Foto van een Case IH Titan 4020 (overige zelfrijders), tijd voor wat aanpassingen aan ons project.. Foto is geplaatst door catfan55 op 28-01-2023 om 02:19:11, met 24 reacties.

Case IH Titan 4020 (overige zelfrijders)

+2
catfan55
Foto van een Case IH Titan 4020 (overige zelfrijders), tijd voor wat aanpassingen aan ons project.

Reacties

+1
deufi
Wat wordt er aangepast?
+1
catfan55
@deufi hij loopt nu te hard en we kunnen die snelheid niet lager krijgen met een ander differentieel, zit nu al de grootst verkrijgbare reductie in.

Kom nu een splitter bak tussen (Eaton Fuller AT1202) die de snelheid gaat halveren, dan gaan we de differentielen weer aanpassen met andere gearing zodat hij 65-70km/uur loopt
+2
WaterDeutzer
Die uitvoering zou ik goed kunnen gebruiken voor een sideloader project in Oekraïne! >18 ton op de schotel?
+3
zettelmeyer
@WaterDeutzer voor de Russen?
+1
jehan
@zettelmeyer tegen de russen denk ik
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @jehan:
tegen de russen denk ik

Inderdaad, uiteraard en héél direct! Meer kan ik nu nog niet kwijt. Een aanloop van zelfs vóór de oorlog sinds deze maand in een stroomversnelling. Letterlijk dag- & nacht. Spannend! daarmee ben ik wat minder op TF.
+1
jehan
@WaterDeutzer succes ermee
+2
Fast Eddy
@jehan en @zettelmeyer

Het zal wel zijn om al die containers met munitie iets simpeler te kunnen lossen vlakbij het front.
+4
zettelmeyer
Quote Reactie van @Fast Eddy:
simpeler te kunnen lossen vlakbij het front.

Dan maar hope voor @WaterDeutzer dat die er dan nie heen hoeft voor een garantie klusje...
+5
J asper
@zettelmeyer Voor service en garantie is Nico op vakantie denk🤣😂😎
+5
zettelmeyer
@J asper en voor seks en bier binnen een kwartier zeker?
WaterDeutzer
Quote Reactie van @J asper:
Voor service en garantie is Nico op vakantie denk

Dat is nou net wat ik wél heel graag doe: wereldwijd opleiding, training en 'dienst naverkoop'.🤩 Volgende week bijvoorbeeld een online Teams & WhatsApp training, theorie en praktijk in Paramaribo. Flinke voorbereiding. Hefkettingen worden momenteel bij een fabriek met trektest gekeurd.
+2
WaterDeutzer
Quote Reactie van @zettelmeyer:
dat die er dan nie heen hoeft voor een garantie klusje...

Geen punt, helm op, vest aan en gaan met de Volvo 960.😎 CarbageRun zeg maar.
+1
catfan55
@WaterDeutzer 18 ton is misschien iets veel 😅
+1
fendt308-driver
@catfan55 @WaterDeutzer een normaal vrachtwagen onderstel mag 16 ton schoteldruk hebben hier dus 18 moet niet extreem zijn? Alleen passende banden vinden word een uitdaging misschien
+3
catfan55
@fendt308-driver hier is het 34.000 lbs as druk op de tandem onder de schotel, zo’n 15 ton dus. Daar gaat het gewicht van het chassis nog af
+1
WaterDeutzer
@catfan55 'Asdruk op tandem' is nog geen schoteldruk. Die is hoger omdat die ook (minder) de vooras belast. Maar jou schotel kan ik onderdoor kijken dus betwijfel of deze wel 12ton mag dragen? Ziet er dun uit.
+1
catfan55
@WaterDeutzer ik heb eerlijk gezegd geen idee wat de schotel mag hebben, hij komt van de Peterbilt Tridrive af (8x6) dus denk dat hij wel wat gewicht mag hebben

Met de silage trailer er op is onze schotel stuk nooit meer als een ton of 14, dat kan deze in ieder geval makkelijk hebben
WaterDeutzer
Quote Reactie van @catfan55:
dus denk dat hij wel wat gewicht mag hebben

Amerikaanse schotels zien er altijd veel lichter uit dan Europese.
+2
WaterDeutzer
@fendt308-driver een NL 6x2 (voorloopas) is gewoon 18ton hoor. Een 6x4 in HD uitvoering zelfs 32ton. Je hebt gelijk, deze banden zijn beperkt belastbaar.
+2
fendt308-driver
@WaterDeutzer banden van een mobiele kraan zijn wel wat gewend. Maar dan mag de snelheid niet extreem zijn om slijtage te voorkomen
+1
WaterDeutzer
@catfan55 Ja voor deze opstelling wel.🙈 Ik heb al aan een chassis van een Hydrema knikdumper gedacht. Mooi compact en lager dan de Volvo's, als terrein trekker.

(klik om te vergroten)

Hydrema 922C
Fast Eddy
@WaterDeutzer

deborg.com/truck/…

Ik denk dat dit die zijlader van jou ook wel op de plek krijgt. En anders laat deze handelaar zo wat geschikts overkomen uit Scandinavië.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH Titan 4020 (overige zelfrijders) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!