Foto van een Landini R50Deze Landini 35 jaren geleden gekocht. Mijn eerste tractor en ondanks vele geintereseerden toch nooit verkocht....25 jaar geleden het complete motorblok en cilinderkop gerevise

Landini R50

+15
Bert-Landini
Foto van een Landini R50
Deze Landini 35 jaren geleden gekocht. Mijn eerste tractor en ondanks vele geintereseerden toch nooit verkocht....25 jaar geleden het complete motorblok en cilinderkop gereviseerd. Maar nu lekten alle afdichtingen van de hef, en de kabelboom was compleet verstaft. De hef is weer dicht, nu alleen het electrisch nog. En dan weer 35 jaar lekker rijden...
+4
a3vandiejen
@Bert-Landini Schitterend Bert, dit is zo,n mooie Landini meer dan waard.👍👌
+6
Bert-Landini
@a3vandiejen Dank Adrie.....als je er nu weer mee bezig bent komen er weer veel herinneringen naar boven. Mijn vader vond deze landini bij een boer in de schuur. Hij werkte toen bij een veevoeder fabriek als chauffeur en keek wel eens stiekem in de schuurtjes. Heb hem toen gekocht voor 500 gulden. De vorige eigenaar had hem nieuw gekocht. De broer van de eerste eigenaar reed op Italie en heeft deze meegenomen als retourvracht,gelijk vanaf de Landini fabriek
+3
a3vandiejen
@Bert-Landini Wat een prachtig verhaal zit hieraan. Maakt het nog mooier.😃👍

Reacties

+4
wilbertkw
Inderdaad mooie trekkers en ook mooie achtergrond informatie erbij👍
+4
Bert-Landini
@wilbertkw het waren toen hele mooie en goede tractoren. Super modern voor die tijd
+1
draaipiet
Word mooi.
Was dit een perkingsmotor?
+4
Bert-Landini
@draaipiet hallo Piet....dit is een perkins motor
A4-192. Voorkamer diesel met de bekende wig in het carter.....heb hier een massey ferguson 65 cilinderblok in gezet.....bij aankoop was het originele blok bevroren geweest. Heb hem toen eerst met vloeibaar metaal dichtgesmeerd,maar na een paar jaren barste dit weer, ja ik wist toen ook niet beter, was toen 16 jaar oud. De cilinderkop was ook bevroren en daar hebben we een andere voor gevonden. Later dus een MF cilinderblok op gezocht en gereviseerd en toen ook de kop gereviseerd met nieuwe kleppen,geleiders en rubbers.
+4
WaterDeutzer
Prachtige staat! Hoop dat je 'm niet gaat overspuiten, want dit is mooi. Spatbord ziet er ook nog mooi uit, zal de rest van plaatwerk en wielen ook wel gaaf zijn denk ik?
+4
Bert-Landini
Hallo Walter......heb hem 35 jaar geleden overgespoten. Ja...toen moest alles nog glimmen. Nu zou ik hem nooit meer spuiten. In de eerste lak vind ik nu het mooist.
+4
Bert-Landini
@Bert-Landini ohh....nu zie ik pas dat het WaterDeutzer is, en dat je geen Walter heet🤣
+3
a3vandiejen
@Bert-Landini Hij heet Nico haha.
+2
Bert-Landini
@a3vandiejen ja....las het later ook A3....haha....wat een moment....
+2
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Bert-Landini:
heb hem 35 jaar geleden overgespoten

Walter is vandaag ok hoor!😋 Maar als je 'm 35 jaar geleden hebt overgespoten, telt dat voor nu absoluut als origineel hoor!
+3
Bert-Landini
@WaterDeutzer ja...een oudere restauratie heet dat tegenwoordig he......
+3
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Bert-Landini:
een oudere restauratie heet dat

Reïncarnatie.😇
+5
frammi
Je ziet, niks verkopen. Het wordt alleen maar meer waard.
+4
Bert-Landini
@frammi het word wel meer waard. Maar toch,deze modellen worden nooit echt heel duur. Maar wel hele goede tractoren. Dit was het eerste echt serieuse model na de gloeikoptijd. Denk als ze hier niet mee gekomen waren het over was geweest voor Landini.....een gouden greep ook dat ze de Perkins motoren na mochten maken in Italie. Als licentie bouw.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Landini R50 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!