Foto van een Deutz-Fahr Agrotron K 100. Foto is geplaatst door MulderDeutz1 op 20-02-2023 om 12:44:11, met 49 reacties.

Deutz-Fahr Agrotron K 100

+6
MulderDeutz1
Foto van een Deutz-Fahr Agrotron K 100
+4
T60401
@MulderDeutz1 loop je iedere week met de gazon maaier rondt de mest silo. ziet er wel super strak uit zo. Of is het een grasmaaier op vier poten?
+6
MulderDeutz1
@T60401 Elke week rondje grasmaaier rond het erf en probeer eens in de 2 of 3 weken een rondje te doen met de bosmaaier. Bezem en schuif zitten geregeld aan de minishovel, houden we het netjes.
+3
catfan55
@MulderDeutz1 en dat is te zien, ziet er spat zuiver uit!
+1
Terwisscha
@T60401 ziet er super strak uit,ja🤩. Na de discussie van laast over een rommelig/schoon erf kon ik het natuurlijk niet maken om hier niet op te reageren🤣🤣

Reacties

+3
dutchgamer
Ziet er netjes uit rond de mestsilo.
+2
rommert14
@dutchgamer Ja hij is de schuif nog niet vergeten zo te zien 👌
newholland6640
@rommert14

Haha probeer ik ook altijd. Gaat meestal 1 keer mis
rommert14
@newholland6640 hier de silos grotendeels in de grond, maar in Nederland wel eens de afsluiter stuk gehad, en de hoofdschuif zat vastgeroest....
+2
Van-Epscheuten
Mooie stal erachter!
+4
MulderDeutz1
Het koepad kleeft nog wat, op het land geen problemen 👌🏻

(klik om te vergroten)

+2
WaterDeutzer
Ben niet zo van reageren op seizoenswerk foto's, maar deze foto is prachtig! Jullie zijn ook met netheid opgegroeid. Dat kun je wel zien.

Heb daar geen verstand van, maar vanwaar de 2 zuigbuizen naar 1 slang?
+2
hermanjohndeere
@WaterDeutzer de slang die recht naar beneden gaat is voor het leeg laten lopen van de slang daar zit een klein putje onder. Af en toe onder het zuigen die klep een klein stukje los en dan is die weer leeg
+3
MulderDeutz1
@WaterDeutzer Bedankt voor het compliment! Kost wat tijd en geld en we melken er waarschijnlijk niks meer om, maar het geeft wel voldoening en werkplezier. Zoals @hermanjohndeere het uitlegt werkt het, maar ik gebruik hem niet om de slang in leeg te laten lopen. Ik gooi de schuif om waardoor de slang luchtzuigt onderlangs en de slang mooi leeg wordt, dan is hij ook niet zo zwaar.
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @MulderDeutz1:
dan is hij ook niet zo zwaar.

En een handige 3-poot om te parkeren.
+1
jehan
@MulderDeutz1 netjes bij de silo zeg.ik had de koppeling lager gemaakt dan loopt de slang nog beter en sneller leeg. tussen stuk kan er zo tussenuit gehaald worden slang van retour putje iets in korten en klaar is klara
hobbyboer
Quote Reactie van @jehan:
ik had de koppeling lager gemaakt dan loopt de slang nog beter en sneller leeg

Dat hoeft in dit geval niet omdat hij de slang leegzuigt met de tank.
Met een wormpomp/pomptankwagen moet je toch al opletten dat je optijd stopt met vullen en welke schuif je dan als eerste omzet maakt dan niet zoveel uit.
Dus als je die bij de silo als eerste omzet is de slang altijd mooi leeggezogen.
jehan
@hobbyboer heb veel mest uit verschillende silos gehaald. ging toch het liefst naar de silos waar het koppelstuk het laagst zat. kwam bij silo pomp aan zetten slang aan koppelen . klep van tank open . putje werd leeg gezogen en dan deed ik de klep van de silo open. zat het koppelstuk hoger dan had je toch meer last van de zware slang
rommert14
@jehan zeker jij als loonwerker, hebben ze het hier toch beter voorelkaar, alles met Zuigarm
jehan
@rommert14 met zuig arm kom je niet in bovengrondse silo. zit allemaal afdek systeem op hier in de buurt. op 1 silo na die had het mangat zo zitten dat we er met zuigarm in konden
hermanjohndeere
@rommert14 in nederland moet alle silo’s afgedekt zijn dus eigenlijk kun je nergens met de zuigarm bij.
@hobbyboer maar met een vacuumpomp zoals wij op het werk hebben weet je pas als de tank vol zit als de bal er voor zit. Dan is lager aan de grond wel beter/makkelijker.
rommert14
@hermanjohndeere hier ook hoor, gewoon door het mangat met de zuigarm
RaHeados
@rommert14 zou het een prestatie vinden as je t bij onze silo lukt 😀. Hier tank met zuig arm, maar uit de silo moet toch gewoon met de Hand de slang aan en afkoppelen.
rommert14
@RaHeados zit wel een max hoogte aan maar 2 meter moet nog wel lukken
RaHeados
@rommert14 schuifladder is hier nodig om te kijken, ik zal eens kijken of ik een foto heb.
RaHeados
@rommert14 links van de vulpijp die nooit gebruikt is zit het man gat 👍. Valt niet mee om er te komen om de silo te mixen 🙈

(klik om te vergroten)

