Prachtig weer hadden we vandaag...   om de loods op te ruimen. Afgelopen week is de laatste boks met aardappels geleegd, dus de machines weer gereorganiseerd. Deze winter hadden we de linker en rechte

Machines Diverse

+5
Pieter Buren
Prachtig weer hadden we vandaag... om de loods op te ruimen. Afgelopen week is de laatste boks met aardappels geleegd, dus de machines weer gereorganiseerd. Deze winter hadden we de linker en rechter boks vol met aardappels van een buurman.

Reacties

+4
Pieter Buren
Per boks zijn er 3 kanalen waar lucht doorheen geblazen kan worden om de aardappels te drogen.

(klik om te vergroten)

Voordat er weer machines in komen eerst de kanalen en de vloer schoongemaakt.
deufi
@Pieter Buren Als die kanalen goed droog blijven, dan werk dat uitstekend om te drogen en bewaren. Maak je de kanalen ieder jaar schoon?
+1
Pieter Buren
@deufi als er aardappels in hebben gezeten worden de kanalen schoongemaakt. Links en rechts heb ik dit jaar dus schoongemaakt. De middelste boks heeft al minimaal 3 jaar geen aardappel gezien dus die kanalen heb ik niet schoongemaakt dit jaar.
casejxu
Jij boer op een voormalig akkerbouw bedrijf dat je hier speciale ruimte voor heb?
+2
Pieter Buren
@casejxu deze loods was eerst van de overbuurman. Die had vroeger akkerbouw. Die buurman is gestopt en de boerderij is een particuliere woning geworden. De loods is toen verkocht aan een gemengd bedrijf 2km verderop. Zij hadden hier de sorteerlijn in staan en 8ha grond er omheen. In 2010 met een ruilverkaveling is dat gemengde bedrijf verhuisd en volledig akkerbouw geworden. Het land is naar de provincie gegaan en de loods heeft m'n vader gekocht.
casejxu
@Pieter Buren aha ideaal. Mooie ruime machine opslag zo
+4
arjanvw
Mooie ruime opslag! Ook voorbereid op nog meer water zo te zien! 😂
+1
mdoornekamp
@arjanvw boot gaat vanzelf drijven. Dan wordt tijd om je biezen te pakken

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Machines Diverse ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!