Een goede vriend van mij in actie met zijn toenmalige tractor, een Valtra T191, in de maisoogst. In combinatie met de Peecon haakarm deed hij voor zijn ouderlijk bedrijf veel transporten van agrarisch

Valtra T191

+11
Een goede vriend van mij in actie met zijn toenmalige tractor, een Valtra T191, in de maisoogst.
In combinatie met de Peecon haakarm deed hij voor zijn ouderlijk bedrijf veel transporten van agrarische aard. Veel baanwerk, vandaar de supersingle oplegger banden onder de haakarmcarrier.
Zodra de maisoogst van start ging werd hij ook regelmatig ingehuurd door loonbedrijven voor extra transportcapaciteit. In dit geval bii loonwerken Uytdewilligen uit Essen.
Ik vroeg ooit eens aan die hakselaarchauffeur, rijd hij dan niet te veel vast? Zijn antwoord was duidelijk; “ ja, maar hij neemt wel een bak van 50kuub mee, dan zit ik er niet zo mee om ‘m een paar keer per dag op het droge te helpen.”

Deze foto is al weer uit 2007 en ondertussen bestaat loonbedrijf Uytdewilligen helaas ook al niet meer.
Na de T191 is er nog een T234 en nieuwe Peecon carrier gekomen, ondertussen rijd hij met een Deutz Fahr en Dezeure haakarm.

Reacties

+10
Nog een foto. Ik zal binnenkort nog wel wat meer foto’s plaatsen van Uytdewilligen.

(klik om te vergroten)

+4
a3vandiejen
Mooi verhaal Maarten.
+1
MANAckerdiesel
Die rijdt tegenwoordig met een Deutz en Dezeure haakarm rond 😉
+2
@MANAckerdiesel zoals ik dus al zei, inderdaad!

Hierbij een foto.

(klik om te vergroten)

MANAckerdiesel
@maarten-suykerbuyk Ah, dat had ik niet gelezen!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valtra T191 en hebben de trefwoorden haakarm en Mais geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!