Foto mest silo
+1
rommert14
@RaHeados nee dat wordt lastig, silos zitten hier veel lager in de grond
+1
johndeere6230
Quote Reactie van @RaHeados:
Hier tank met zuig arm,

Niet de mogelijkheid terug te laten lopen de stal in? Bij 1 van de weinige klanten met silo op werk gaat het erf op de schop, hebben het advies gegeven een 160 in te graven, kan die de silo terug laten lopen de put in, kan alles met de zuigarm eruit. En met overpompen heb je aan 2 verlengslangen genoeg, 1 van pomp naar de pijp en 1 van uitgang pijp naar de silo.
newholland6640
@johndeere6230

Hier indd ook, ideaal waar nodig.
+1
RaHeados
@johndeere6230 nee helaas slangen leeg laten lopen na het over pompen is ook drama, stal staat hoger als de aansluiting van de silo. Gezellig een terp, niet voor alles optimaal helaas.
+2
oanejorrit12
@RaHeados pak je de giertank, blaas je er een paar kuub water door en klaar toch? Heb je schoon water in de slangen
RaHeados
@oanejorrit12 staat niet bij ons in de winter. Laten wel half uurtje tuinslang er door lopen maar schiet je ook niet veel op
oanejorrit12
@RaHeados Ooh, hoeveel moeite is het om m dan even op te halen? Neem aan dat overpompen 1 of 2x per winter is?
RaHeados
@oanejorrit12 €14 euro en 2 uur werk om weer weg te brengen?
RaHeados
@oanejorrit12 eerst deden we persen door de zuigslang, dan kon je op het einde de silo dicht en tonnetje open. Lieten we m even andersom overpompen, nu we pers slang hebben lukt dit niet meer.
+1
Terwisscha
@RaHeados kan je de pomp niet water laten opzuigen?
RaHeados
@Terwisscha paar emmers water opzuigen zal wel tegen vallen en put is meestal niet schoon leeg dat je met wat water er in loopt het al red denk ik.
hobbyboer
Quote Reactie van @RaHeados:
paar emmers water opzuigen zal wel tegen vallen en put is meestal niet schoon leeg dat je met wat water er in loopt het al red denk ik.

Even een paar honderd liter is wel nodig denk ik.
Even kijken wat handig is in jouw situatie.
Wij hadden er een grote voertrog in de buurt staan en een kraan/slang/handdouche die er toch al hing om je laarzen af te spoelen als je achter in de stal van de roosters af kwam, dus hoefde alleen maar de waterslang in de trog te hangen tijdens het overpompen en als het pompen klaar was even de zuigslang in die trog te gooien.
oanejorrit12
@hobbyboer of een ibc vat oid, laat je die erin leeg lopen of weet ik wat
fendtfarmer412
@oanejorrit12 wij vullen meestal een ibc met 500 liter water en dan de slang aan de uitloophangen met een touw en dan op hijsen maar
+3
ZetorTwente
Strak werk 👌🏼, ziet er inderdaad allemaal netjes uit.
+1
BEboer
Mooi erf en mooie combinatie vooral tractor ziet er vet uit 💪 hebben jullie een mestsilo onder of bovengronds? Want bovengronds werkt dat truckje van wat lucht zuigen toch niet (omdat de mest duwt door de zwaartekracht)?
+1
MulderDeutz1
@BEboer De silo is 2500 kuub en is 85% boven de grond. Als je de afsluiter van de silo dicht zet, gaat de afsluiter van het putje open. Er is dan dus geen mest meer.
trean
@MulderDeutz1 hoe werkt dat precies? Zitten hier bij de bovengrondse mestsilo te kloten met 2 losse kleppen en een plastic ton als putje om de slang leeg te laten lopen...
MulderDeutz1
@trean Een hendel bedient de 6 duims silo en de 4 duims klep naar het putje. Als de een open is, is de andere dicht. Dus als ik afkoppel druk ik de silo dicht en gaat het putje open, in tijd dat hij daardoor lucht zuigt (2-3 seconden) druk ik de aftakas uit op het spatbord en sluit ik de klep van de tank. Andersom kun je eerst het putje leeg laten zuigen door aftakas eerst aan te doen of je gooit de silo gewoon open. Ik zie niet waarom het bij jullie niet wil?
hermanjohndeere
@trean dan moet je de kleppen haaks op elkaar zetten en verbinden met een stangetje. Komt in principe op het zelfde neer als jullie het hebben alleen je hoeft maar aan 1 hendel te trekken.
Pieter Buren

(klik om te vergroten)

Ene klep gaat open en andere dicht als hendel bediend wordt.
hobbyboer
Quote Reactie van @trean:
hoe werkt dat precies? Zitten hier bij de bovengrondse mestsilo te kloten met 2 losse kleppen en een plastic ton als putje om de slang leeg te laten lopen...

De kleppen omzetten vlak voordat de tank vol zit.
Dan zuig je dus nog even de slang leeg (en die plastic ton, maar daar zit dus bijna niks in als je dat steeds doet).
trean
@hobbyboer wij zuigen hem nu meestal aan het begin leeg, dan ben je met een volle tank sneller weg, dat is makkelijker omdat de vacuüm pomp bij de huidige tank hydraulische bediend word. Bij de vorige tank deed ik wel eens even ontluchten en dan nog even de slang leegmaken.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron K 100 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!