Afgelopen 2 weken in de avonduren een balenklem gemaakt naar eigen idee dat zeer kort op de knikmops zit. Klembereik is 75-215cm. Resultaat mag er zijn denk ik zo ;]

Aanbouwdeel nr 7 ook weer klaar

+8
eicher4048driver
Afgelopen 2 weken in de avonduren een balenklem gemaakt naar eigen idee dat zeer kort op de knikmops zit. Klembereik is 75-215cm. Resultaat mag er zijn denk ik zo 😉
valtradriver
@eicher4048driver
Quote:
Afgelopen 2 weken in de avonduren een balenklem gemaakt naar eigen idee
maar wel een beetje geïnspireerd door de Kemp klem toch 😉😁
Overigens netjes gemaakt 👍
eicher4048driver
@valtradriver klopt daar lijkt die wel iets op

Reacties

+1
eicher4048driver
Vermoed dat deze zo rond de 250kg weegt

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

eicher4048driver
@eicher4048driver in de vierkante koker zijn gaten geboord waarin de ronde buizen inpasten zodat ik die binnen en buiten kon aflassen.
MaxxuM4ever
Je hebt koker op koker, kit of las je die naden nog helemaal af voordat hij in de verf gaat?
+1
eicher4048driver
@MaxxuM4ever goede vraag. Wil hem laten zandstralen en aflakken. kit ben ik niet zo'n fan van en aflassen is ook wel heel wat. Zou het nodig zijn?
+1
Valtra-fan Teun
@eicher4048driver Heel netjes gemaakt maar ik zou aanraden om de naden tussen de kokers wel af te dichten. Als er water tussen kan komen zal het daar gaan roesten.
+1
MaxxuM4ever
@eicher4048driver als hij veel binnen ligt zal het wel meevallen denk ik maar er zal toch vocht tussen komen, al is het maar condens. Onze veenhuis kipper heeft ook kokers onder de plaatstalen bak en nu na bijna 40 jaar is de bodem wel wat rond geroest waar de kokers er tegen aan zitten gelast. Die kipper is ook helemaal gekettinglast.
JD 6110
Leuke bezig heid. Ziet er goed uit. 👍
+3
Avonturen in de avonduren 👌🏻

Komt er nog een rekje op, tegen het vallen van een 2e baal? Ook ivm veiligheid zo zonder cabine of front beugel?
+1
eicher4048driver
@ronald-deutz-fahr ja komt nog een beugel op. De hoekijzers ter bevestiging ervan staan er al op zoals je kan zien
+1
eicher4048driver
@ronald-deutz-fahr Vandaag nog de beugel gemaakt en hem uitgetest. 2 voordroog balen zonder gewicht pakken ging net maar als ik dan afstapte ging hij toch stilaan vanachter van de grond. Thuis doen we toch enkel hook maken dus dan zal het wel lukken om 2 balen op een wagen te zetten. Ik kan altijd nog 4 fendt gewichten van 45kg achterin hangen.

(klik om te vergroten)

Krispax
Mooi gemaakt. Welke maat kokers heb je gebruikt als binnen en buiten koker? Speelt al enkele jaren om er ook een te maken.
+1
JD 6110
@Krispax Facebook en marktplaats in de gaten houden soms kom je mooie koopjes tegen
+1
eicher4048driver
@Krispax buitenkoker 90x90x4 en binnenkoker 80x80x6
+2
deufi
Dat zie er strak uit. Misschien een idee om hem te laten verzinken? Dan zijn de kokers aan de binnenzijde ook goed beschermd. Moet natuurlijk wel voldoende marge in de kokers hebben.
dx11
@deufi moet toch dik in het vet om goed te glijden. Roest het ook niet
deufi
@dx11 dat is ook zo. Kan er ook pa6 strip op zetten, dan hoef je niet te vetten en kleeft er ook geen vuil aan het vet.
eicher4048driver
@deufi verzinken zal wel qua levensduur het beste zijn maar hier om te hoek zit een kennis met een poedercoating bedrijf waar ik kan laten zandstralen en lakken en dat scheelt toch nogal wat in prijs. Ben er alleen nog niet over uit welke kleur het moet worden.
+1
casejxu
@eicher4048driver voordeel van verf is ook dat t gladder is als zinkwerk. Bij beetje grof zinkwerk had je net zo goed de palletvorken kunnen pakken 😅🤣
+1
deufi
@casejxu Dat klopt. De ene of de andere verzinkerij scheelt wel enorm veel. Inmiddels ervaring dat er verzinkerijen zijn die het wel glad af kunnen werken, die lopen alles nog even met een brander na en is het netjes glad.
casejxu
@deufi de eerste zocon klemmen waren ook ruwer als schuurpapier
deufi
@eicher4048driver Als je kan laten stralen en lakken komt dat goed. Poeder coaten zijn we niet zo fan van, dat is er bij een klem zo vanaf. Ik zou altijd rood kiezen, eenvoudig omdat het een signaal kleur is en dat valt goed op als je rondrijdt over het erf of je net een hoek om komt. Daarnaast kleur het goed bij je wielen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw Balenklem ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!