M'n vriendin even de drone uitgelegd: mijn New Holland CR9.90 aan het werk gezet in de Tarwe. Deze tarwe is van het Ras Kerrin van KWS. 20 april '22 heb ik 70kg per hectare gezaaid. 20 februari kwam e

New Holland CR

+3
NZDairy
M'n vriendin even de drone uitgelegd: mijn New Holland CR9.90 aan het werk gezet in de Tarwe. Deze tarwe is van het Ras Kerrin van KWS.

20 april '22 heb ik 70kg per hectare gezaaid. 20 februari kwam er 15.5/16 ton per hectare af, niet slecht! Maar met de volle focus op de bemesting had ik net wat meer kg's verwacht. volgend jaar maar eens kijken of ik dat beetje meer kan pakken. Leuke uitdaging.

Reacties

+1
NZDairy
Overzicht van de bemesting die dit perceel heeft gehad, en een foto van de boordcomputer, over de weegbrug kwamen op een gemiddelde van 15.800

(klik om te vergroten)

Overzicht van de bemesting die dit perceel heeft gehad.

(klik om te vergroten)

Foto tijdens het dorsen, boordcomputer.
joozt
Mooie opbrengst! En dat met 70kg/ha zaaien. Wel een enorme bemesting zie ik! Hier blijven we met 10/11 ton wel steken maar daar komt ook heel wat minder mest op.
+1
JD3010
@joozt Ja, als ik 300 kg N strooi, gaat die gegarandeerd plat. Maar met die 300 kg N kan je inderdaad 15 ton oogsten.
NZDairy
@JD3010 Mag je uberhaupt nog zulke hoeveelheden strooien, of hoe zit dat nu in Nederland?
deufi
@NZDairy dat is per gewas en grondsoort verschillend. Op de klei voor wintertarwe is het max 245 kg per hectare.
JD3010
@NZDairy Officieel niet, maar dan zouden andere gewassen minder moeten krijgen.
Noorderling
@JD3010
Zou dat ook niet komen door maar 3 giften met voornamelijk nitraat?
Hierboven staan 6 giften met ureum en ammonium, groeit het gewas ook al veel minder snel van, optijd groeiregulatie zou er toch wel wat mogelijk zijn?
Gras zie je ook duidelijke verschillen tussen meststoffen hoe het gewas groeit. Kas is slap watergras.
JD3010
@Noorderling Probeer het uit, zou ik zeggen. Ik strooi best vaak ureum en urean, maar dan is 200 kg N wel de max. Misschien meer groeiregulator spuiten zou kunnen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland CR ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!