Foto van een John Deere 7310R. Mijn trekker in de werkplaats voor een wasbeurt en service. Alle olie verversen, rechts moet een nieuwe spiegel of (schade van een steen die uit de walsen van de bunning

John Deere 7310R

+4
catfan55
Foto van een John Deere 7310R. Mijn trekker in de werkplaats voor een wasbeurt en service. Alle olie verversen, rechts moet een nieuwe spiegel of (schade van een steen die uit de walsen van de bunning sprong)

Wil nog even kijken of ik een plaat/rubber flap kan maken bij het achter wiel & de trap. Onze 8R’s hebben het ook, blijft de trap een stuk schoner.

De deere heeft goed gedraaid afgelopen jaar. Een paar kleine mankementen maar niks wat echt in de papieren heeft gelopen. Een kabel break in de exhaust gas after treatment wiring harness, een speed sensor voor de transmissie die gelukkig van buiten af vervangen kon worden. En een olie druk sensor in het hydrauliek olie filter huis.
+1
Eite62
@catfan55 kijk dan blijft er ook wat van over . Mooie machine .
catfan55
@Eite62 dat was wel het doel ja 😂

Reacties

+1
FarmerJ
Heb je last van de vergrendeling van de zijplaten van de motorkap dat die altijd openschieten?
catfan55
@FarmerJ nee nog niet gehad, maar het is wel iets van een dom systeem 😅
+1
JD 6110
@FarmerJ het zit bij ons ook vast. Maar wel prutje systeem met die clips. Geld ook voor die clips van de kunstof accu bak plaat 🤦‍♀️😂
FarmerJ
Ja werkt inderdaaad niet comfortabel en verslijt enorm door de trillingen...
catfan55
@FarmerJ als de rubbers van de cabine kant er af zijn willen ze inderdaad wel trillen ja.
mdoornekamp
Mooi man. Heb je de onderste trap tree zelf wat naar buiten gehaald?
+3
catfan55
@mdoornekamp in de trap zitten meerdere set gaten, ik heb hem minder stijl gezet voor makkelijkere instap. Hier heeft deere steuntjes voor te koop om de onderste tree naar buiten te brengen. Maar ons bent zuunig dus die heb ik zelf gemaakt 😂
mdoornekamp
@catfan55 als de trekker toch breed op de wielen staat, kun je de instap makkelijk verbeteren zo
catfan55
@mdoornekamp ja het scheelt een hoop, stapt een stuk lekkerder in zo.
JD 6110
Heb ik ook gedaan bij onze 7 r bij de andere kant tussen de spatbord en de trap zo'n strook waar niks zat. Egaal de gereedschap kist vol modder . 2 gaatjes in geboord en rubber flapje aan de binnen kant gehangen/ gemaakt
catfan55
@JD 6110 dat is ook nog wel een idee ja 👍🏻
JD 6110
Quote:

(klik om te vergroten)

JD 6110
De instap kant zou ik ook wel graag helemaal dicht hebben. Stuk plaat/ spatbord bij aan de trap schroeven zou al een hoop schelen.. maar goed, ik ben de baas niet 😂
catfan55
@JD 6110 deere heeft ze gewoon maar dat valt zelf ook wel te maken.

(klik om te vergroten)

JD 6110
Quote:

(klik om te vergroten)

Dit ooit ook al eens gemaakt. Flap is nu wel halve lengte geworden. Wiel pakte hem soms
+1
FarmerJ
De 7r serie van JD zijn echte trekpaarden, alleen valt de traploze transmissie van comfort toch echt tegen. Niet te vergelijken met de souplesse die de 6r heeft. Zo erg dat de chauffeurs ze zelfs links laten staan!
catfan55
@FarmerJ De 2017 7250R van Feitsma is wat ruw in de transmissie. Mijn 2018 7310R is daar in tegen juist heel soepel. Soepeler dan de 8320 & 8295’s. Maar lang niet zo fijn als de nieuwe serie 8R’s. Dat is net een Fendt vario zo soepel en smooth.

Over de eerste generatie 7R (7200-7280R) hoor je ook nogal wat horror verhalen wat betreft de autopower. We hebben toch wel de indruk dat deze aardig beter zijn, de 7250 & 7310 staan altijd te sleuren aan wagens, ze hebben absoluut geen licht werk.
+1
FarmerJ
@catfan55 Het is vooral het veranderen van rijrichting die enorm frustrerend is... Duurd een eeuwigheid
catfan55
@FarmerJ dat is eigenlijk bij zowel de 250 als deze 310 niet het geval.
JD 6110
Nu kom ik aan het kijken .. heb jij als énige een Europese uitvoering. Gezien je knipper lichten naast de breedte/ stads verlichting hebt?

Jullie andere trekkers hebben de Amerikaanse pinkers in het dak zitten ? Gezien ik daar geen oranje kapje zie zitten bij breedte verlichting?
tractorfan.nl/picture/1478686/…
+1
catfan55
@JD 6110 alle 8R’s zijn hier gekocht, de 7250R & mijn 7310R komen uit Europa

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 7310R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!