Foto van een Mecalac 10msx.Op deze plek gestrand. Tijdens het aandrukken van de boom begaf de kraanpomp het. Zelfde dag gedemonteerd en uit elkaar gehaald. zondag weer in elkaargezet en gemomteerd. Va

Mecalac Onbekend

+4
jim353
Foto van een Mecalac 10msx.
Op deze plek gestrand. Tijdens het aandrukken van de boom begaf de kraanpomp het. Zelfde dag gedemonteerd en uit elkaar gehaald. zondag weer in elkaargezet en gemomteerd. Vandaag weer hengelen.

Reacties

+1
husky
Tsumara blad? bevalt dat een beetje?
+1
jim353
@husky Ja. Vind ze fijn! Zijn ook nog wel redelijk buigzaam. Bevalt goed. Heb ook een Husqvarna Light blad. Dat zijn volgensmij de zelfde.
husky
@jim353 ik heb hier een paar sugi-hara bladen, die zijn ook oerdegelijk, hard en buigzaam. overigens zijn de bladen van stihl ook goed, oregon vindt ik nogal zacht en slijten snel scheef af en neuswiel heb ik vaak kapot gehad.
+1
jim353
@husky Ik had ook een 45cm .325 blad van oregon aan een 550. Daar had ik vaak last van dat de ketting er af ketst, bij het zagen van dunnere takjes of opslaghout. Heb er nu een ander blad op. Dat gaat beter.
husky
@jim353 ja dunne takken of struiken zagen met bladen die langer dan 38cm zijn levert vaak problemen op,dat is ook mijn ervaring, momenteel ligt er op mijn 550 ook een .325 oregon versacut van 45 cm, eigenlijk best een goed blad trouwens, zit volgens mij aluminium in. op mijn 545 ligt een 38 cm sugi-hara en daar doe ik het meeste snoeiwerk mee, maar ook daar vliegt de ketting er wel eens af... overigens is het sugi blad niet helemaal passend, die raad ik af op de 550/545 want vreemd genoeg is het gat waar de spanner in zit te groot, daardoor dicht het blad het oliekanaal niet af... maar dit is middels een extra plaatje opgelost zodat de olie wel komt waar het wezen moet maar ideaal is anders, ik denk dat het komt omdat het universele bladen zijn.
+1
Fast Eddy
Was de pomp versleten of had het een andere oorzaak?
+1
jim353
@Fast Eddy As gebroken.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Mecalac ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!