Bieten laden, knap hoe de machine en de chauffeur de laatste bieten ook naar binnen kreeg zonder al te veel handwerk. https://youtu.be/ngZJ-5uloYQ

Ropa Euromaus IV

3.688 foto's van @pekkerietfan

+1
pekkerietfan
Bieten laden, knap hoe de machine en de chauffeur de laatste bieten ook naar binnen kreeg zonder al te veel handwerk.

Reacties

deerejohn
Wanneer is de campagne klaar de hopen blijven hier goed liggen
PieterA
Ongeveer volgende week donderdag 26 januari.
Loeideutz
Veel bevroren bieten bij jullie? Zie hier in de regio nog wat hopen liggen. Een paar dagen voordat ze komen laden zie je ineens rondom een ril liggen. Hopen waren wel afgedekt, maar bij 10 graden vorst in de nacht en soms overdag geen dooi, is een zeil, zelfs als het speciaal voor bieten bedoeld is, te weinig.
pekkerietfan
@Loeideutz Hier waren de meeste bulten voor die tijd wel weg. Wel wat bevroren bieten in de koude periode van december als ik dat zo hoorde. Maar veel bulten waren goed afgedekt.
Loeideutz
@pekkerietfan Wat bedoel je met goed afgedekt? Hier lag er overal zeil op, al dan niet speciaal bietenzeil. Maar bij temperaturen van min 10 is dat niet meer genoeg. De bieten die aan de buitenkant lagen en zeker de bieten die het zeil raakten zijn gewoon bevroren. Er had isolatie tussen gemoeten. Hier hebben de meesten zich gewoon verkeken op de vorst.
En kennelijk waren ze hier op een aantal plekken nog niet aan de beurt voor de vorst. Volgens mij kunnen telers niet veel meer kiezen dan vroeg midden of laat voor het laden van de bieten.
bart99
@Loeideutz Hier ook alles afgedekt alleen met landbouwzeil, aan de zijkanten wel wat rotte bieten. Ff er vanaf scheppen en verder niks aan de hand. 10 januari afgeleverd
+1
pekkerietfan
@Loeideutz Hier waren er een paar afgedekt met dubbele kleden wat ik zo zag vanaf de weg, en een aantal zelfs met stro. Maar ik heb de bulten niet zelf bekeken. Er bleef niks liggen nadat het was opgeladen.
NHPowersz
Is dit nu ook sneller dan met een kraan/shovel laden?
Loeideutz
@NHPowersz Ja. Maar ik denk vooral minder tarra het voordeel geeft.
pekkerietfan
@NHPowersz Beide, het gaat echt veel sneller, maar je werkt ook heel erg schoon en stil. Deze had in ongeveer een uur 6 walking floor opleggers geladen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ropa Euromaus IV ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!