Op zich een niet zo speciale foto, maar wel een heel mooi verhaal er achter. In september kon ik deze Claas Jaguar 695 Mega gaan fotograferen en de eigenaar interviewen voor onze najaar special van de

Claas Jaguar 695 Mega

+14
MMaarten
Op zich een niet zo speciale foto, maar wel een heel mooi verhaal er achter.
In september kon ik deze Claas Jaguar 695 Mega gaan fotograferen en de eigenaar interviewen voor onze najaar special van de oude doos.
De machine is van loonwerker Filip Godefroid uit Heurne (B). Enkele jaren ervoor zagen we de hakselaar voor het eerst op de Internationale Werktuigendagen te Oudenaarde, nabij de thuisbasis van loonwerker Godefroid.
De machine stond daar bij de oldtimers en kwam kort in actie wanneer enkele andere oldtimer hakselaars aan de slag mochten gaan.
De maanden nadien gingen we op zoek naar de eigenaar van de hakselaar. Via via kwamen we te weten bij wie de hakselaar staat. De hoofdactiviteiten van de loonwerker spitsen zich vooral toe op het rooien en planten van aardappelen, mais behoort niet tot zijn takenpakket. Toch werd voor de hobby heel wat jaren geleden de machine aangekocht. Sindsdien komt de machine elk jaar wel nog eens buiten om wat hectares te hakselen.
We waren de machine al eens mislopen, maar dit jaar was het ons jaar om ze te zien. Met een gemaakte afspraak trokken we de streek in, maar door heel wat wegenwerken en de typische onduidelijke Belgische wegomleggingen was ik dan weer wat laat op de afspraak. Vriendelijk als ze waren, hadden ze wat gewacht op mij om nog enkele werkgangen te hakselen. Na het hakselen kon ik de eigenaar wat spreken om wat informatie te verkrijgen over de machine. De hakselaar werd in 1992 aangekocht door loonwerker De Pourcq uit Astene (B), toevallig ook een kennis van de loonwerker. Even later passeren er enkele silagewagens voorbij het veld waar we stonden.
Het waren Fendt tractoren met Dewa silagewagen, meteen begon mijn 'loonwerkradar' te werken en kwam dacht ik al snel aan De Pourcq.
Wanneer we elkaar nog een goede dag wensen en de Claas Jaguar 695 Mega vertrekt, die ik plots dat loonwerker De Pourcq op de achtergrond een veld mais aan het aanboren is. Snel snel enkele foto's maken en dat geeft dit leuke resultaat.
Hier zit 20 jaar hakselgeschiedenis tussen!
De oude generatie ontmoet de nieuwe generatie.

deoudedoos.be/
+7
wim-same
@MMaarten Mooi verhaal , en een mooie foto Maarten.

Reacties

+7
Topfoto met een top verhaal!
+12
ArieV
Mooi verhaal! Al die verhalen hebben een mooie meerwaarde aan TF!! Ga zo door!
+4
Siete
@ArieV
Sluit me graag volledig aan bij deze reactie 👍
+2
RVM
Voor zo’n hakselaar stop je tegenwoordig nog als je m toevallig in het land aan het werk ziet. Nieuwere spul laat ik links liggen.
+3
MMaarten
@RVM Idem hier. Het nieuwere spul, daar zijn genoeg jonge fotografen voor die ze willen fotograferen. Wij zoeken steeds de oudjes op, dat is meer ons ding.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Jaguar 695 Mega ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!