Foto van een Fendt 312 LSAGisteren hebben we de voor ons nieuwe chd spuit in gebruik genomen. Dit word ons 2de seizoen dat wij zelf spuiten. Vorig jaar hebben we met een oude agrifac getrokken spuit g

Nieuwe spuit in gebruik genomen

+4
Foto van een Fendt 312 LSA
Gisteren hebben we de voor ons nieuwe chd spuit in gebruik genomen. Dit word ons 2de seizoen dat wij zelf spuiten. Vorig jaar hebben we met een oude agrifac getrokken spuit gespoten. Die spuit hadden we ter vervanging omdat deze nog niet beschikbaar was. Dit is een chd met een 3m3 tank en de spuit is 27 meter breed. Ook hebben we ervoor gekozen om er een simpele gps met sectieafsluiting bij de spuit kopen, het is nog wel even wennen hoe het werkt, Er moet nog wat handigheid in komen. Wat voor ons ook een vereiste was waren de doppen op 25cm afstand van elkaar. De eerste indruk van deze spuit is zeer positief en we hopen er nog veel jaar gebruik te kunnen maken.

Reacties

+3
2850Johndeere6R
Succes met de spuit. En alle nieuwigheden in het leven moeten wennen dus dit komt vast goed 😉
+1
@2850Johndeere6R
Dankjewel, dat is zeker waar en er zit een duidelijke handleiding bij dus dat gaat helemaal goed komen.
+1
valmet6400power
Wij hebben in 2018 ook een (nieuwe) CHD spuit gekocht met 33 meter boom. Ook met Dgps erop en per dop aan en uit te zetten op gps. Meeste van onze percelen zijn recht maar het werkt fantastisch. Verder is de CHD niet de meest gestroomlijnde maar wel gewoon robuust gemaakt en wij zijn er erg blij mee.
+1
@valmet6400power
Dat is zeker waar, de spuit ziet er erg robuust uit.
arjanvw
@valmet6400power de nieuwe CHD's zitten wel mooie kappen omheen, of is dat alleen bij de grotere modellen?
+1
valmet6400power
@arjanvw
Ik durf het niet te zeggen, ons budget voor een spuit is komende jaaaaren op. Ik bedoel meer dat onze niet zo gestroomlijnd is als een Amazone bijvoorbeeld. Maar daarentegen is de CHD goed toegankelijk en met aërodynamica op een spuit win je ook weinig ten slotte. 😄
+2
arjanvw
@valmet6400power helemaal mee eens hoor. Wij hebben een oudere Dubex en zit ook weinig stroomlijn aan. De nieuwere kan je met ronde kappen kopen om het wat mooier te laten ogen. Maar daaronder is het nog steeds dezelfde spuit. Vind zelf het model van Amazone beetje bijzonder met een smalle hoge tank.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 312 LSA ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!