Laatst was ik bij LMB de Bruijn in Zundert. Daar stond een collage van foto’s naar aanleiding van hun jubileum. Deze foto uit 1970 sprak me enorm aan, we zien verschillende International tractoren h

International Meerdere

+14
Laatst was ik bij LMB de Bruijn in Zundert. Daar stond een collage van foto’s naar aanleiding van hun jubileum. Deze foto uit 1970 sprak me enorm aan, we zien verschillende International tractoren helemaal links een Krone meststrooier.

Reacties

+7
a3vandiejen
Schitterend dit soort foto's.
+15
Deze foto, twintig jaar later, uit 1990 hing er naast. Hoe snel het kan veranderen…

(klik om te vergroten)

+4
caseboy
@maarten-suykerbuyk de panden zoals op deze foto staan er nu nog steeds alleen wel wat meer verlaten. Deze locatie waren ze echt wel uitgegroeid, ze hebben nu een mooie nieuwe locatie gevonden.
+2
Jotke
Quote Reactie van @caseboy:
@maarten-suykerbuyk de panden zoals op deze foto staan er nu nog steeds alleen wel wat meer verlaten.

Zo gaat dat vaak met dergelijke panden.

De Kok is in 2007 naar hun nieuwe pand op het industrieterrein verhuist. Pas een jaar of 4 geleden is het laatste deel van het oude pand gesloopt en nu wonen de nieuwe bewoners van de nieuwbouw er net een jaar of anderhalf denk.

De vroegere fabriek van Brameco( mengvoeders) in ons dorp is wel direct na verkoop aan een grote aannemer helaas gesloopt in 2001. In 2018 of 2019 is daar de eerste nieuwbouw opgeleverd. Ofja, op de plaats waar een grote opslagloods stond heeft het hier eerder genoemde Van Dal Mechanisatie in als ik het goed heb 2006 een nieuw pand in gebruik genomen maar de rest van het terrein lag al die jaren brak.
+1
caseboy
@JotkeEr is een wethouder in Zundert die een grote mond heeft gehad en heeft lopen roepen dat er op de locatie van de bruijn in Klein Zundert woningen komen maar dat gaat voorlopig niet gebeuren dacht ik. Bij de bruijn hebben ze al uitbreidingsplannen voor de nieuwe locatie maar daar wil de gemeente niet in meewerken en dan gaat de bruijn natuurlijk ook niet meewerken met de plannen van de gemeente.
+2
Jotke
@caseboy

Ja zo gaat dat vaak. Bij het oude pand van de Kok heeft dat ook lang geduurd voor er uiteindelijk gebouwd werd.

Bij van Dal was het wel zo geregeld. Daar staat nu een appartementencomplex van Amarant, ofja van de zelfde aannemer als die aan de overkant de Brameco fabriek kocht maar Amarant huurt het en er staat een rij starterswoningen.
+6
Massey 2705
Mooi hoor deze fotos...! 👍
+4
Jotke
Mooi man!

Kan me nog herinneren dat er op "Esbeek zoals het was" op Facebook ergens in 2021 een schets of hele oude foto van de vroegere smederij van de Kok stond. Wat een verschil met nu!

Van van dal heb ik ook ooit wel es oude foto's gezien maar daar kan ik me het oude pand ook nog van herinneren. Van de Kok overigens ook. Das ook nog maar een paar jaar weg maar bij die schets/foto ging het echt over heel vroeger.
Jotke
@Jotke

De onderstaande tekening onderaan bedoel ik.

(klik om te vergroten)

Het latere mechanisatiebedrijf, hier vermoed ik dat het al om de huidige generatie Geert-Jan gaat maar zou ook zijn vader Wim nog kunnen zijn. Dit is in ieder geval wel hoe ik het nog ken, al was de winkel toen verhuist naar op deze foto achter de showroom.

Bron: Esbeek zoals het was
facebook.com/groups/1751607748189841/…

(klik om te vergroten)

Links in beeld de vroegere smederij op een tekening van de Rotterdamse Andreas Schotel die jarenlang in de zomer in Esbeek verbleef.

Bron:
Esbeek zoals het was

m.facebook.com/groups/1751607748189841/…
+6
Rondeutz06
Dat is genieten met dit soort foto's
+4
Towaberg
Prachtige foto’s Maarten 👌👌👌
+4
Nathan-D
Zeer mooie foto’s ben zeer blij om eens te zien hoe het er vroeger uitzag. Ben er een 2 jaar geleden eens langs gereden toen ik in Schijf moest zijn toen stond er nog een 423 voor de deur geparkeerd.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van International ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!