0nlangs op een beurs deze folder gekocht. Is een folder van een Heywang meststrooier, bijna hetzelfde model als die van mij, ooit door m'n Vader nieuw gekocht. Heywang is een Franse constructeur,ze bo

Heywang Mestkiepwagen

+15
Svendt28
0nlangs op een beurs deze folder gekocht.
Is een folder van een Heywang meststrooier, bijna hetzelfde model als die van mij, ooit door m'n Vader nieuw gekocht.
Heywang is een Franse constructeur,ze bouwden niet alleen mestwagens maar ook tractors en o.a. persen.
Zal wel een vrij zeldzame folder zijn,er staat ook een stempel op van "salon 1967". Leuk dat ik deze aan m'n bescheiden folderverzamelingetje kan toevoegen.

Reacties

+7
Svendt28
Samen met een folder van de Fendt 102s, zelfde combinatie als die van ons.

(klik om te vergroten)

+5
Svendt28
Mogelijk om uit te breiden tot opraapwagen.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+2
langeslagdiesel
Van Krone en Mengele kon ik het achterlader principe. Van het Spaanse Heywang nog niet. Er zullen dus nog wel meer merken hier mee op de markt geweest zijn.
Svendt28
@langeslagdiesel Heywang komt uit Frankrijk, ja die achterladers van Krone en Mengele had ik ook al gezien.

(klik om te vergroten)

Fendt farmer 1 + Mengele opraapwagen/mestwagen.
langeslagdiesel
@Svendt28 dacht dat Heywang van oorsprong Spaans was. En na de fusie met het Franse Miro in Franse handen terecht was gekomen.
+1
mdoornekamp
Zo'n mestwagen hebben wij ooit ook nog gehad. Eerst een 5.5 ton. Later omgeruild voor een gebruikte 6.5 ton. Er was ook nog een kleinere 4.5 ton in het programma.
Svendt28
@mdoornekamp Blijkbaar dan toch ook in Nederland Heywang wagens.
+1
PieterA
@Svendt28 Wij hadden een vergelijkbare uitvoering. Ik denk ongeveer uit 1985. Alleen dan met enkele wals en met een stalen steunwiel ipv een steunwiwl van rubber.

Vorige week zaterdag in het oud-ijzer gegooid.
mdoornekamp
@PieterA
Quote:
oud ijzer

zonde
+1
PieterA
@mdoornekamp 2 keer te koop aangeboden op tf. Geen reactie, dus weg er mee. Wij spoten hem altijd goed schoon. Er zat nog geen roest van de moeite op.
+1
PieterA
@Svendt28 We hebben ook een iets grotere Heywang gehad. We noemden dat een zelflosser. Die lostte met achterop een ketting met meenemer die schuin naar achteren naar boven liep. Zo reden we de bieten die we met kopschoffel en peetang oogsten op de bietenhoop.
+1
toonvanbergen361
Prachtige documentatie!!
+1
radium45
Brinkmann & Niemeijer in Zutphen waren toen de importeur voor Nederland. Toen die stopten met de landbouw en industrie, kochten wij daar nog een nieuwe 10 tons Heywang strooier voor weinig geld.
+1
stijn-de-bock
Ik heb sindskort deze enveloppe gestempeld in 1984.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Heywang Mestkiepwagen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!