloot en was niet eens zo'n grote
+3
mdoornekamp
Gelukkkig geen ernstige gewonden. Cabine frame is ook wel wat ingedeukt
+4
WaterDeutzer
Quote Reactie van @mdoornekamp:
Cabine frame is ook wel wat ingedeukt

Bij een filmpje in De Gelderlander kun je zien dat de rolkooi aan rechterzijde bijna 45° is geschaard. Met 40km/u worden geroteerd en afgeremd met dak in de berm, daar is niks tegen bestand. De bestuurder heeft echt veel geluk gehad.
+4
mdoornekamp
@WaterDeutzer cabine leek me al wat platter geworden. Gelukkig nog genoeg ruimte voor de bestuurder
+9
MaxxuM4ever
Zo ziende maar weer dat een rolbeugel of cabine je leven kan redden, ongeluk hoeft niet altijd door eigen onkunde te komen.
+2
Baltus_steyr
@MaxxuM4ever nou idd.
+12
Towaberg
Als je dit zonder kleerscheuren kan navertellen, mag je best gelukkig zijn met een kapotte trekker.
+7
Chrisje
Verschrikkelijk. Dit wil je niet mee maken. Sterkte aan de schauffeur, en eigenaar.
+3
hobbyboer
@Chrisje ja, die heeft een flinke schauffer gemaakt
+4
bob de bouwer
Die heeft zeker geluk gehad
+10
Hannesman
Flinke klap geweest dan met die Opel Corsa achterop de trekker. Verkeer van nu is meer 89% op een ander letten dan op de weg. Zie er dagelijks genoeg die zelfs f*king Netflix series aan het kijken zijn tijdens het rijden. Dan is er iets goed mis met je
+2
Jotke
Pfu! Dat moet een beste klap geweest zijn!

Gelukkig ongedeerd! Dan heb je echt een engeltje op je schouders om nog even in de kerstgedachte te blijven!

Sund van de trekker maar geen gewonde is belangrijker!

En zeg niet meteen dat de trekker niet opgelapt kan worden. Tis geen auto uit 2022 die met een klein deukje al afgeschreven wordt en je zelf ook niks aan kunt doen.

Zo ken ik ook een verhaal van een JD 5M of R die op z'n kant in een sloot gelegen had. Cabine helemaal krom - ontzet en heel 't glas eruit, motorkap in meerdere stukken. Is vervolgens compleet opgeknapt en gewoon weer in gebruik genomen.
+3
Loeideutz
@Jotke Zal meer financieel Total loss worden. Tractor is minimaal 29 jaar oud. Zelfs als je er vanuit gaat dat de tractor in topconditie was, zit je al in de gevarenzone.
+2
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Loeideutz:
Zal meer financieel Total loss worden

De tegenpartij zal dit verzekering technisch niet genoeg gaan vergoeden.
+3
Loeideutz
@WaterDeutzer Het is meer dat de verzekering kijkt wat een zelfde type van dezelfde leeftijd en conditie of onderhoud waard is, danwel te koop staat. Als dat minder is dan onderdelen plus arbeidsloon om te repareren dan wordt dat het maximum uit te keren bedrag. Aan jou de taak om uit te leggen dat jouw tractor kwalitatief beter is of was, en dus de uitkering hoger moet zijn.
Dus financieel total loss. Helaas voor sommige.
+3
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Loeideutz:
Het is meer dat de verzekering kijkt wat een zelfde type van dezelfde leeftijd en conditie of onderhoud waard is, danwel te koop staat

Dat heb ik nog niet gezien bij een verzekeraar. Een WA verzekeraar van tegenpartij kijkt toch echt naar de laagste dagwaarde. En houd zeker geen rekening met de staat van het voertuig. En al helemaal niet met een stijgende waarde i.v.m. klassieker. Deze DX was een paar minuten voor het ongeval in ieder geval niet minder waard dan 5-8 jaar geleden.
+2
Loeideutz
@WaterDeutzer jouw redenering volgend is elk voertuig ouder dan 10-12 jaar niet meer waard dan oudijzerprijs, want afgeschreven. Na een aantal jaren is onderhoudstoestand en bijvoorbeeld uren zeer zeker van belang. En ja, echte klassiekers stijgen dan wel degelijk in waarde. Je moet in staat zijn om iets van dezelfde waarde terug te kopen. Dat alles natuurlijk zonder garantie, status van de dealer of jouw gunfactor aan iemand of een bedrijf.
+3
mdoornekamp
@Loeideutz verzekeringen betalen niet zo makkelijk. Daarom hanteren ze de term "dagwaarde ". Ze kijken in het boekje wat een trekker van 20 jr oud waard is. En dat gaat je niet mee vallen. Dat is gewoon de praktijk. Helaas
+2
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Loeideutz:
jouw redenering volgend is elk voertuig ouder dan 10-12 jaar niet meer waard dan oudijzerprijs

Nee, deze DX is tussen 30-40jaar oud, dus een klassieker. De dagwaarde van een trekker gaat alleen maar omlaag, ook bij een klassieker of oldtimer voor een verzekeringsmaatschappij van (lees goed!) de tegenpartij. De handelswaarde (en dat is iets anders) van een trekker gaat bij begin van klassieker en later oldtimer omhoog. Je kunt natuurlijk jouw oldtimer Allrisk laten verzekeren, alleen dan krijg je de echte waarde terug bij schade of diefstal. Maar zolang je jouw klassieker of oldtimer gewoon WA hebt verzekerd, blijft het uitkijken op de weg wat anderen 'van plan zijn'.😉
+5
@Jotke scheelt nogal dat die jd cabines gewoon nog te verkrijgen zijn. Vind maar een nieuwe dx cabine, compleet…
+1
Jotke
@ronald-deutz-fahr

Zeker weet ik het niet maar volgens mij is die cabine gewoon opgelapt en niet vervangen. Uiteraard zal er van het interieur wel een en ander vervangen zijn.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr DX 3.50 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!