Kijk, daar heb je Eskes Security & Eventcleaning (Hengelo Gld) × met een zelfrijdende magneet. Machine ook voorzien van RTK-GPS. Deze machine ook weer speciaal gebouwd voor het ontdoen van ijzer op f

Zelfrijdende magneet

786 foto's van @radium45

+8
radium45
Kijk, daar heb je Eskes Security & Eventcleaning (Hengelo Gld) × met
een zelfrijdende magneet. Machine ook voorzien van RTK-GPS. Deze machine ook weer speciaal gebouwd voor het ontdoen van ijzer op festivalterreinen en weilanden van boeren waar een feest, tractorpulling of iets dergelijks is geweest.
+1
jehan
@radium45 zie ik dart goal nu al richting magneet trekken?

Reacties

+2
Marcsteffens6265
Mooi systeem, maar pakt deze de lipjes van een blikje / het blikje zelf ook?
+2
radium45
@Marcsteffens6265 Ja, Maar die zijn meestal al wel opgezogen door de zuigmachines die vaak eerst het terrein afvalvrij maakt.
+2
catfan55
Wat zou hier de meerwaarde zijn van de extra kosten om voor RTK te gaan versus een gewoon standaard signaal wat toch redelijk goedkoper is?
+3
radium45
@catfan55 Hier is dat prijsverschil niet zo heel groot en om overlap en of overgeslagen stroken te voorkomen...
+1
catfan55
@radium45 Duidelijk, RTK kost hier nog al een paar centen tegen over gewoon signaal, vandaar mijn vraag.
+1
MF 2725
Prachtig systeem! Voorkomt een hoop trammelant bij vee dat naderhand op die percelen komt.
+1
Rondeutz06
Prachtige uitvinding, dat werkt volgens mij wel mooi. Stond hij vorig jaar ook op Spaarnwoude?
+1
radium45
@Rondeutz06 Dit is daar weer de verbeterde versie van.
Rondeutz06
@radium45 die zag ik daar inderdaad
+2
radium45
@Rondeutz06 Wat was jouw rol daar gedurende die weekenden? Misschien hebben we mekaar wel gesproken.
+2
Rondeutz06
@radium45 ik ben daar de muskusrattenbestrijder en loop daar vaak een rondje. Volgens mij heb je Jan Kroon daar wel gesproken (met zijn deutz dx kun je hem uittekenen)
+2
radium45
@Rondeutz06 Ja Jan. Die kennen wij. Die heeft in de nachten nog water rond gesproeid tegen het stuiven met zijn dikke Deutz.
+3
Rondeutz06
@radium45 klopt, ik kom er wekelijks voor een bak koffie en even gezellig bijpraten. Hij leest de klep en ik de pionier en die ruilen we.
Mooie markante vent (al 75 en niet te stoppen)
+1
maikwolsink
Volgens mij zag ik die vandaag bij borculo langs komen.
Ik dacht al dat het er een van eskes was
+1
caseboy
Hoe werkt dat met het schoonmaken van de magneet? Ik zie geen kabel dus lijkt me geen elektromagneet.
+3
radium45
@caseboy De magneten zitten aan een kantelbare as binnen in de RVS bakken die je ziet. zo wordt dus het contact verbroken en valt alle rommel op de grond. Dit is nu nog handmatig maar je kunt daar heel gemakkelijk een lineaire actuator opzetten zodat het vanuit de cabine kan natuurlijk. Mocht je de fout gemaakt hebben dat je over een rijplaat gereden bent, dan denk ik dat je wel een probleem hebt trouwens.
+3
roscho
Met zo'n ijzervreter raakt je het ijzer waarschijnlijk wel kwijt, maar hoe kom je nou van glas, aluminium en andere scherpe voorwerpen af?
+2
radium45
@roscho Terreinen worden meestal altijd nog weer handmatig na gelopen door mensen met knijpers. Maar die kunnen dan op een dag echt veel meer hectares doen als 90% van de ongerechtigheden al weg is.
roscho
Quote Reactie van @radium45:
90% van de ongerechtigheden

Als er bier in glas wordt geschonken, denk ik dat die 90% toch het achterblijvende glas is en dat is juist het meest schadelijk.
RaHeados
@roscho hoe vaak is dat nog op terreinen? Vaak is t plastic bekers lijkt me. Wordt al zat mee gegooid moet er niet aan denken als je n glas op je kop krijgt 🙈
+1
roscho
Quote Reactie van @RaHeados:
hoe vaak is dat nog op terreinen?

Dat weet ik niet, ik ben geen festivalbezoeker. Maar soms zijn er ook bezoekers die zelf bier- of kopstootflesjes meenemen, ook al verbiedt de organisatie dat.
+1
deufi
Zijn dit elektronische magneten?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Onbekend Zelfrijder ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!