Foto van een Deutz D6806. De jaren 80 combinatie mag het belangrijkste taakje doen. Afgelopen zondag knapte een staalkabel van de kuilsnijder. Gelukkig het voeren net zo'n beetje klaar dus dat was een

Deutz D6806

+10
Herbert
Foto van een Deutz D6806. De jaren 80 combinatie mag het belangrijkste taakje doen. Afgelopen zondag knapte een staalkabel van de kuilsnijder. Gelukkig het voeren net zo'n beetje klaar dus dat was een gelukje. Het snijframe was ook ver heen dus maandag maar een nieuwe kuilsnijder met bovenlosser gekocht. Tot ze die leveren een kuilsnijder zonder bovenlosser te leen gekregen. Nu dus maar weer met de opraapwagen voeren. De maxxum staat voor de tank dus de Deutz mag het oplossen.

Reacties

+1
Poah 💪, hoe hoog is zon wagen op deze manier? En weer een van lengerich gekocht?
+2
Herbert
@Jelle Boerkamp6110 hoe hoog hij precies is weet ik niet. Kan het wel een keer meten. Ik kan de bak van de voorlader boven die 2 dwarsbuizen nog wel leeg krijgen, maar dat is ook op het randje. Valt het voer wat uit elkaar. Breekt de val een beetje.

Ja op een paar kleine vernieuwingen na precies dezelfde. Bvl van lengerich topstar 195, maar door de bovenlosser is het dus een 170 cm snijhoogte ofzo.
+1
@Herbert ah kijk aan, wij hebben laatst een oude bvl 195 gekocht om het jongvee te voeren. 3 week mee gevoerd en nu knappen constant de bouten uit het snijframe 😅
+1
varken
@Jelle Boerkamp6110
Heb nog wel een gebruikt snijframe in de aanbieding
+1
@varken liever een gehele goedwerkende kuilsnijder
+1
Herbert
@Jelle Boerkamp6110 topstar of megastar? Al vanalles mee gemaakt maar dat nog niet🤣
+1
@Herbert topstar, het is al een oudje.
+1
Herbert
@Jelle Boerkamp6110 tjah wat is oud. Wat ik had was van 2007. Dus ruim 15 jaar met kuilsnijder en bovenlosser gedaan. Tussendoor wel een keer een nieuw snijframe.
+1
@Herbert zou niet weten hoe oud deze is,

(klik om te vergroten)

Zo een hebben wij
Herbert
@Jelle Boerkamp6110 ik heb het nog ff gemeten, de schotten net geen 3 meter, met buizen zo'n 3.20
@Herbert best bak nog !
Herbert
@Jelle Boerkamp6110 20m3 ofzo? Voor stalvoeren kan het mooi zo naast de weidegang met 1 vracht per dag. Een beetje mais en kuil erbij en 80 dames redden zich snachts wel.
@Herbert ja precies! Hier doen het stalvoeren met de grote opraapwagen, past niet in de stal dus alles heen en weer crossen. Paar jaar geleden wel zon klein wagentje gehad maar weer verkocht
+3
a3vandiejen
Nood breekt wet, maar prachtige combinatie.
+2
Deutz-5006
Schitterend span! Spatboordlampen van een 6006 of ooit overgespoten? Lijken wel brede spatboorden
+4
Herbert
@Deutz-5006 het is 1 van de latere 6806jes. Als ik het goed zeg zat er eerst een andere dichtere cabine op, maar wou pa alleen een zonnedakje. Toen hebben ze dit erop gezet. Geen idee of er daarom andere lampen op zitten. Hij is wel wat bijgespoten en geplamuurd. Dat was al zo toen wij hem kregen. Ik geloof dat hij haast tegelijk met mij op het bedrijf is gekomen😄. Dus al weer zo'n 30 jaar verder.
+2
Deutz-5006
@Herbert mooi, vanalles aan gerommeld maar iig in dienst en staat er keurig bij😎
+1
Herbert
@Deutz-5006 ja alles werkt ook nog goed. 3 dw ventielen en voorlader er ook nog wel bij. Voor dit werk mis ik alleen een paar fatsoenlijke spiegels. Verder gaat het primaa
+2
Herbert
@Deutz-5006
Quote:
alles werkt ook nog goed

Ik had mn mond moeten houden🤣
Tijdens het lossen een flinke pats en het electrische systeem van de Deutz zei doe het maar lekker zelf. Alsnog de maxxum ervoor😅

(klik om te vergroten)

+1
RaHeados
@Herbert haha t kan niet altijd mee zitten 🙈🙈
+1
Deutz-5006
@Herbert daar zijn ze niet op voorbereid eee kan niet altijd 6 gooien 😀 meestal als k hier met t spul aan de gang ga is t ok altijd wel wat 😂
+1
casejxu
Nu weet je ook zeker dat een voerdoseerwagen niet jou systeem is??
+2
Herbert
@casejxu het heeft voor en nadelen. Grootste nadeel is 2 trekkers nodig en het kost meer tijd. Voordeel is wel dat je nu gewoon alles door elkaar kunt husselen. Met mn bovenlosser valt dat met hoekblokken nog wel eens tegen. Straks met stalvoeren gooi ik het er wel bij in dus kan best zijn dat de nieuwe bovenlosser eind dit jaar pas weer echt aan de bak komt.
+2
casejxu
@Herbert als dat meer gehusselt voordelen/winst oplevert word t dus overwegen?
+3
Herbert
@casejxu oh qua resultaat maakt het niet veel verschil. Ik moet met de bovenlosser veel meer vooruit kijken en plannen wanneer een extra hoekblokje past of dat de stieren wat moeten hebben zodat die daar heen kan. Met de opraapwagen kun je gewoon dom snijden en laden zoveel je nodig bent. De rest pak je morgen wel weer.
+2
Herbert
@casejxu of ik het trouwens overweeg, vraag dat over 5 jaar nog eens. Die vorige bovenlosser heeft vooral de eerste jaren wat 'grote' mankementen gehad door fabrieksfouten. Hoop nu mooi een aantal jaren probleemloos te kunnen werken. Dan blijf ik wel voorkeur houden voor de bovenlosser. De laatste jaren had de bovenlosser ook wel eens wat kleinigheidjes, maar dat had ik zelf zo wel weer voor een paar euro opgelost en kon ik mij daar ook niet aan storen wegens de leeftijd.
+1
casejxu
@Herbert en waarom een systeem veranderen wat jou heel goed bevalt🤷‍♂️
+1
Herbert
@casejxu ach daarom. En al zou ik hem over een paar jaar wel zat zijn dan is er financieel nog niks loos. Kuilsnijder blijf ik toch wel gebruiken en die bovenlosser stelt qua aankoop ook niet heel veel voor.
+1
Fendt280S
@Herbert en om welk merk snijder met bovenlosser gaat het?
Herbert
@Fendt280S bvl van lengerich beide

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D6806 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!