Foto van een Same Corsaro 70 gemaakt op vakantie in Franse Alpen. Foto is geplaatst door phjpomp op 21-01-2023 om 20:06:39, met 9 reacties.

Same Corsaro 70

+8
phjpomp
Foto van een Same Corsaro 70 gemaakt op vakantie in Franse Alpen

Reacties

+6
yoohan
Met familie-cabine.
Zijn goeie trekkers, maar die vissenkom erop is geen potje
+7
wim-same
@yoohan dit is een Franse cabine zo te zien, en het originele SAME veilgheids frame zit er in verwerkt.
+8
Minitauro
@yoohan Tegenwoordig worden alle cabines van de trekkers gesloopt, maar vergeet niet dat het voor die tijd echt een uitkomst was.
Het was beter dan op een open trekker uren aan een stuk ploegen in de smerige kou tot het donker werd met alleen een zelf met touw opgebonden linnen hutje om jezelf te beschermen tegen die snijdende winterkou.
Dat kun je je nu vandaag niet eens voorstellen want de meesten van die gasten die nu met open trekker rijden zijn allemaal mooi weer rijders geworden, mannen van hout in plaats van mannen van ijzer..

Wel een nette cabine vindt ik😉
+6
wim-same
@Minitauro Daarom juist. Ik heb al te veel in de kou en regen en wind gereden. Hok eraf, en met slecht weer lekker binnen blijven
+7
PieterA
@wim-same Vroeger als klein kind sliep de buurjongen op de versnellingsbak van de John-Deere 2130 met sirocco jas. Lekker warm als de trekker op de zware klei aan de 2-schaar moest trekken.
+1
Minitauro
@wim-same Daarom zijn nu de cabines veel luxer uitgevoerd zodat er geen excuus meer is om thuis te blijven zitten...
Radio, ergonomische stoel, stuur flipper omdat het handje niet meer hoeft te trekken aan die zware pook. Zonwering, vloerkleedje, kachel, goede schijnwerper verlichting om s'nachts ook door te kunnen gaan, snelwissel om niet te hoeven uitstappen en een GPS om niet te verdwalen op het perceel...
En zelfs nog een oudevandagen trapje aan weerszijden van de cabine voor de HOUTEN mannen die slecht ter been zijn...
+3
yoohan
@Minitauro
Ja ik begrijp ontzettend goed dat cabines welkom waren vooral voor de functionaliteit. Ik heb zelf ook ontzettend veel werk verzet op compacttrekkers zonder cabine, in de winter. Dat kan nijdig koud zijn ❄
Wil alleen niet zeggen dat ik het altijd mooi vind 😁
+1
Towaberg
Deze trekker zou je toch zo willen opladen!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Corsaro 70 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!