Dichter bij huis kan dit kleintje niet zijn...Een Italiaanse S350 keerde na ruim 50 jaar even terug naar waar het ooit het levenslicht zag...Net voor onze terugreis wou mijn medereiziger nog een pot c

Schlüter S350

+10
Schluterfan
Dichter bij huis kan dit kleintje niet zijn...

Een Italiaanse S350 keerde na ruim 50 jaar even terug naar waar het ooit het levenslicht zag...

Net voor onze terugreis wou mijn medereiziger nog een pot choco van een bepaald Duits merk mee naar huis... blijkbaar kunnen duitser die ook maken, herrinnerde hij zich nog van een reis ofzo. Maakt voor mij niet uit, hij zijn pot choco, ik nam Weihenstephan bier mee naar huis, niet voor op te zuipen, maar voor in de vitrinekast, als aandenken. Weihenstephan heeft onderandere het voormalige Gut Schlüterhof in handen, en dat de naam in de Schlüter historie voorbijkomt is dan ook niet onoverkomelijk.

Geen beter plaats dachten wij, om die te halen in de voormalige Schlüter fabriek, dat nu een winkelcentrum is. De avond ervoor had ik er trouwens nog een biertje genuttigt samen met TF'er @Schlüterman. Het voormalige Portiershuis is nu een cafeetje, met de toepasselijke naam "Bar am Schlüter"... . Het winkelcentrum kreeg de naam "Schlüter Hallen". Er zijn verwijzigen genoeg te zien dat hier ooit trekkers gebouwd werden, tot in de Burger King toe...!

Wij waren niet de enigen die voor onze terugreis nog even naar, voor de Schlüterliefhebbers toch wel "heilige" plek, gingen. Ook de Italianen kwamen nog even groeten. Net zoals wij hadden ook zij nog een lange reis voor de boeg!

Foto alweer uit 2013...!

Reacties

schluterman
Nou hopelijk dit jaar weer Simon hotel is geboekt
Schluterfan
@schluterman Hier ook. Maar best ook, het zijn net weer bierfeesten. Benieuwd of het hotel weer vol met zatte britten zitten,die het de barmeisjes lastig maken 😂
Jotke
Prachtig verhaal!
peeke
Mooi !!!!!!!
Towaberg
Prachtig verhaal 👌
+2
roscho
Deze gebeurtenis heeft waarschijnlijk heel veel indruk op je gemaakt. Het was al in 2013. Ik kan me met de beste wil niet meer herinneren wie ik in 2013 allemaal ontmoet heb. Nou ja.... ik word ook wat ouder....
+1
schluterman
@roscho kun je dit jaar herhalen september is het weer in freissing
+2
Schluterfan
@roscho

Ik was in 2009 ook al in Freising geweest. Dat treffen toen vind ik tot nu toe nog steeds het mooiste dat er geweest is, toen swingden de prijzen nog de pan niet uit, en waren de trekkers nog niet zo gepimpt met LED en andere troep als nu. Toen reden er nog veel originelen rond, of net van een nieuwe laklaag zonder veel meer voorzien. Maar ook gewoon het respect dat je toen al kreeg als buitenlander...

Wij werden toen op een gegeven moment aangesproken door een fotograaf. Hij was foto's aan het maken voor de accomodatie waar het toen door ging. Hij wou persé een foto van mij en mijn vrienden die toen meewaren. Wij allemaal op 1 trekker plaats genomen en heeft toen enkele foto's genomen. Paar maand later vond ik een van de foto's terug, met een tekstje erbij, waarin hij schreef hoe internationaal Schlüter toen al was, en wij het bewijs ervan waren met een reis toen (en nog steeds) van ruim 850km.

Ook gewoon de condities waarin we daarheen reden waren eigenlijk al nostalgisch, met een ouwe Mercedes D met 4 versnellingsbak... Met 5 personen zaten we daar toen in, de moeder van een vriend van mij reed, zijn zus en buurjongen ook mee haha. Met een eenvoudige gps en kaarten daarheen. De buurjongen had een draagbare dvdspeler mee, want we reden voornamelijk snachts, zodat we een filmpje konden kijken. Tegen 5u15 de volgende ochtend waren we daar, na bijna 12u rijden. Geen 3u geslapen en toen naar het treffen. De zondagavond alweer terug om laat in vrij vroeg in de maandagochtend weer thuis te komen. Fantastische herinnering heb ik eraan. Ik had gelukkig vrij de dag dat ik thuis kwam, maar de rest moest wel naar school, dat zal ook met kleine oogjes geweest zijn.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter S350 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!