Foto van een Ford TW 15  , op 14 Januari 2023 was er een Ford en Fordson middag in Herwijnen. Er waren een 60 tal trekkers te zien.

Ford TW 15

+3
oldtimergek
Foto van een Ford TW 15 , op 14 Januari 2023 was er een Ford en Fordson middag in Herwijnen. Er waren een 60 tal trekkers te zien.

Reacties

+3
oldtimergek
+4
MF 2725
Mooie TW15.
+2
new holland koen
Ja prachtig die TW15. Als de melkprijs nog een paar jaar hoog blijft...😏
+3
Massey 2705
@new holland koen voor zo,n mooie Ford wil ik wel van merk veranderen...! Haha
+2
cyrus-van-gelder
@Massey 2705 jaja . Eerst zien dan geloven.
+3
new holland koen
@Massey 2705 Haha, hij staat hier best hoog aan de verlanglijst. Maar de dingen die er boven staan zijn best ingrijpend dus nog even geduld😅
MaxxuM4ever
@new holland koen liever een TW dan een 30 serie? TW is toch handbak en 30 serie powershift of zijn er nog meer verschillen?
valmet6400power
@MaxxuM4ever
TW is sowieso met een niet gesynchroniseerde versnellingsbak (wat een armoe) en volgens mij heb je ook wel 30 serie in Dual Power (wat een armoe) maar die zijn zeldzamer dan een powershift uitvoering. Heeft paar jaar terug in een blad gestaan (Trekker?), dat Ford nog wat 30 series heeft gemaakt met Dual Power voor de diehard Ford fans die er erg aan gehecht waren. Maar die oplage is dusdanig beperkt dat het een soort van schaars is.
fordt5110
@valmet6400power de 30 serie dual power werd meer gemaakt voor mensen die angst hadden, voor de in die tijd nieuwe full powershift. En dan liever de handbak hadden, die zijn degelijkheid wel bewezen had.
Valtra-Fordpower
@fordt5110 @valmet6400power Beukeveld wil niet handelen in de Powershift bakken, hun zeggen dat de price as te gevoelig is voor breken. De Dualpowerbakken zijn daarentegen wel hufterproof.
+1
fordt5110
@MaxxuM4ever de 30 serie had ook een elektronische differentieel slot en de tw een mechanische
new holland koen
@MaxxuM4ever Ja zoals genoemd omdat de schakelballen meer hufterproof zijn. Zo'n Ford op leeftijd heeft vaak ook al best wat uren en dat vertrouw ik niet echt met powershift.
8210 is misschien ook een optie met de gesynchroniseerde bak die ook harder loopt maar ik vind 110 pk toch wat weinig voor een 4 schaar ploeg met ondergronders en 11 m3 mesttank. Onze T6030 had daarmee met 120pk ook (heel) hard te werken.
+1
chris33
Prachtig trekker. Ik vind dit wel de knapste uit de TW serie, mooi in verhouding.
cyrus-van-gelder
@chris33 ik kan me nog herinneren dat loonbedrijf Dijkstra in Koudum ( zuid west Friesland) toendertijd een paar Ford TW 20 had. Dat zal dan omstreeks 1981 geweest zijn .vond dat best indruk wekkende trekkers, wel wat anders dan onze inters 724 en 644.
+1
chris33
@cyrus-van-gelder Haha, ja dat is dan wel even andere koek. Zeker als je rood gewend bent is blauw gelijk een heel ander gezicht. Hier in de buurt (toen nog Wassenaar) was het voornamelijk groen. Blauw maakte toen veel indruk.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford TW 15 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!