Foto van een New Holland T 6030 Gen2Het span staat er weer klaar voor. Ben blij dat het weer het toelaat om de 16e ook daadwerkelijk te kunnen gaan rijden want dat schuim in de stal begint toch wel te

New Holland T 6030 Gen2

276 foto's van @new holland koen

+3
new holland koen
Foto van een New Holland T 6030 Gen2
Het span staat er weer klaar voor. Ben blij dat het weer het toelaat om de 16e ook daadwerkelijk te kunnen gaan rijden want dat schuim in de stal begint toch wel te vervelen.

Reacties

+1
newholland6640
Mooi spul 👍
+1
new holland koen
@newholland6640 Bedankt! Is geen straf om mee te rijden zo.
+1
Pieter Buren
Waarom zou je het spul een week van tevoren al klaar zetten?
+1
new holland koen
@Pieter Buren Waarom niet?😉
Of ze nu los naast elkaar in de schuur staan of alvast aan elkaar, nu hadden we ook tijd er voor.
+1
Pieter Buren
@new holland koen los naast elkaar kun je de trekker nog snel voor wat anders (onverwachts) gebruiken. Komt bij ons wel eens voor, misschien bij jullie niet.
+2
new holland koen
@Pieter Buren Echt onverwachts zal wel meevallen, en anders staan de 7710 en 5600 nog paraat.
Normaal de 7840 ook nog maar die heeft momenteel onderhoud.
Zo hadden we ook mooi de tijd om alles even na te lopen op eventuele gebreken. Met als conclusie dat we dat afgelopen najaar ook nog gedaan hadden en er weinig te repareren viel🙈
+1
Mooie combinatie! Range command of een power command?
+1
new holland koen
@MaartenMandemaker Dankje!
Is een range command. Zit maar weinig verschil in die bakken, alleen dat de power command zelf tussen de groepen schakelt en deze niet.
+1
RaHeados
Nette combinatie zo, vraag me alleen af waarom bijna iedereen met front gewicht tijd voor de mest tank, zeker in het voorjaar als de grond nog natter kan zijn. Je wilt dan toch zo min mogelijk de grond verdichten? Dan is een extra gewicht tegen strijdig naar mijn idee, of je moet een kleine trekker hebben naar gewicht verhouding, dan kan ik het nog begrijpen.
+2
new holland koen
@RaHeados Dit is "maar" 350kg ongeveer. Scheelt enorm in comfort aangezien wij veel op de weg zitten naar het land toe. Met vrijwel alles huiskavel had ik ook eerder zonder gereden.
+1
BuvaM
Quote Reactie van @RaHeados:
front gewicht

Een reden voor frontgewicht is gewicht op aandrijvende voorwielen. Andere reden is gewichtsverdeling en achteras kan wat ontlast worden door gewicht voor de vooras, hoewel totaalgewicht dan toeneemt kan het tegen verdichting gunstiger zijn. En er zijn nog wel een paar redenen.
newholland6640
@BuvaM

Moet je nogal behoorlijk front gewicht hebben wil je daarmee de achteras significant ontlasten
BuvaM
@newholland6640 Tja, zo kan een discussie eeuwig voortgaan. Gewoon voordeel meedoen lijkt mij. En zeker bij voorladergebruik gewicht in achterhef.
@RaHeados hier hebben we er 600 kg voorin hangen, anders kunnen we de tank en trekker amper op de weg houden. Onze ondertrekhaak zit relatief ver naar achter maar een topdrukcilinder werkt ook super !

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 6030 Gen2 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!