Foto van een Joskin Modulo 2 8400 MEB. Ook maar even mee doen met seizoensgebonden hype. Liep er mooi over, echter door de motregen gingen de dammen en de kopakkers helaas wat smeren. Na 11 ha en 330

Mestseizoen '23

+4
Terwisscha
Foto van een Joskin Modulo 2 8400 MEB. Ook maar even mee doen met seizoensgebonden hype. Liep er mooi over, echter door de motregen gingen de dammen en de kopakkers helaas wat smeren. Na 11 ha en 330 kuub verder ben ik voor vandaag uit gehobbeld.💩💩 blij de hobby weer te kunnen doen!

Reacties

CaseCS130
Heb je wel je best gedaan. Dit is waar je werkt toch?
Terwisscha
@CaseCS130 van 8.15 uur tot 18.30. zit 2 x koffie en eten bij in. Klopt dit is op het werk. Maar thuis de huiskavel ook al onder de mest d.m.v. de sleepslang.
CaseCS130
@Terwisscha Netjes, mag de baas blij mee zijn. Ik kwam vandaag niet verder dan de helft. Maar moest tussen melken door en had nog wat kleine panne.
Terwisscha
@CaseCS130 panne vreet altijd tijd ja. Werkgever was al verbaasd dat ik de percelen klaar had😅 naar mijn inzien ook nog rustig aan gedaan. Tijd even geklokt en heb de tank in 50 sec ( tiid tussen klep vd zuigarm open en dicht) vol. Daar wordt denk ik de meeste winst behaald. Ff rustig een plasje plegen zit er dus niet in🤣
+1
RaHeados
@Terwisscha 50 seconden vullen is wel echt heel rap. Sta hier zo 2-3 min 🙈. Bij huis vandaag ongeveer 12-20 min per tank, net hoe t uit komt kop akker er bij of paar baantjes maakt ook uit.
Buiten stuk van 4km ongeveer zat ik op 25-30 min per tank.
+1
Terwisscha
@RaHeados Deze tank heeft een turbovuller onderaan de zuigarm. Daardoor vult die zo snel. Heb met het vullen ook druk in de tank i.p.v. vacuüm. Op z'n verst 2,0 km over de weg. Maar van de 11 ha lag 4 naast de stal.
RaHeados
@Terwisscha oh, zit dus heel anders als bij onze joskin modulo 2. Heb je daar ook een foto van?
Hoe zit de omschakeling van de pomp bij die tank geregeld dan? Bij de onze zit die aan de zuig arm mee bediend.
+2
NH-Ford
@RaHeados als dat zo is zou ik de omschakeling van de pomp bijop het in/uitklappen van de bemester koppelen. Kun je al mooi vacuüm hebben als je bij put bent.
+1
casejxu
@NH-Ford idd dat werkt al super!!
RaHeados
@NH-Ford we weten niet beter zullen we maar zeggen
+1
NH-Ford
@RaHeados Geen probleem, zijn hier om van elkaar te leren.
Even wisselen naar in/uitklappen kost je de kop niet, geeft wel boel werkplezier/tijd
RaHeados
@NH-Ford vindt het wel apart dat terwisscha dan met druk op de tank kan vullen eigenlijk, onder vacuüm trek je hem zo vol zou je zeggen
+1
Terwisscha

(klik om te vergroten)

