Foto van een Fendt 309 LSA. De weidevogel gebiedscoöperatie  vroeg mij ook of ik voor 1500 pietermannen een halve hectare *kievitland* wilde aanleggen.Daar zag ik wel wat in.  Voor die vergoeding kan

Frezen

+7
deJong
Foto van een Fendt 309 LSA. De weidevogel gebiedscoöperatie vroeg mij ook of ik voor 1500 pietermannen een halve hectare *kievitland* wilde aanleggen.

Daar zag ik wel wat in. Voor die vergoeding kan ik dit perceel van een dik hectare juni ook weer klaarleggen en opnieuw inzaaien😅

Dus de ploptrekker en mijn super de luxe peecon frees maar ff van stal gehaald om ff lekker te nixen op de zaterdag middag.

Reacties

+3
deJong
Het grasbestand was toch al niet top.

(klik om te vergroten)

+1
Fendt926Driver
@deJong waar moet kivietland aan voldoen?
Alleen gefreesd grasland??
gaituuth
@Fendt926Driver ik ben ook wel nieuwsgierig waaraan het moet voldoen
+1
deJong
@Fendt926Driver jah zo ruig gefreesd vond de gebieds coordinator top🤷‍♂️

Ook wel geploegd. Maar dan krijg je richels met deze grond. Daar kunnen kuikens slecht over komen.
+5
Fast Eddy
@deJong

Zijn de natuurmensen er eindelijk achter dat er geen weidevogel in dat pitrus landschap wil broeden.
Dus nu ligt het goed er bij .en dan in juni komt er gras op?
+1
JD 6110
Ben ook benieuwd of dit meer weide vogels aan treft.. mocht je er een aantal krijgen en het nest slaagt dan word het volgend jaar ook mooi wat drukker op je land als alle vogels weer terrug komen naar de geboorte plek
+3
Fast Eddy
@JD 6110

Toen ik nog in drainage werkte, zagen we altijd veel vogelnesten op bouwland. Daar kan een vogel beter om zich heen kijken.
+2
Pieter Buren
@Fast Eddy ze zitten inderdaad vaak hoog. In een aardappelveld maken ze het nest ook bovenop de rug.
+1
deJong
@Pieter Buren bij de overbuurman zitten de meeste kivieten. Bijna 20 paar op een paar ha maisland.

Toen wij hier als eerste begonnen met de drasplas hadden wij 38 paar grutto's erom heen te broeden.

Dat heeft zich nu weer wat meer verspreid naar het staatsbos land
+1
Pieter Buren
@deJong mais is ook bouwland. Bij ons in het gras heb je ze bijna niet. Vorig jaar een nest in nieuw ingezaaid stuk gras. Ook half bouwland dus. Dat nest is ook nog leeggeroofd. Jullie moeten maar goed je best doen. Hier bij de staatsbos ruilverkavelingsbosjes blijft er geen nest over.
+1
SJB533
Quote Reactie van @Pieter Buren:
Vorig jaar een nest in nieuw ingezaaid stuk gras. Ook half bouwland dus. Dat nest is ook nog leeggeroofd.

Ooit al eens met de loonwerker meegeweest met zaaien. Pa had ergens de ploeg uit de grond getrokken en verderop weer in de grond laten lopen. Met zaaien zei de loonwerker 'die is leeg', vanaf een afstand. We reden erboven, maar hij had wel gelijk... Ik hou het op kraaien.
+1
deJong
@SJB533 dan heb je nog hermelijnen mutten/bunzingen en vossen🤷‍♂️
SJB533
@deJong
Marterachtigen waren er toen eigenlijk niet. Althans weinig sporen van. Vossen wel, maar aangezien er hoge bomen stonden, en kraaien daar graag zaten, is dat wel de meest logische gedachte.
+1
SJB533
@Fast Eddy
Hangt af van welk soort weidevogel. Kieviten kunnen beter op kunstgras of in de zandbak, steltlopers, zoals grutto's houden ook wel van iets langer gras. Wat in alle gevallen wel goed is, is agrarisch land, liefst zonder bomen. Schrale percelen, waar alleen gemaaid wordt willen ze niet zitten. Zit geen voedsel. Bemesten met ruige mest helpt wel met de voedselvoorziening.

En het belangrijkste: mensen moeten wegblijven! (Ze zeggen niet voor niets zo sluw als een vos. Reintje volgt gewoon jouw spoor)
JD 6110
Als je verder gras genoeg hebt kan het. Maar mag je het zomaar frezen.. grasland scheuren moet toch gemeld worden etc....
DANOONTJE POWERR
@JD 6110 alleen als je er een andere teelt op gaat doen dacht ik.
deJong
@JD 6110 het is ook niet gescheurd😁
+3
a3vandiejen
Mooi hoor, wat geld verdienen en een prachtige foto.😃👌

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 309 LSA ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!