Kioti's kun je leveren op allerlei banden, breed, smal, gazon, landbouw of industriebanden, maar ook natuurlijk ook leverbaar met rubbertracks, meer draagvermogen en trekkracht.

Kioti op rubbertracks

+6
Rietman
Kioti's kun je leveren op allerlei banden, breed, smal, gazon, landbouw of industriebanden, maar ook natuurlijk ook leverbaar met rubbertracks, meer draagvermogen en trekkracht.

Reacties

+4
Hannesman
Wel interessant wat er aan krachten op de vooras komt als met een lading op de voorlader het stuur om draait
langeslagdiesel
@Hannesman daar ben ik ook nieuwsgierig naar,: het voorasje. Maar daar heb ik wel vaker mijn twijfels. Ook bij de grote jongens.
+2
Rietman
@langeslagdiesel Tja... begrijpelijk die zorgen ... Maar toch geeft Kioti 5 jaar garantie op de aandrijflijn, wij leveren regelmatig zelfs de kleinste en lichtste CS 2510 af met voor en achter dubbellucht met extra brede tussenringen, juist op de zeer natte veengebieden en toch we kunnen zeggen : we hebben nimmer problemen gehad met steekassen of eindaandrijvingen. (inmiddels hebben we met Kioti al tientallen jaren ervaring)
Hannesman
@Rietman met banden kan ik dat snappen, echter heb je met rups toch even iets meer grond contact wat je probeert te forceren. (Als in de lengte zorgt voor een raar kracht x arm, die je met band niet hebt)
Hannesman
@Rietman zal ook geen troep zijn, dat bedoel ik niet.
Hannesman
@langeslagdiesel met banden gaat lang goed. Als je hefvermogen beetje hanteert. Heb daar wel goede ervaringen mee
langeslagdiesel
@Hannesman als je zo’n voorasje uit elkaar schroeft, en je ziet met hoeveel mm staal het krachtenspelletje gespeeld wordt, dan krijg ik toch kippenvel hier en daar. Dan krijg je wel wat meer ontzag voor het ontwerp en de staal kwaliteit.
BuvaM
@Hannesman Stuurkracht moet begrenst blijven; aangedreven wielen sturen niet zo zwaar zodoende is er meestal goed te werken.
langeslagdiesel
@BuvaM stuurkracht en draagkracht gaan niet altijd de gewenste kant op. Kan me eigen uit het verleden de gebroken polsen van trekkerbestuurders nog wel herinneren bij gebruik van een stuurknuppel op trekkers met 4 wiel aandrijving en geen stuurbekrachtiging. Dat kon raar gaan kan ik je wel vertellen. Het in en uitrijden van een ploegvoor of een stoepbandje mee pakken waren redelijk berucht toen.
BuvaM
@langeslagdiesel Heeeel bekend, au.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de KIOTI DK en hebben de trefwoorden kioti en Rubbertracks geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!