Hoop dat je hier iets mee kan. Duidelijkere foto heb ik niet van de turbovuller. 🙈Maak de foto's schijnbaar altijd vanaf de ander kant🤷‍♂️
RaHeados
@Terwisscha ja juist ik zie t, bij ons zit die waar jij de arm kan draaien boven in zegmaar. Die modulo 2 is wel anders opgebouwd dan die wij hebben zie ik, uitlaat van de pomp ook op een hele andere plek
Terwisscha
@RaHeados omschakeling pomp is trouwens appart geschakeld op de elektronische bediening
+2
oanejorrit12
@Terwisscha druk in de tank? Als ik dat hier heb en gooi de zuigarm klep open kan ik rondom de put schoonmaken😅
Sta zelf 2.20 stil bij de put, dus ook incl arm er in en uit
Terwisscha
@oanejorrit12 In het begin niet, maar de vacuum pomp heeft niet genoeg capaciteit om de turbovuller bij te houden, waardoor er later druk in de tank onstaat.
oanejorrit12
@Terwisscha jaazo, is wel monster zo snel vullen
NH-Ford
@Terwisscha Hoeveel ltr vacuümpomp heb je erop?
Terwisscha
@NH-Ford 10.000 liter pomp
NH-Ford
@Terwisscha Is dan je 'ontluchting' van je tank wel 100% open? Oftewel, de verbinding tussen tank zelf en de slang naar pomp, waar ook de vlotterbal zit.
Wil nog wel is dat daar nogal veel troep ophoopt dat het dichtslibt en daardoor maar de helft van je licht er langs kan...
Je zult een goede turbovuller hebben, maar met een 10.000 ltr pomp en dan druk opbouwen met turbovuller vind ik bijzonder.
Terwisscha
@NH-Ford Volgensmij wel. Daar heb ik afgelopen na zomer nog naar gekeken en daar zat niet noemenswaardig veel rommel. Hooguit een beetje aangekoekte mest.
+1
zettelmeyer
@oanejorrit12 jij was vrijdag ook aardig aan het stinken... ware ff bij je buren geweest
oanejorrit12
@zettelmeyer Klopt ja haha😛 ben zelf vrijdag avond even heen geweest
CaseCS130
@Terwisscha Ja poeh dat vullen gaat wel heel rap. Nog nooit bij joskin gezien de turbovuller daar. Ik sta een minuut of drie normaal maar de eerste 2 vrachten wel het dubbele vandaag. Zat weer troep tussen de losklep en dan sluit die niet goed meer en verlies je vacuüm. Dus daar een uur mee geprutst.
+1
Terwisscha
@CaseCS130 nog steeds geen oplossing voor dat probleem gevonden? Dat gebliksem ben je gauw klaar mee.
+2
CaseCS130
@Terwisscha Klopt, dus de afsluiter besteld die @T60401 tipte, hopelijk zijn we er dan af.
EA_MF
@CaseCS130 hoe sta je daar een uur bij te martelen dan? Ik rij binnen 15 minuten weer meestal. 😅
@Terwisscha 50 sec is wel monsterachtig snel 👌 zoals die tank het heeft is eigenlijk wel de beste plek voor turbovuller
+3
CaseCS130
@EA_MF eerst even water er door, dan de boel los, dat is idd niet heel veel werk. Maar die rommel zit werkelijk muur en muurvast dus een hele poos schrapen. Omdat ik de boel toch los had de snijmolen ook even open en zag dat 1 slang vol bleef staan. Bleek onderaan een stukje hout overdwars te staan. Alles weer dicht en vast, dag uurtje 👋
O ja, bijna vergeten. Nadat ik het water uit had gereden en de trekker in de loods had gereden bleek de bal ervoor geschoten te zijn. Dus meter stond netjes op nul, tank zat echter nog vol druk en zat nog een beetje water in. Dus toen ik de schuif opendeed kon ik water naar buiten vegen 🤦‍♂️
+1
Pieter Buren
@CaseCS130 wij zetten de vacuumpomp altijd in het midden tussen zuigen en drukken in. Is in één keer de druk weg.
Kun je niet met de hogedrukspuit in de rand van de afsluiter komen en de troep er tussenuit spuiten? Dan hoef je ook niet voor te spoelen met water. Doe je trouwens eerst de afsluiter dicht en dan de aftakas uit of andersom?
CaseCS130
@Pieter Buren Ja in de midden zetten doen wij ook, weet niet precies waarom, maar soms gaat de bal ervoor zitten. Hadden we met de oude tank nooit.
hogedrukspuit betwijfel ik of die het schoon krijgt, het zit echt muur en muurvast.
Ik doe meestal eerst de bemester omhoog en dan gaat de schuif ook automatisch dicht. Daarna de pomp uit.
oanejorrit12
@Pieter Buren Als ik hier de pomp te snel in de midden doe dan schiet de bal ervoor, moet een beetje rustig naar de midden toe
+1
Pieter Buren
@oanejorrit12 kun je dan ook niet in een keer omwisselen van drukken naar zuigen zonder dat de bal ervoor schiet? Dat lijkt me nogal vervelend.
@CaseCS130 ik heb het idee dat wanneer je eerst de pomp uit doet en dan de klep dicht er vaker troep tussen de klep komt, maar dat is bij jou niet aan de orde.
+1
oanejorrit12
@Pieter Buren dat kan wel maar dan slaat de pomp op hol😛 met aftakas uit, dan gaat ie zelf draaien
T60401
@oanejorrit12 Heeft deutz geen aftakasrem? Schakel hier eerst de pto van 540 naar 1000. Dan aan het touwtje trekken dat de pomp op zuigen staat. Als ik het andersom doe en ik schakel de aftakas niet snel genoeg over slaat hij ook op hol.
oanejorrit12
@T60401 Nee zit geen aftakasrem op. Doe altijd tank leeg en pomp richting de midden dan is de lucht er ook zo uit.
Pieter Buren
@oanejorrit12 bij ons soms een tikje door de slipkoppeling maar dat is het dan.
+1
Terwisscha
@EA_MF Klopt maar het morst wel verschrikkelijk. De schoep zit in een huis zegmaar en daar blijft altijd wat mest in staan. Nu zit daar wel een gat in zodat de mest weg loopt, maar het blijft nogal lang na lekken.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Joskin Modulo 2 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!