Binnekort is hij helemaal opgeknapt... vorige zomer nog een nieuwe pijp op gezet. Volgende week nieuwe oliepomp er in en terug op brede banden

Case International Maxxum 5150 Plus

23 foto's van @Case IH12

+5
Case IH12
Binnekort is hij helemaal opgeknapt... vorige zomer nog een nieuwe pijp op gezet. Volgende week nieuwe oliepomp er in en terug op brede banden
MaxxuM4ever
@Case IH12 die van ons heeft laatst ook een nieuwe oliepomp gekregen maar lekte daarna op allerlei plekken. De keerringen waren aardig gewend geraakt aan de lagere druk. Hopelijk heeft u meer geluk.
Hoeveel uur heeft deze?
Case IH12
@MaxxuM4ever oei dat beloofd... de oliepomp is namelijk al enkele jaren slecht. Voor de rest tevreden over de nieuwe pomp? Problemen gehad met de powershift? Staan nu iets meer als 17000 uren op de teller.
remco rooks
@Case IH12 De lastcompensator kan ook nog een bult gezeik geven, waardoor je soms helemaal geen druk en liters hebt...
+1
Case IH12
@remco rooks je had gelijk, die hebben we ook moeten vervangen. De powershift kregen we niet meer opgeschakeld met de nieuwe oliepomp erin.
MaxxuM4ever
@Case IH12 onze heeft iets van 11.000 dacht ik. Nee dat niet. Paar jaar geleden is het stationair toerental wat verhoogd omdat hij vaak in neutraal storing viel bij rij richting wisselen en deze zomer ging de voorwielaandrijving soms zomaar aan. Die voorwielaandrijving bleek een elektrische storing te zijn maar toen wel de pomp door gemeten die gaf nog maar 30 liter, druk weet ik zo niet. Powershift is het altijd goed blijven doen. Daar heeft de 5120 een paar jaar geleden een slippende koppeling van gehad en dat was een dure grap.
Case IH12
@MaxxuM4ever Die neutraal storing hebben wij ook af en toe. De powershift doet het ook nog goed bij ons. Maar hebben wel schrik dat als de nieuwe pomp niet goed afgesteld wordt, de powershift problemen kan geven.
MaxxuM4ever
@Case IH12 laat maar even weten hoe hij het doet met de nieuwe pomp en wat je hebt moeten bijstellen. Kan ik wellicht weer wat van leren voor de onze.
remco rooks
@MaxxuM4ever op het werk laatst nog 2 pompen klaar gemaakt gingen van 20 liter weer naar 50 liter... was de moeite waard. En de lastcompensator helemaal schoongemaakt met wasbenzine, trekker kon zichzelf voortijd niet beuren met de trakjak natijd tilde die hem met gemak.
+1
MaxxuM4ever
@remco rooks hebben jullie er nog veel in onderhoud? Hier begint de spoeling wel dunner te worden.
+1
remco rooks
@MaxxuM4ever word niet meer maar die wie er een hebben houden ze wel aan het lopen en laten het ook altijd wel weer repareren als het kapot is. Meeste zijn wel met de uren rond de 10000 en enkelen bij de 15000

Reacties

+1
mf 6150
Ziet er keurig uit! Mn buurman heeft er ook 1, heerlijk geluid zit erin
+1
inter844-s
Mooie trekker ! Netjes geworden !
+1
remco rooks
Super werk 👍 niet teveel reflectie van de pijp met die ledlampen?
+1
MaxxuM4ever
@remco rooks neem aan van wel, onze heeft een zwarte pijp en daar vond ik de reflectie op de uitlaat en motorkap al hinderlijk in het donker.
+1
Case IH12
@remco rooks Zoals te zien op de foto wel redelijk wat reflectie idd, maar ook een hoop extra zicht

(klik om te vergroten)

+1
remco rooks
@Case IH12 Ja het zicht word het goed beter van, hebben thuis ook ledlampen op de Maxxum gemaakt daar kunnen die gloeilampen niet tegen op. Als ik zo kijk vanaf de foto valt de reflectie inderdaad reuze mee 👍
MaxxuM4ever
Wat voor led lampen zijn dit? Wij hebben nog de af fabriek werklampen maar daar komt bijna geen licht meer uit.
Ik heb bij 1 maxxum de buitenste 2 op de spiegel armen gezet om een beetje om de uitlaat heen te schijnen.
remco rooks
@MaxxuM4ever Wij hebben thuis deze in de dakrand zitten voor en achter ledhandel24.nl/p/… en in de spatborden hebben we gewoon vierkanten net als voor onder de stadsverlichting.
Case IH12
@Case IH12 30 euro per stuk
+1
MaxxuM4ever
@Case IH12 das niet heel duur, bedankt voor de tip
+1
marco955
@Case IH12 deze heb ik ook op mijn 5150 zitten. Maar wel last van reflectie van de pijp . Elk jaar even er af halen en met hitte bestendige verf zwart maken scheelt ook een beetje

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International Maxxum 5150 Plus ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!