Foto van een Fendt 716 vandaag begonnen met het bouwlandbemesten. Heb er zelf een triltand met spreidplaat aan gemaakt om het gelijk onder te werken

Fendt 716

270 foto's van @bieske98

+2
bieske98
Foto van een Fendt 716 vandaag begonnen met het bouwlandbemesten. Heb er zelf een triltand met spreidplaat aan gemaakt om het gelijk onder te werken
Baltus_steyr
@bieske98 waarom werk je het direct onder en niet alleen met de ketsplaat??
bieske98
@Baltus_steyr moet toch gebeuren binnen korte tijd en zo spaar ik een werkgang uit. Plus dat je met een ketsplaat een bepaalde afstand van huizen moet wegblijven.
Baltus_steyr
@bieske98 oke, ik had er wel wat van gehoord . Mag je op het grasland nog wel met de ketsplaat bemesten dan? Dit kan ook mooi zo toch? zo deden we het hier vroeger ook altijd. vondt het wel een mooie manier van bemesten altijd. lekker simpel!
bieske98
@Baltus_steyr ja de ketsplaat mag overal nog behalve binnen (vgm 50 of 100m) van huizen dus ook op grasland. Het gedeelte grasland wat ik zelf doe gebeurt met de ketsplaat, maar de rest doet de loonwerker het met zijn slangen bemester.
Baltus_steyr
@bieske98 oke duidelijk. kom je met de rest zelf niet over of is het sleepslangen dan goedkoper? Dan heb je ook een hele mooie lap grond om het huis liggen??
bieske98
@Baltus_steyr

De rest laat ik doen voor het grootste deel omdat er veel tijd in gaat zitten en de loonwerker hem voor ongeveer 2 euro per m3 het land op krijgt. Het is geen sleepslangbemester, het is een 21m3 tandemas met een 17 meterse bemester met slangen die over de grond heen slepen. Een soort van bomech maar dan zonder voetjes. Recht aan de stal ligt maar 5 hectare. Aan de andere kant van de weg ligt een 25 hectare maar om nu een sleepslang uit te rollen over de rijksweg🙈
Baltus_steyr
@bieske98 oke, ik had het verkeerd begrepen. ik dacht dat je sleepslangen bedoelde ipv een slangen bemester 😁
Ja voor 2 euro de kuub kun je zelf haast niet goedkoper voor rijden, en dan moet je er ook nog tijd voor hebben. Mooie keuze zo!!

Reacties

+2
stijn-de-bock
Mooie omgeving ook
wart
Inderdaad heel mooi zo!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 716 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!