Foto van een New Holland T 5.100. Foto is geplaatst door jim power op 09-01-2023 om 17:04:49, met 11 reacties.

New Holland T 5.100

+2
jim power
Foto van een New Holland T 5.100

Reacties

BEboer
Wel mooie NH in deze kleurencombinatie. Toen wij 7j terug onze mc cormick kochten hebben we ook bij NH gekeken en de dealer was toen NT zo fan van de 5 serie was allemaal wat licht gemaakt zei die. Ik moet eerlijk toegeven dat deze trekker er toch robuust uitziet. 👍
+1
new holland koen
@BEboer Deze cabines lijken me vooral een beetje krap.
De nieuwe luxe variant met dynamic of auto command met grote cabine lijkt me wel een heel mooi ding.
+1
BEboer
@new holland koen wij hadden toen gekeken voor 6140 of 6155 was een actiemodel toen. Kostprijs toen was 7j geleden niets te gek voor die modellen.
new holland koen
@BEboer Dan ben ik ook wel benieuwd waarom uiteindelijk de keuze op de cormick gevallen is?
+1
GerbertXL
@BEboer tevreden met de keuze?
Ik heb in verschillende crosmiks gezeten (nooit mee gereden of gewerkt) en altijd leuke trekkers gevonden maar met het constante veranderen van importeurs en dealers kan ik er nog niet echt voor warmlopen om zoiets te kopen. Het is natuurlijk een ander verhaal als je een goede betrouwbare dealer hebt.
+5
BEboer
@GerbertXL in 2015 hebben we nieuwe stal gebouwd en toen wilden we gemengd gaan voeren omdat we met een 3 rijige stal een pak te weinig vreetplaatsen hebben. Vroeger sneden we gewoon blokken op de voergang en verdeelden die met de riek. Toen onze u snijder op het einde van zijn cariere kwam hebben we van de mc cormick dealer veel hulp gehad om dingen uit te proberen en te gaan bekijken. Onze vaste deutz dealer die lag er allemaal niet wakker van. We hadden toen besloten een kuhn mengwagen te kopen (deze was kuhn dealer) en een tractor met frontlader. Op dezelfde afstand van deze dealer zit er een andere kuhn en new holland dealer dus ik dacht even appelen met appelen vergelijken. Mengwagen was nagenoeg even duur dus daar lag het niet aan. Toen ook de new holland's uitgeprobeerd maar de meeste boeren die ik ken hebben een new holland 5a10j en dan is ie weer weg voor een nieuw type. Dan vraag ik me af is het door de problemen of voor onkosten te maken? Na de TM serie zie ik bijna geen enkele trekker langer als een bepaalde korte periode.

In 2015 hebben we naar deutz gekeken dealer had nog een stock agrotron 410 en een 5125 aanbevolen. Ik was nog fan van de 410 maar het ziet er allemaal wat speelgoed uit als je de achterbrug van onze mc cormick vergelijkt.

We hebben naar fendt gekeken lag buiten ons budget een 512 was 2x zo duur als de mc cormick (stond toen op stock) We hebben naar valtra prijs gevraagd maar toen we daar reactie kregen was de deal met mc cormick rond.

We hebben naar new holland gekeken beviel wel werd enkel bang van dat janken van de bak tijdens het schakelen.

Bij mc cormick voelde het simpel aan maar waren we wel wat bang over de kwaliteit. Maar door deze website en wat rond te kijken merkten we snel dat er veel ouderwetse technologie in zat waar wij nogal fan van zijn (daarom nu ook valtra met de ouderwetse dyna bak). Daarom uiteindelijk voor deze gekozen icm de kuhn mengwagen en mx voorlader. Toen nog getwijfeld tussen de 60.50 en de mc 130 maar voor 2000 euro meer hadden we toch iets meer trekker. In 2019 hebben we ook gekeken bij dezelfde dealer maar beveelde ons toen case te nemen (die was net case dealer ah worden) mss dat het anders ook weer een cormick werd.

Prijzen toen waren voor deutz, new holland, valtra en mc cormick allemaal rond de 55k fendt was 112 (was ook veel meer trekker als wat we nu hebben).

Ook kregen we bij mc cormick 5jaar garantie, gelukkige niks gebeurd... Want de importeur (louis nagel toen) nam deze verzekering op zich. En stopte het 3e of 4e jaar met het verdelen van landini en mc cormick.
new holland koen
@BEboer Duidelijk verhaal en ik begrijp de keuze wel!
Die tsa en 1e t6000 types van new holland met electro command ben ik ook niet zo'n groot fan van. De latere t6000 zoals onze t6030 heb ik meer vertrouwen in.
+1
fendt308-driver
@BEboer mooi duidelijk verhaal. Die fendt was al zo'n vissenkom vario zeker? Is heel wat meer trekker, maar moet nog steeds hetzelfde werk doen. Mooi simpele betaalbare boerentrekker heeft fendt niet meer helaas
BEboer
@fendt308-driver Ik denk het wel. Ik vroeg aan iedere dealer een tractor van 120pk met voorlader, mocht een stocktrekker zijn. Iedere dealer had eigenlijk iets op stock. Die 112 was duur maar als je ziet wat ze nu kosten die fendt's 😅
fendt308-driver
@BEboer dan hadden ze beter met een 312 kunnen rekenen, dan hadden ze meer kans gehad.

Ja bizar. Als je +-4 jaar terug een jonge fendt had gekocht heb je weinig afgeschreven. Prijzen zijn bijna gelijk gebleven/gestegen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 5.100 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!