6 maart 2023 Foto van een Deutz-Fahr 120 mk3 met Rau veldspuit en Deutz-Fahr 85 met S&S drainreiniger.Drains die uitkomen in een sloot met weinig water spuiten we op deze manier door. Op de wagen staa

Deutz-Fahr Meerdere

+7
PieterA
6 maart 2023 Foto van een Deutz-Fahr 120 mk3 met Rau veldspuit en Deutz-Fahr 85 met S&S drainreiniger.

Drains die uitkomen in een sloot met weinig water spuiten we op deze manier door. Op de wagen staat een oude lekbak van 3.000 liter en 3 ibc-tjes. Die vullen we met de veldspuit en trekken we leeg met de drainreiniger. Dit gaat goed. Ik kan steeds aan het doorspuiten blijven; de man op de spuit heeft het rustig. Het is wel een vakman; want hij heeft 450 m achteruit over een smal weggetje moeten rijden om hier te komen.

Omdat het zo'n heisa is duurt het wel eens een jaartje te lang voordat we rond zijn met doorspuiten.
+1
walker1
[quote="@PieterA" p="6047083"]Omdat het zo'n heisa is duurt het wel eens een jaartje te lang voordat we rond zijn met doorspuiten.

Toch mooi klusje voor deze periode? De voorjaarsdrukte moet nog komen. Waarom gebruik je geen slootwater voor het doorspoelen? Dan hoeft die veldspuit en wagen met IBC's niet mee.
+5
Rondeutz06
@walker1 dat staat duidelijk in zijn verhaal
+2
walker1
@Rondeutz06 Ik zie het al, over heen gelezen, het is nog vroeg he 😄
Rondeutz06
+1
DANOONTJE POWERR
Quote Reactie van @PieterA:
vakman; want hij heeft 450 m achteruit over een smal weggetje moeten rijden

Dat moet met een gestuurde dissel toch niet zo heel moeilijk zijn lijkt me?
+2
PieterA
@DANOONTJE POWERR het weggetje is 2,8 m breed en de trekker en spuit zijn 2,75. De trekker kon natuurlijk op GPS achteruit. Om de spuit netjes te sturen moet je toch wel alert zijn. Ik denk met een km of 6-8 achteruit.
+1
DANOONTJE POWERR
@PieterA oké oké, dan is het een vakman. 😉
Ik had mij van de zomer klem gereden op een dijkje wat fietspad werd op weg naar trekkertrek met de Fiat op de dieplader.
Toen moest ik 600 meter achteruit en op een soort schapenvoerplek keren, ik dacht dat wordt helemaal niks maar gelukkig toch gelukt. 🥵
PieterA
@DANOONTJE POWERR Ja, dan zweet je ook wel even.

Reacties

+1
Fast Eddy
Wat een logistiek.
Op sportvelden reden we altijd met een watertank erbij. Daar zogen we dan rechtstreeks uit dmv van een Stortz koppeling (brandweerslang koppeling). Eerder lieten we een speciekuip constant vollopen met water en daar de zuigkorf in. Het enigste nadeel was als de tank leeg was moest je wachten totdat hij er weer was.
+1
PieterA
@Fast Eddy Ik heb ik derdaad ook een slang om rechtstreeks uit de spuit te vullen. Dat is dan bij ons het eenmanssysteem met 2 trekkers.
deufi
Je kan in ieder geval door met drainspuiten. Prima oplossing, maar wel aardig wat werk zo. Een oude mesttank zou ik dit geval ook handig zijn .
PieterA
@deufi Er rijden er hier ook met een mesttank. Gisteren zag ik een mesttank met drainreiniger op de verlengde dissel. Dan ben je helemaal in 1x klaar
+1
Herbert
@PieterA er zijn tegenwoordig ook zat oude tankjes te koop met hefinrichting. Hang je hem daarin achter de tank
+1
PieterA
@Herbert Ja, alles kan natuurlijk. Maar ik blijf het lekker een beetje zo doen. Sneller als dit zal het niet gaan.
+2
Fast Eddy
@PieterA

Een drainreiniger op de giertank klinkt leuk. Totdat het water op is en je bent net aan het terug trekken. Dan kan je eigenlijk geen kant op.
+2
PieterA
@Fast Eddy Dat klopt ook; daar had ik nog niet aan gedacht
+1
mieras
Zit er geen dam waar je de duiker kan afstopen een paar weken voor je gaat drainreinigen. Dan heb je water of denk ik nu te makkelijk?
+1
Loeideutz
@mieras moet het grondwater ook hoog genoeg staan.
deufi
@mieras of vol blijven pompen tijdens het beregenen. In praktijk valt het overigens enorm tegen om water door een droge sloot te laten stromen.
+2
PieterA
@mieras Dan heb je aan de hoge kant te weinig water en aan de lage kant liggen je buizen onder water
mieras
@PieterA ja ik dacht al het zal wel een reden hebben dat ze dat niet doen. Maar kon het niet bedenken.
+1
PieterA
Vanochtend ander weer bij hetzelfde werk. Met dit weer heb je minder zicht op je werk. Oppassen dus! Ik dacht even ondertussen koffie te drinken in de bus; was ik er natuurlijk te laat bij. Het laatste eindje van de slang kapot. Snel gerepareerd en 3 kwartier later konden we weer verder.

(klik om te vergroten)

+1
Fast Eddy
@PieterA

Bij Combi Drain hadden we een kleine bankschroef achter op de drainreiniger. Heel handig als je zo`n verbindings koppeling er op moest draaien. Als de slang te slecht werd, werd hij vervangen.
+1
PieterA
@Fast Eddy Ik was vanochtend wel blij dat ik even in de werkplaats terecht kon. Een monteur heeft het gerepareerd en ik heb lekker even koffie gedronken in de warme kantine.
+1
Fast Eddy
@PieterA

Even op temperatuur komen is wel lekker met dat koude weer.
+1
PieterA
@Fast Eddy 3 kwartier verlet inclusief. Heen en terug en koffie; dus dat valt mee.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Deutz-Fahr ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!