Omdat het nu toch al lang regent, hebben we  maar gebruik gemaakt van het water wat valt om het erf een weer goed te vegen. Vooral op de plaatsen waar minder gereden wordt, wordt het sneller groen en

Deutz-Fahr Agrotron 6160 TTV

24 foto's van @deufi

+5
deufi
Omdat het nu toch al lang regent, hebben we maar gebruik gemaakt van het water wat valt om het erf een weer goed te vegen.
Vooral op de plaatsen waar minder gereden wordt, wordt het sneller groen en dus glad. De borstel heeft een werkbreedte van 3,3 waardoor het effectief werkt.
Borstel staat iets voorover afgesteld, zodat we zowel vooruit als achteruit kunnen borstelen, zonder dat de zwemwielen haaks gaan bij kleine stukken achteruitrijden.
Trekker in PTO modus, motor stationair en dan kunnen we rustig overal langs manoeuvreren.
De regen mag nu de laatste stukje schoonspoelen en daarna mag het voorlopig weer een tijd droog worden.

Reacties

+2
Fendt926Driver
Dat is een beste borstel. Met dubbele aandrijving...
Doe maar luxe..
Dan heb je ook nog wel eens wat te vegen als je zoiets aanschaft.

En nu in de regen borsteld het ook fijn.
Ga tussentijds er ook nog wel eens met de rubberschuif overheen als er teveel voor de bezem komt
+1
deufi
@Fendt926Driver ja dat werkt goed. Breedte gekozen om bij oogst werkzaamheden de weg snel schoon te kunnen vegen. Aanvankelijk zat deze buiten budget, maar deze kwamen we destijds online bij een dealer in Duitsland voor bijna de helft tegen als wat de Nederlandse dealer er voor vroeg. Toen was de Keuze was snel gemaakt. Gewoon een transporteur op laten halen. Hopelijk gaat hij heel lang mee.
deutzieee
Zijn die slangen die je over het spatbord ziet voor een extra ventiel voor voorop?
deufi
@deutzieee voor heeft deze trekker een dubbelwerkend ventiel en er zijn er twee nodig. Een voor om borstel te laten draaien en een voor de hoek verstelling van de borstel. Even een slang over het spatbord is dan een snelle oplossing. Borstelen is gelukkig ook geen dagelijkse activiteit.
1046
@deufi 6/2 ventiel opbouwen😉
deufi
@1046 zitten er 6 op. 4 achter 2 voor, waarvan een gebruikt wordt voor de fronthef, dus dan blijft er een vrije over.
1046
@deufi met 6/2 ventiel op de veger heb je maar 1 set slangen nodig
deufi
@1046 Oh zo. Nadeel is dan dat de borstel stopt als je de hoek moet verstellen, wat niet handig is. Nu hebben per ventiel verschillende flows ingesteld staan voor optimale werking. En die slangen gebruiken we voor meerdere doeleinden en waren er al, dus dit is de meest in optimale oplossing.
+1
1046
@deufi zo kan et ook ja😉
+1
arjanvw
Mooie bezem! Die doet tenminste wat!
deufi
@arjanvw dankjewel. Ja dat klopt, tijd is altijd schaars, dus dan proberen we zoveel doen in een tijdvak. Overbemeten machines helpen daarbij.
arjanvw
@deufi snap je punt! Wij ooit één gekocht van Tuchel maar deze doet tenminste wat. Wij moeten soms wel 5x over hetzelfde om het goed weg te krijgen.
1046
@arjanvw wel eens aan een m-sweep gedacht??
+1
deufi
@arjanvw Tuchel is Nederlands fabricaat? Deze veegt prima. Maar hard gedroogde modder veegt deze er ook niet af, dat moet eerst losweken. En zoals @Fendt926Driver al aangaf bij grote hoeveelheden eerst de rubberschuif erover.
@1046 m sweeps borstel machines zijn mooie machines alleen erg duur. We hebben ook een zelfrijdend veegmachine van m sweeps op demo gehad van een meter breed, die werkte geheel niet en snel terug gebracht.
1046
@deufi wat werkte niet aan de zelfrijder??
+1
deufi
@1046 strepen bij kleine bochtjes, steentjes veegde hij niet op en te stoffig bij het vegen binnen. Daarnaast niet voldoende kracht om een kleine helling op te komen.
1046
@deufi en dat was de hurricane??
deufi
@1046 een m 1000 e.
arjanvw
@deufi Tuchel is Duits. Alleen de diameter van de borstel is al kleiner en mindere kwaliteit. Heb al wat delen aan elkaar geprutst omdat delen van de borstel niet meer meedraaien .
deufi
@arjanvw bij deze zitten de borstels op een 6 hoekige koker (hexagon buis), waardoor die meer grip heeft.

(klik om te vergroten)

arjanvw
@deufi dat ziet er wel degelijk uit.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 6160 TTV ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!